Tiingelinn – Linn Andersson

Min plikt som mamma

​Hej finisar!

Min plikt som mamma är att uppfostra min dotter till den fina människa jag vet att hon är och vill leva som. 

Det absolut viktigaste i livet är att man är en fin medmänniska, bry sig om andra och veta allas lika värde. Det viktiga för mig är inte att mitt barn blir bäst på någon sport, vinner idol, får skyhöga betyg i skolan eller får det coolaste jobbet. Det som kommer göra mig stoltast är om hon gör fina handlingar för andra i sin omgivning. 

Jag har tillexempel aldrig varit så stolt över min syster som när hon var med och sprang i en tävling och skulle kommit först men henens vän fick ett astmaanfall i skogen och hon stannade och hjälpte henne istället för att ta hem en medalj. Att bry sig om sina medmänniskor är det finaste man kan göra.

Tindra ska veta att hon är perfekt som hon är, hur hon än ser ut. Även alla andra. Man ska respektera alla människor och döma från insidan istället för utsidan om det är en person man vill umgås med eller inte. Man måste inte och kommer aldrig att älska alla men man ska ha respekt för alla, särskilt oavsett hur de ser ut. Hur ska man uppfostra sitt barn att alla är fina som de är? Det är en så himla svårt men jag tänker såhär:

Om man redan från början förklarar för sitt barn att alla ser olik ut och det är okej tror jag det blir lättare när man blir äldre. Har något varit självklart sedan man föddes är det lättare att leva så naturligt. Jag menar köp dockor med olika utseenden. Olika hudfärger, med hår, utan hår… köp barbies som är olika långa, korta, tjocka, smala, hudfärg, hårfärg, ögonfärg. 

Vi kommer även att läsa mycket för Tindra. En bok jag verkligen kan rekommendera är Vanimeli får en vän. Läser man den typen av böcker för sina barn tror jag verkligen man motverkar rasism. 

Min dotter ska aldrig behöva känna at hon ska vara fin för någon annan utan bara bara för sig själv! Hon ska känna sig vacker för de är precis vad hon är men ingen ska någonsin få komma med påpekanden om henens utseende. Det kommer garanterat att hände för det händer alla men då ska hon vara så stark och trygg och veta att de har fel! Det är mitt mål som mamma!

Puss och kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nour

    Väldigt kloka och fina tankar. Du verkar vara en bra mamma och människa. Utöver det du skrivit tänker jag också på att klä barn i olika färger på kläder, köpa olika typer av leksaker. Jag tänker om din dotter både får ha prinsessklännig och leka med bilar så kommer hon växa upp med att allt är okej. Då har hon det med sig och kommer kunna välja sedan vad hon vill. Hon kommer vara stark i sig själv och få med sig att hon kan vara precis den hon är.
    Kram <3

stats