Tiingelinn – Linn Andersson

Tindras förskola!

Hej fina ni!

Alltså åh, det är med värme i hjärtat jag lämnar min dotter på förskolan varje dag! I morse när vi var påväg så ville Tindra inte gå till förskolan. Hon började gråta när vi kom dit och jag fick så ont i hjärtat. Försökte prata med henne om att hennes kaninis med skulle till förskolan men hon ville liksom inte. När hon snyftade i hallen kom en av henne pedagoger ut och mötte henne. Hon såg att Tindra var lite ledsen men låssades inte om det utan sa istället ” Hej Tindra, vad kul att du kommer” med ett stort lände och så mycket värme. Stan sa hon ” Vet vad, du kommer perfekt för vi ska pyssla” Hon tar Tindra i famnen och går iväg med henne, Tindra vinkar och vi gör lite slängpussar och innan jag går kikar jag in och ser henne sitta vid ett bord och le!

Personalen säger åt mig att jag måste gå för deras pyssel är hemligt, haha! Alltså jag blir så varm i hjärtat! kunde inte haft en bättre förskola till Tindra. Vill så gärna skriva ut hur bra den är men jag vill att Tindras förskola ska vara så trygg som möjligt och alla 40.000 på min Instagram behöver inte veta vart hon går. Men en anonym insändare till tidningen ska jag verkligen göra!

 

Till min fråga till er:

 

Vad kan man ge dessa underbara människor som tar hand om min dotter i julpresent? Funderat på en varsin blomma och chokladask men kom med era tips, något kul, eller personligt eller vad som helst!

Förra året gav vi inget till personalen på Tindras förskola för vi tyckte inte de var speciellt trevliga. De va aldrig dumma men de bjöd aldrig till, va ganska stela och sura av sig. Barnen gjorde aldrig roliga saker vad vi märkte av osv. Nu vill vi verkligen ge något fint symboliskt till personalen som gör ett fantastikt jobb trots att de är under bemannande och borde ha en högre lön för sitt arbete!

 

Tipsa mig nu! Ni som har barn på förskola och skola! Skicka iväg en kommentar!

 

Puss och kram på er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Jag har jobbat på förskola i ett par år och pluggar just nu även till förskollärare och jag vill bara säga att det är så fint att ni vill ge något, det är väldigt uppskattat ❤️ Choklad eller godis är alltid välkommet då det är trevligt att smaska på under rasten. Men även något mer personligt som en en enkelt hemgjord tavla, kanske något tindra har varit med och gjort? En kopp och te, personliga julkulor, en burk med hemgjort julgodis? Allt som man vet att det ligger lite tanke bakom är så roligt att få! ??

  2. Sara

    På Smartphoto kan man beställa godispåsar med personlig bild på, man kan även välja att ha text på t.ex. ”God Jul”. Går sedan att fylla påsarna med vad man vill ?

  3. Linda

    Finns personliga julgranskulor som folk gör privat. Jag sökte på julkulor på fb och fick upp flera. Så är bara att jämföra priser.
    I somras beställde jag personliga berlocker (nyckelring till ) som var 2sidig. På ena sidan skrevs personens namn i en fin blomsterkrans (ram runt namnet) och 2a sidan en fin text.kollade runt lite på nätet och fick idéer om vad det skulle stå. Alla fick olika ramar och olika texter.

    Googla så hittar du nog massa tips om presenten man kan ge ?

  4. Elvira

    Jag har jobbat på förskola och fått ”cookie in a jar” samt även ”mojito in a jar”. Blivit väldigt glad då det blir Lite personligt ifrån barnet och även något man får pyssla med hemma 🙂

  5. Mammatill4

    Nu har jag 3 skolbarn och en bebis men när de äldre gick på förskolan gav de ett år vildmarksglögg med årechoklad i fin cellofanpåse från någon delikatessbutik. Ett annat år fick de en vacker mugg med julmotiv fylld med pollagrisar i cellofanpåse. Förra året blev det glöggte med saffransskorpor från bönor&blad.

  6. Johanna

    Vi gav pedagogerna en burk med smartis och sedan en ”beskrivning” med vad varje färg på godisarna stod för, vi valde att skriva olika saker vi vartacksamma över hos dem, typ. ”Rosa för er varma och tröstande famn när jag är ledsen.”
    ”Blå för all glädje ni sprider” osv osv. Tre år senare får vi fortfarande höra hur rörda de blev av just den gåvan?

  7. frida

    Underbart! Så det ska vara
    Håller på att skola in sonen och vet att förskolan är toppen vilket gör att det känns bra

    Jag hade köpt något till verksamheten, som gynnar personal och barn 🙂 tex böcker, spel mm

  8. Nilla

    Ett tips är ett presentkort hos något lokalt bageri så kan lärarna njuta av gofika när de har gemensam planering.

  9. Sara

    Som erfaren pedagog kan jag säga att vi uppskattar presenter till verksamheten (böcker t.ex) mer! Det är vår dagliga arbetsmiljö och ger oss mer glädje än tillfälliga presenter som blommor eller choklad!
    I och med att det är Örebro så har i alla fall de kommunala förskolorna restriktioner om ”giftfri förskola” vilket betyder att vi bör undvika plaster. Så böcker, träleksaker, träpärlor osv. Är mina tips 🙂

  10. Rebecka H

    När min dotter gick på förskolan så inträffade det en incident som var jobbig för alla sommarveranda där och det var jobbigt under en längre tid. Vi föräldrar ville då göra något speciellt för dom så vi la ihop lite pengar. Vi köpte en ljuslykta och choklad till pedagogerna. Vi skrev ett kort till varje lärare där det stod ”Tack för att du tar så bra hand om våra barn” Vi köpte även glass så dom kunde ha en liten mysstund på förskolan när det passade.
    Detta var väldigt uppskattat.

  11. Rebecka

    När min dotter gick på förskolan så inträffade det en incident som var jobbig för alla sommarveranda där och det var jobbigt under en längre tid. Vi föräldrar ville då göra något speciellt för dom så vi la ihop lite pengar. Vi köpte en ljuslykta och choklad till pedagogerna. Vi skrev ett kort till varje lärare där det stod ”Tack för att du tar så bra hand om våra barn” Vi köpte även glass så dom kunde ha en liten mysstund på förskolan när det passade.
    Detta var väldigt uppskattat.

  12. Isabelle

    Härligt att ni trivs så!
    Det finns hemsidor som säljer till exempel muggar och tavlor där det kan stå ”NAMN du är en fantastiskt förskollärare/pedagog”. Eller låt Tindra vara med och skapa något eget liknande och skriv en fin text 🙂 finns ganska mycket fina texter/saker som är lite mer personliga om du googlar! 🙂

    1. Johanna

      Om jag vore du hade jag köpt blommor, något som luktar gott som alltid uppskattas typ showergel, doftljus eller liknande, någon liten choklad & ett kort. Det uppskattas alltid & visar fin omtanke ??

  13. Alexandra

    Kika in på amakli. Det är en hemsida som säljer smycken billigt. Finns till exempel en berlock där det står tack för Allt du lärt mig osv som är till lärare. 🙂

stats