Tiingelinn – Linn Andersson

Mina tankar kring corona

Hej finisar!

Gud det enda som snurrar i mitt huvud just nu är faktiskt det förbannade corona viruset. Ursäkta uttrycket.

Till en början var jag inte jätterädd. Tyckte folk överdrev och flera läkare/undersköterskor lugnade ner mig. Nu börjar jag dock bli väldigt nojig. Jag,Gabbe eller Tindra tillhör ingen riskgrupp men är ändå orolig. Är superläskigt om sjuka människor blir smittade.

Sedan börjar det ta slut på saker, så som pasta, ris, barnmat, välling osv. Har beställt hem alvedon till både vuxna och till Tindras ålder precis via nätet. Vill verkligen inte gå in på ett apotek, tänk alla baciller där. Även köpt en stor handsprit, tvål, våtservetter osv.

Idag är faktiskt tanken att så fort Tindra vaknar åka och köpa blöjor som börjar ta slut i hela Örebro tydligen, barnmat, snabbnudlar och lite sånt som kan vara bra att ha hemma.  Tycker det känns läskigt, nästan som att det vore en stor kris.

För något år sedan fick man en broschyr som hette ” Om krisen kommer” och nu börjar människor bunkra för det ju. I Norge och Dannmark har de ju stängt skolor och förskolor. Borde man inte göra det i Sverige med. Så det får lugna ner sig, för nu börjar det ju spridas.

 

Skulle på konsert med min mamma men alla evenemang som tar in mer än 500 personer ska ställas in nu så det blir inte av. Samma med ett event jag skulle på i Stockholm nästa vecka. Riktigt obehagligt men är BRA att man tar detta på alvar.

Platser jag kommer välja att undvika är:

Apotek – så mycket baciller.

Vårdcentralen – om jag inte måste! Bokat om min MVC tid tex. Kommer även vänta med provtagning för mitt låga järnvärde.

Köpcentrum – Varit på det i veckan och har lite ångest faktikt. Behöver ju faktiskt inte gå på köpcentrum.

Lekland – så mycket barn som sprider baciller

Förskolan – Tindra får vara hemma med mig.

Badhus – lite samma som med lekland, man kan vara lite försiktig.

Platser jag dock kommer besöka är :

Affären – Måste till affären, samt till posten för att hämta paket.

Utomhus – Smitta är mindre utomhus. Corona är en droppsmitta som kan överleva flera dagar på saker man tar på men bara 10 min på händerna. Ute sprids det inte lika lätt. Kan inte sitta instängd med Tindra i lägenheten, man behöver frisk luft!

Vänner, familj. – Kommer inte sluta träffa alla vi känner. Vi kan som sagt inte sitta helt instängda. SÅ länge alla känner sig 100% friska så kör vi på.

 

Hade nog resonerat annorlunda om vi varit i riskgrupp, då hade jag nog varit ännu mer på min vakt.

Sedan ser jag det som alla människors ansvar att tvätta händerna noga! VI har köpt en sjungande tvål till Tindra, så himla bra, hon längtar till att tvätta händerna nu, haha. Förstår inte hur folk inte kan tvätta händerna ens, haha!

Sedan duscha, alltid slänga kläder i tvätten när man varit någonstans, inte lägga sig med kläder i sängen man haft på sig en hel dag, osv. Sådana småsaker. Extra noga med hygien, duscha ofta och så.

 

Jag hoppas alla människor tar hänsyn till detta. De har ju tagit bort karensdagen så är man minsta sjuk, stanna hemma! Sprid inte runt corona. Även om inte du själv blir allvarligt sjuk kan du smitta andra som blir det! Kanske din egen farmor/mormor, en sjuk släkting, eller en kompis som har en sjuk släkting, någon med astma, ja ni förstår! Ha respekt!

Detta var mina tankar!

 

Här kommer en bild på mig och bebismagen från igår!

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alex

  Jag tycker du har en sund inställning till det. Jag är själv inte orolig men tänker på riskgrupperna runt mig. Ett tips är att tvätta telefonskalet också om du pillar på din tleefon när du varit i t.ex. affären…fastnar massa bobbor på den vad jag förstått. Eller om du har flera kan du ju byta skal. Inte huvudgrejen men brukar tänka på det även om det inte är nåt i farten. Nu åker jag visserligen metro o studerar vid ett stort universitet så vad min telefon får på sig dagligen e kanske lite annorlunda.

  Jag tar det väldigt lugnt dock. Har int hamstrat på mig än. Har potatis, nerfryst älgkött o sånt om det skulle krisa och grannar o bekanta som nog ställer upp. Hamstarr man för mycket utan att vara riskgrupp förstör man ju för dom som påriktigt borde isolera sig nu.

  Mitt största steg var att flytta hem en tid till landet för att slippa åka kollektivt om jag ville hit o hälsa på. Livet kör annars på som vanligt typ, men mycket görs på distans.

 2. Elin

  Är Tindra hemma med dig även på pappaveckorna? Tänker om hon gör noll på förskolan nu eller varannan vecka?

 3. Lena

  Varor tar slut eftersom folk bunkrar. Alla affärer kör numera Lean, vilket innebär att inte ha en massa varor på lagren. När folk handlar mer än vanligt tar ju därför lagren slut, men de kommer fyllas på för varorna finns hos grossister, som tur är. Jag var som du i början och tyckte allt överdrevs och fattade inte varför maken var så nojig (riskgrupp för övrigt), men han har kollegor från Kina, vilket berättade hur det var där. Dvs Sverige tog det faktiskt inte på allvar från början! Vi har också gamla föräldrar, vilket gör mig orolig 😰 Att skolorna inte stänger beror på att i så fall faller de samhällsbevarande funktionerna eftersom föräldrar måste vara hemma med sina barn istället för att tex jobba på sjukhuset.

  1. Linn Andersson

   Hört att man inte är det. Dock är jag väldigt orolig pga lågt järnvärde drar nog ner emunförsvaret massor kanske. Även rädd bebisens skull❤️

 4. Ania

  Tycker du har en sund inställning till Corona.
  Men det där med att stänga skolor och förskolor hjälper nog kanske inte lika mycket som Danmark och Norge hoppas på. Jag har varit inne och läst på danska nyhetssajter och sett att föräldrar säger att dom kommer att hjälpa varandra med att passa varandras barn. Detta gör att smittan fortsätter att spridas och stängningen blir nästan helt meningslös.

  1. Linn Andersson

   Åh himla sant! ❤️ Så drabbar det ju föräldrar som kanske har livsviktiga jobb inom vården! Så sant❤️

stats