Tiingelinn – Linn Andersson

Hyperemesis gravidarum !

Hej på er!

Här kommer en uppdatering från sjukhuset! Har precis fått i mig 1 L dropp och känner mig lite bättre.

Idag var jag på stan för att handla julklappar till barnen för pengarna via min insamling. Kände mig bra i början men sedan började jag bli trött och yr. Köpte en fralla och Is-the och efter att ha ätit det blev jag så illamående att jag fick kräkas i en av mina påsar! Flyttade snabbt över alla saker till en annan och kräktes.

Sedan tog jag mig hem på bussen. Gabbe mötte mig och vi åkte till sjukhuset. Sedan dess har jag legat här. Fått dropp i armen. Börjar känna mig lite bättre.

Det jag fått veta att jag lider av är Hyperemesis Gravidarum. Det betyder typ ” Extremt gravid illamående”

Är ju normalt att må illa och kräkas men inte 3-10 gånger per dygn som jag gör! Och mår illa gör jag dygnet runt i olika grad. Har fått olika tabletter som jag testat, åksjukearmband och inget hjälper!

Är hemskt! Klarar inte ens av att lämna Tindra på förskolan. En 30 min promenad dit gör att jag får hjärtklappning, blir så andfådd att jag måste stanna för känns som jag inte kan andas och har kräks en gång i en buske på vägen tillbaka hem.

Ibland kan jag greja lite hemma! Bakade julgodis för någon dag sedan. Har även varit hos mamma men kräks varje dag och kan knappt äta. Men de dagar som är mer okej är mina favoriter såklart!

Känner att jag vill dela med mig av detta

Puss och kram på er

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mammatill4

    Hade hyperemesis med 2 av mina barn. Hemskt. Kräktes upp till 30 gånger per dygn… det värsta var bog att jag inte kunde ta hand om det äldre barnet. Efter v 20 lättade det något men jag kräktes då upp till 5 ggr resten av graviditeten. Styrkekramar! Idag är det dock 2 fullt friska töser:)

  2. maria

    Jag hade så en av mina graviditeter men hade aldrig någon dag ja kunde lämna sängen, hade inga krafter o orka städa upp mina spyor ens, men fick hjälp… mina världen visade sig iaf vara dåliga… har de kollat dina blodvärden osv det kanske finns nått man kan rätta till? Annars vet jag två mammor som gick ner massor under gaviditeten och bara spydde och de fick jättefina friska barn. Hoppas du får äta snart o mer kraft…. illamåendetabletterna hjälper inget på tom mage tyvärr ,.. ja upplevde nästan iaf att ta dem på tom mage gjorde saken värre? Försök drick nån näringsrik dryck för att ha något i magen när du tar tabletten?

    1. Eva

      Usch va jag lider med dig Linn- inte roligt när du mår så illa?. Förstår att de är svårt för dig att äta. Men försök att pilla i dig nåt litet men ofta. Torra salta kex kan kanske hjälpa en kort stund näringsdryck är inte heller fel. Du Har säkert redan testat de?Hoppas de vänder snart för dig. Kram

stats