Tiingelinn – Linn Andersson

Svarar på lite knasiga meddelanden

Hej finisar!

Får väldigt lite skit här på mina sociala medier vilket jag är så himla glad för. Det enda jag vill är att dela med mig av glädje, familjelivet och ja den jag är. Är en himla varm, mjuk person som är uppvuxen på landet och vill alla väl. Har fått massor av fin respons från flera av mina samarbetspartners, små företag som stora, till fotografer som faktiskt uttryckt sig att jag sticker ut från andra influensers. Gör mig himla glad då de påpekat att jag gör det där lilla extra och verkligen är en genuin person, gör mig så himla glad.

 

Detta är ju mitt arbete. Alltså att dela med mig av livet offentligt. Sjukt om man tänker efter. Sedan delar man ju bara det man vill såklart så är ju långtifrån hela vårt liv.

Jag älskar färg, älskar kreativitet, det är nog det som gör att jag gillar detta mest. Att skapa fina bilder med ljussättning osv, så himla underbart. Sedan försöker jag dela med mig av både bra och dåligt, rent och smutsigt, glatt och ledsamt osv. Men ändå så kommer man aldrig passa alla, så är det.

Har så svårt att förstå varför folk skriver fula saker när det väl händer, för förstår verkligen inte. Grundar sig alltd så mycket i avundsjuka, det märks.

 

Men nu har jag fått hjälp av ens väns sambo med IP! Super enkelt, kan nu spåra vart kommentarer på främst bloggen kommer ifrån. Är även här folk förökar vara anonyma. I början ville jag kontakta alla och kräva en ursäkt men nu känner jag mest att jag skrattar. Flera av de vi spårat upp är folk jag har ” känt” snacka om pinsamt!

 

Svarar inte på något men tänkte svara på några som faktiskt kommit in här inför alla er, så kanske fler som stör sig kan läsa och ta del av svaren. Stör man sig så förstår jag inte och kommer aldrig förstå varför man ens går in på mig, men ja vissa människor kommer jag nog aldrig förstå mig på…

 

Är du fattig? Pinsamt att du leker influenser när du inte ens har råd att köpa nya kläder utan köper begagnat! 

Denna kom in igår när jag delade en bild på så söta bebiskläder jag köpt. Tar inte åt mig alls, Hade jag inte haft råd att köpa nya kläder hade inte det gjort mig till en sämre mamma! Pengar avgör inte hur bra mamma man är. Självklart måste man ha råd så man kan ta hand om sitt/sina barn men finns inget som gör en mamma bättre av att ha finare kläder.

Jag kan erkänna att jag lägger ganska mycket, utifrån vad jag själv tycker på barnkläder då det är mitt intresse. Men det gör mig inte till en bättre eller sämre mamma.

Men som svar, jag köper både nytt och begagnat och ser det bara som bra för miljön, för plånboken och dessutom väldigt kul då jag fyndat plagg som inte finns på marknaden längre. Skäms inte ett dyft at att köpa begagnat, snarare stolt att jag äntligen kommit igång med det!:

 

Varför har du så stökigt i bakgrunden? Städar du inte? Vill du inte ha fint?

Denna kommentaren kom under bilden jag delade på storyn , den nedanför här när jag står i spegeln med gravidmagen.

Svar på det är, jo, jag städar varje kväll, oftast, lär även Tindra att hjälpa till att städa innan hon ska sova, vi brukar hjälpas åt!. MEN jag städar inte 10 gånger om dagen. Sitter hon och leker kan jag inte bara börja städa bort allt mitt i ju, haha.

Sedan så känner jag att jag vill dela med mig av sanningen! Jag älskar ju som sagt kreativa färglada bilder som jag tror kan klassas lite som ” perfekta” även om de absolut inte är det i mitt Instagram flöde, Just därför delar jag mycket på storyn när det är lita stökigt, eller på bloggen där jag är öppen om att ha haft en skitdag, mina känslor, tankar osv.

Vill visa människor där ute att det är okej att inte alltid ha helt perfekt hemma!

Har ditt barn alltid rosa? Får hon inte ha annat? Får hon någonsin leka som andra barn och bli smutsig eller måste hon sitta som en docka?

Haha, ja denhär är ju den mest komiska. Tindra har en mängd olika färger på kläder, Mycket rosa JA, men grönt, blått, randigt, leopard, tycker hon är sååå söt i marinblått, rött, gult, vitt, ja men massor med färger.

Och vad det gäller att leka och bli smutsig så oh ja! Hon är smutsig näsan varje kväll, ofta får vi bada henne, haha. Hon leker mycket ute där har vi superbra overall, vantar, fodrat regnställ osv. Bara att leka på hur mycket hon vill.

Hemma leker hon, hon målar, ritar, kladdar, pärlar, kryper runt på golvet, ja men ni förstår, Tror hon är ett av de barn som får leka mest faktiskt. Jag resonerar såhär att sätter jag på henne en dyr klänning så får jag ” skylla mig själv ” om den blir smutsig, men och andra sidan, när ska hon annars använda kläderna? Finns det tillfällen barn inte kan bli smutsiga?

Samma som jag skrev med soffan, det var mitt val att köpa en beige soffa, äter jag frukt i den får Tindra med göra det, den går att tvätta överdragen på. Så tänker jag i alla fall.

Varför får Tindra inte ha er iPad, hon kommer bli efter från andra barn då det används sen i skolan.

Denna var så konstig. Men svaret är lätt, vi har ingen iPad. Vi har en samsung surfplatta som vi inte kan koden till, haha! Tindra får titta på TV , sedan läser vi böcker för henne och hon får spela spel i verkligheten, haha. Sedan har vi börjat med Hej Albert som hon gillar men det kör vi via min telefon.

Tindra är jätteduktig i tal, finmotorik med pärlor och pyssel och jag kan säga att jag inte har någon rädsla att hon kommer bli efter pga ingen iPad.

Varför har Tindra napp, blöja och dricker välling, hon är ingen bebis som du verkar tro?

Tror verkligen inte att Tindra är en bebis, som sagt hon pratar, leker, pysslar och nej hon är otroligt duktig. Sedan kommer hon alltid vara min lilla flicka även om hon är 25 år, hehe.

Men ja åter igen, barn utvecklas olika. Tindra var tidig med att gå och med talet, och kanske inte först med att vara blöjfri, men det är ju ingen tävling.

Just nu blöj-tränar vi, det går faktiskt riktigt bra. Välling ser jag ingen anledning att sluta med. Det är nyttigt. Dessutom ligger Tindra efter lite på vikten så lite välling gör inget. Är som gröt. Finns välling för vuxna med liksom.

Angående nappen så får hon nästan bara ha den när hon sover, ibland annars med men vi försöker vänja av den. Hon säger själv att lillasyster ska få hennes nappar, så vi får se hur det går med det. Men hon är 2,5 år så är inte konstigt att hon har napp heller.

Sista, det är inte ett moget beslut att skaffa barn med flera olika killar och efter så kort tid. Det är synd om mina barn. 

Då är min fråga såhär, är man en sämre mamma för sina barn inte har samma pappor?  Är man en sämre mamma om man varit tillsammans med pappan till barnet 2 dagar istället för 2 år? Är man en sämre mamma för man är separerad? Sitter föräldraskapet i relationen med den man skaffat barnet med? Jag tycker inte det.

Folk får ha sina teorier om att jag och Gabbe gick för fort fram, tyck det ni men det är ju vårt liv, och våran dotter kommer inte bli mindre älskad. Jag och Tindras pappa var ihop i 3,5 år när jag blev gravid, vi höll inte, gör det oss till sämre föräldrar eller att vi älskar vårt barn mindre? Nej!

Tycker det är så dumt att döma. Är man 2 mammor är det fel, 2 pappor är fel, för unga är fel, för gamla är fel, varit tillsammans för kort är fel, har barn sedan innan är fel, har inte hus är fel, är inte gifta är fel, skaffa barn på egenhand är fel, allt är fel! Hur man än gör kommer man aldrig vara en perfekt mamma tror jag, gäller ju allt, ammar man är man äcklig och ger man ersättning är man dålig.

Är omöjligt att vara en bra mamma i ett samhälle där alla ska klaga på än.

Jag ser det som ett otroligt moget beslut, jag har alla förutsättningar för att ta hand om mina barn och vara en bra mamma till dem. Jag och Gabriel tog ett gemensamt beslut om att skaffa barn, sedan hur länge vi varit tillsammans hör väl inte dit. Det gör oss inte till sämre föräldrar.

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Min dotter fyller snart 5 och dricker fortfarande välling några gånger i veckan. Inte för att hon behöver det, utan för att hon gillar det och det är som du skriver inte onyttigt.
  Jag tycker det är jättebra att ge en flaska när man lämnar tidigt på dagis och vet att det är minst 1, 5 timme kvar tills de ska äta frukost 😊

 2. Jennifer

  Jag drack välling och sög på tummen (tydligen tyckte jag aldrig om napp) tills jag var 4-5 år, och det blev människa av mig ändå. Och just som du skriver om vuxenvälling, det blev vi rekommenderade av dietist som idrottselever på gymnasiet att dricka det om man hade svårt för att äta frukost. Så kan man rekommendera det till 18-åriga idrottselever så tror jag inte det är fel att en 2-åring har det som komplettering till vanlig mat som hon också verkar äta. Jag tror du har koll på vad som passar ditt barn bäst, så försök att inte bry dig så mycket om vad andra tycker <3

 3. Yvonne

  Vad är det för fel med folk, hoppas ni inte bryr er om dessa dumma kommentarer.
  För ni är en så mysig familj älskar er❤️❤️❤️❤️

 4. Birgitta Pettersson

  Bra svarat på allt tycker jag. Skönt att du inte tar åt dig utan skrattar åt eländet. Tyvärr tar man åt sig lite ibland mem gör ALDRIG det! En del är negativa och förstår inte annat, tyvärr. Kramisar till dig och de dina.

  1. Linn Andersson

   Massor med kramar! Tusen tack. Blir så sur när folk ska hålla på och ifrågasätta exakt allt!

 5. A

  Idioter finns det gott om.
  Jag blev gravid första gången vi låg med varandra, fick missfall men månaden efter blev jag gravid igen ( hann inte få mens i mellan) och då kan jag säga att andra graviditeten var planerad. För vi bestämde efter första att vi kör på så hoppas vi på att det tar sig.

  Nu har vi två små, med 14 månader i mellan och visst är det tufft, men man gör det man själv tycker är bäst. 🙂

  Så skit i vad folk tycker, du verkar vara en superomtänksam och mogen mamma. Kram

  1. Linn Andersson

   Så himla fint att läsa! Verkligen motbevisat alla som ska lägga sig i för ni inte gjorde exakt som dem. Finns liksom inte rätt eller fel i att skaffa sent/ tidigt. Så kul att läsa! Kram!❤️

  2. amelie

   Du ville bli långt innan Gabbe var påtänkt. Markus ville vänta . Till han gick ut skolan . Men då hade flirtat med en annan kille. Var sur på Markus för du inte fick åka till den killen , men det vågar du inte erkänna. Gabbe får inte själv bestämma. Du är bara lycklig om du får saker och åka på spa…..SUck……Blockar allt som är sanning, svårt se sanningen i vitögat ….

   1. A

    Du borde gå i skolan du som skriver. Skriver galet osammanhängande.

    Om ngn inte får bestämma ngt så är det ju den personens fel om han läter sig trampas på.
    Tycker det läter som att du varken har höga tankar om den ena eller andra.
    Oavsett vad sanningen är så borde du inse att du inte har med ngt att göra.
    Sköt ditt egna liv och sluta stoppa din patetiska näsa i andras.

    OM ngt av det du skriver hade varit sant så hade det ju kommit från Gabbe för att vara förstahands information, annars är det bara skvaller.
    Och hade det varot han som sagt det så hade du varit den största lossern som ens tror på ngn som snackar ner sin tjej, det säger mer om honom än om henne.

    Bara glad om man får saker, tror du på det själv?

    Trött på barnrumpor som du.
    Du borde skämmas som ens skriver så uselt dåligt på svenska, samt skriver så till en gravid.
    Go karma på den din avundsjuka tönt.

   2. Emelie

    Amelie ska du aldrig sluta trakassera Linn med dina duma kommentarer ? Du måste vara sjuka avundsjuk!!!

   3. Emelie

    Amelie ska du aldrig sluta trakassera Linn med dina duma kommentarer ? Du måste vara sjukt avundsjuk!!!

 6. Sara

  Men gud, håller folk på sådär!😱 Tycker det är sjukt att folk tävlar vem som är ”duktigast”, vems barn som släpper blöjan först, vem som går först etc. Alla barn utveckla olika som du säger, man ska inte stressa fram. Jag hade själv napp tills jag var 3 år, ser absolut inget konstigt med det. Drack också välling tills jag var sådär 3 år och blöja den samma.

  Att folk går så upp i kläder också😱 Vad spelar det för roll om man köper nytt eller begagnat? Är ju snarare bättre att köpa så mycket begagnat som möjligt nu då det är mycket växa kläder. Kommer också göra som du när jag får barn, köpa en del på loppis när dem är små. Man får ju mycket för pengarna!😄 Är ju onödigt att köpa en hel garderob nytt för flera 1000 när man ändå måste skänka det efter ett halvår/år.😅

 7. frida

  Avundsjuka personer skulle jag säga

  Sedan ja jag är väl en av dem som tycker man bör vänta med barn osv, men samtidigt så bryr jag mig inte hur andra gör, det är inte min ensak. Alla kör sitt race enligt mig 🙂

  Jag köper mycket begagnat till sonen! Och ja även till mig själv och hushållet. Bra för plånboken och miljön. Då kan man göra annat för pengarna istället 🙂 och är bara bra och smart att handla begagnat. Hittat supermycket fint och knappt använda kläder.

  1. amelie

   Du ville bli långt innan Gabbe var påtänkt. Markus ville vänta . Till han gick ut skolan . Men då hade flirtat med en annan kille. Var sur på Markus för du inte fick åka till den killen , men det vågar du inte erkänna. Gabbe får inte själv bestämma. Du är bara lycklig om du får saker och åka på spa…..SUck……Blockar allt som är sanning, svårt se sanningen i vitögat ….

 8. Emilia

  Herregud vilka frågor 😂 att köpa begagnade kläder är ju super. Jag har knappt köpt kläder till dottern på flera år då hon ärver fina kläder av kompisa till oss. 👍 För henne är dom ju nya.

  Att ha rörigt hemma är ju ett tecken på glada och lekfulla barn 😊
  Fortsätt som du gör.

  1. Linn Andersson

   Är ju underbart att köpa begagnat. Bra för miljön , plånboken och barnen lider inte precis! ❤️ Tusen tack kram

 9. Emmy

  Håller med dig helt på dina svar. Jag och sambon har en gemensam son, han har 3 barn sen tidigare. Jag gick inte på skydd när vi träffades men var redo för barn. Han är den bästa pappan man kan tänka sig! Och begagnade kläder är super! Köper själv det till mitt barn och kompletterar med lite nytt.
  Ingen är perfekt och dom som säger att du har stökigt har säkert inte småbarn själv. Leon (min son) är snart 2 år, har napp, blöja OCH välling, inget konstigt med det… skit i alla idioter, var bara dig själv! Mvh emmy

 10. Emmy

  Håller med dig helt på dina svar. Jag och sambon har en gemensam son, han har 3 barn sen tidigare. Jag gick inte på skydd när vi träffades men var redo för barn. Han är den bästa pappan man kan tänka sig! Och begagnade kläder är super! Köper själv det till mitt barn och kompletterar med lite nytt.
  Ingen är perfekt och dom som säger att du har stökigt har säkert inte småbarn själv. Leon (min son) är snart 2 år, har napp, blöja OCH välling, inget konstigt med det… skit i alla idioter, var bara dig själv! Mvh emmy

  1. Linn Andersson

   Underbart! Blev riktigt glad över att du skrev! Tack för du tog dig tiden att kommentera, betydde mycket för mig att läsa! Massor med kramar till dig och familjen! Trevlig helg❤️

stats