Tiingelinn – Linn Andersson

barnvagns guiden! Hitta de bästa barnvagnen!

Hej finisar!

Tänkte göra min lilla guide för att hitta den bästa barnvagnen för just dina behov! Vet hur svårt det var att välja vagn när man var gravid med sitt första barn, det var en hel djungel, det var lite pirrigt och spännande att provköra med tyckte jag!

 

Tänkte i alla fall skriva mina favoriter här, samt vagnar jag tycker passar för tex stad och vagnar för landet, sedan kommer jag även rata några vagnar. Hata mig inte ni som har dessa. Det är ju jättebra vagnar allting som finns att köpa i Sverige. Detta är bara personliga åsikter.

 

Först ut är Emmaljunga Mondial de Luxe fast med svängbara hjul. Det är alltså själva ligg och sittdelen från Mondial de luxe men hjulen är från super viking.

PLUS 

Sjukt snygg! Alltså denna i vitt läder är magisk, finns ju även grå osv men denna är ju för fin! Blir inte alls smutsig lät för det är bara att torka av med en disktrasa så går det bort!

Sjukt rymlig ligg och sittdel! Då menar jag sjukt rymlig! DU kan lätt ha ett babynest i liggdelen dessutom om den känns ” för rymlig” när bebisen är nyfödd. Så kan du även använda liggdelen längre än andra vagnar. Samma med sittdelen sjukt rymlig och fullt liggläge.

Bra att man kan välja andra hjul än de som hur till. Det är stora runda icke svängbara. Sjukt fint och lantligt men inte så praktiskt.

Bra och rimligt pirs.

Ganska mycket gung i den. Inte alls stel.

Minus

Kan kännas klumpig om man vill ha en lätt och smidig liten vagn.

Inte så hög.

Måste ha adepter till babyskydd

Stokke Trails!

Plus

Smidig att köra, himla lättkörd, svängbara bra hjul!

Hög! Perfekt för långa! Eller för oss kortisar som vill ha barnet nära! Annars tittar man liksom er i vagnar, denna är barnet mycket närmare än själv! Älskar det, finns ingen annan vagn som är lika bra på det planet.

Snygg! Finns olika färger och man kan välja brun/ svart läder på handtaget! Finns till och mer rosa sitt och liggdel, wow!

Finns babyskydd som passar direkt på vagnen utan adapter, Besafe by stokke!

Minus

De har tagit bort den beiga färgen! Den hade vi på vår stokke vagn!

Tar ganska mycket plats.

Ganska dyr

Lite stel inget gung

Emmaljunga nxt60! 

Denna vagn finns även som nxt90 men skulle köpa nxt60 alla dagar i veckan! Har själv haft nxt90 och den är svårstyrd och lite trög och klumpig enligt mig.

 

Plus

Finns både med fullt liggläge och som ergonomisk, man köper den man gillar bäst.

Massor av olika färger

Sjukt snygg

Du kan välja vilken typ av däck du vill ha.

Prisvärd

 

Minus 

Inte lika hög som tex stokke vagnen.

Adepter till babyskydd

Stel inget gung

 

 

Dessa är mina absoluta favorit vagnar på marknaden! Är inget fan av Bugaboo, visst de är snygga och så men ganska plastiga tycker jag och onödigt dyra. För min del klumpiga, gillar inte alls det. Dock skulle jag säga att ska man ha syskonvagn ska man ha en Bugaboo. Britax har jag aldrig fallit för tycker inte deras vagnar är så snygga, haha! Silver cross är ju super populära men alldeles för dyra enligt mig! Vet inte, jag gillar mer det ombonade stilrena mysiga utseendet både Bugaboo och silver cross är enligt mig lite för ” plastiga . Tror jag är lite för lantis för dessa vagnar men handlar nog mest om priset. Britax gillar jag bara inte. Cresent gillar jag, tycker deras sittvagnar är snygga men inte de vanliga vagnarna.

 

Bara smaksak,! Här är iaf mina favoriter och bästa tips! Berätta gärna vad ni har för vagn och varför ni valde dessa?

 

Puss och kram !

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Oj vad kul haha. Jag är heeelt tvärtom. Skulle aldrig någonsin välja en annan vagn än bugaboo, Går inte ens att jämföra med enligt mig klumpiga Emma ljunga som bara går som ett ånnglok rakt fram :p. Visst bugaboo är dyra men man får också vad man betalar för. En vagn man kan sälja begagnad för typ samma pris som ny om den inte är för sliten.

stats