Tiingelinn – Linn Andersson

Känns som corona suger lyckan ur oss

Hej på er finisar!

Åh vill egentligen inte tjata om corona men gud vad det förstör mycket. Allt har verkligen vänts upp och ner. Det viktigaste är såklart att man följer direktiv, bara läser fakta på 1177 och folkhälsomyndigheten och liksom försöker hålla sig lugn.

De värsta är självklart alla som blir drabbade hårt och blir allvarligt sjuka! Usch. Men sedan påverkar det ju samhället så himla mycket med. Folk blir av med sina jobb, restauranger får stänga vilket med resulterar i att fler blir av med jobb, allt går som en ond cirkel.

 

Sedan att man måste ställa in alla aktiviteter. Detta är ju bara en liten skitsak i jämförelse med allt som händer i hela världen men man blir ju besviken. Kanske hade man längtat efter en resa i flera års tid. En bekant till mig måste till och med ställa in sitt bröllop. Så länge alla blir friska, vi får fart på ekonomin igen och allt blir som vanligt så är det ju värt alla åtgärder och ett bröllop är då med en liten fis i rymden, men tänk er själva besvikelsen. Usch!

Ur mitt ” egoistiska perspektiv ” är det med tråkigt. Vår lilla familj hade sett så mycket fram emot en mini semester. Vi skulle besöka Vildmarkshotellet som hör ihop med Kolmården. Tindra skulle få se på bamse teater, träffa bamse, vi skulle på famijespa och ha så mysigt. Men det ställde vi in nu i dessa omständigheter. Ville så gärna åka verkligen men kändes inte rätt. Det är ju inget man ” måste” så som att handla, gå till jobb osv.

 

Jag är väldigt kreativ av mig och försöker hitta på massor med aktiviteter hemma, så Tindra får ha kul, har köpt massor massor massor med pyssel nu. Hur billigt som helst med påskpyssel på Flying Tiger var det. Skojar inte 5-20 kr per grej. Men tråkigt när man sätt fram emot något.

Känner typ att hela graviditeten nu blir förstörd. Vill kunna njuta, lyxa lite på spa med fina magen, göra saker i sommar med lilla familjen, Kolmården, Astrid Lindgrens värld, osv osv. Får se om något kommer kunna bli av.

Som sagt detta är bara små ” egoistiska behov” men personligen tar de ju ganska hårt såklart. Tror många kan relatera.

 

Som gravid är det jobbigt med då regleran ändras hit och dit om förlossning. Men som det ser ut just nu får man ha med sig EN person på både förlossning och BB om man är frisk. Det känns skönt. Skulle Gabbe inte få närvara vid förlossningen skulle jag överväga att föda hemma, ja på riktigt alltså. Följer Förlossningen Örebro på Instagram! Så bra konto, de är liksom 100% fakta om förlossningen i mitt lön där jag ska föda.

 

Jag hoppas bara att detta snart är över! Känns som corona suger lyckan ur oss alla. Alla blir påverkade på ett eller annat sätt. Tycker det viktigaste nu är att hålla ihop, att inte se till sina egoistiska behov. Samtidigt att inte döma andra så himla hårt. Väljer man själv att inte vistas utanför huset tycker jag inte man ska döma någon som väljer att äta ute på en restaurang tex. Jag måste ibland handla i fysisk butik tillexempel, alla ställen har inte ens utkörning. Vissa har livsviktiga jobb och måste vistas bland människor dagligen och dessa ska vi vara extremt tacksam för! Lärare, undersköterskor, sjuksköterskor, poliser, ambulanspersonal, förskolelärare, läkare, så många viktiga yrken i samhället. Hylla dessa!

Vi försöker även stötta små lokala restauranger genom att beställa hämtmat från dessa. Så svårt hur man ska tänka kring allt.

 

Hur som helst så har jag i alla fall verkligen världens finaste och mysigaste familj! Vi gör allt vi kan för att ha kul ihop. Längtar ju alltid till helgen när Gabbe är ledig. Lekpark och promenad har blivit favoriter. Har tagit promenad nästan varje dag efter Gabbes jobb, Tindra har börjat älska att åka vagnen igen, så känner verkligen att vi behöver en dubbelvagn. Vi har varit massor i lekparken och lekt. Tindra tycker det är så himla kul. Så fort vi kommer hem säger hon ” Nu måste man tvätta händerna när man har varit ute” sedan tar hon tvål och är så nöjd så.

 

Till er alla vill jag bara säga, försök ta vara på tiden med er familj om ni blir mycket hemma, sitter i karantän osv. Förstår verkligen att det kan bli påfrestande. Men njut av vårsolen på balkongen, ta med barnen till parken, spela spel ihop hemma och så vidare.

 

Pyssel är ju superbra tillexempel. Har även förlängt rabatterna på Ebrix ( legos största återförsäljare i Sverige). Bygg med lego! Tindra älskar det verkligen! Koden LINN15 ger 15% rabatt på hela sortimentet  och koden LINNFRI ger fri frakt. Finns små satser för 30 kr så perfekt med en sådan hem och fri frakt som en liten överraskning.

 

Här hittar ni även ett inlägg med tips på hemma aktiviteter.

Vi har även massor med vloggar ni kan se på! Kommer spela in en ny i helgen med så titta ikapp.

 

Blivande babydaddy

Goa fina Tindra! Är så varmt ute nu med, så skönt!

Parken är en favorit 

Super nöjd i vagnen med!Världens sötaste tjej 

Puss och kram på er !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Vi skulle haft dop nu i helgen med hela släkten men det var det ju inte läge för så det var bara planera om. Vi valde att hålla själva dopet för bara familjen istället för jag ville så gärna att dottern skulle kunna ha släktens dopklänning. Släkten får komma på dopfika senare. Supertråkigt att det blev så men som du skriver att i det stora hela är det en pyttegrej men ändå blir man besviken.

    1. Linn Andersson

      Åh.., ja jag förstår verkligen besvikelsen! Även om det är ” pytte” saker i det stora hela så är det klart man ska få bli besviken när man längtat massor.

      Kram

  2. Matilda

    Ja även om saker sker för det bästa så är det tråkigt när ens planer bara rivs upp. Jag skulle nu i april åkt till Maldiverna, något jag sett fram emot och längtat efter så länge, och som jag verkligen hade behövt på grund av mitt psykiska mående. Detta är såklart inställt och nu finns dessutom oron för om man får pengarna tillbaka. Men, bara göra det bästa av den situation vi befinner oss i! 🙂

    1. Linn Andersson

      Åh gud vad jag lider med dig! När man lagt massor av pengar och verkligen sett fram emot något så himla mycket. Så så tråkigt ❤️

  3. Sara

    Tack för tipset om förlossnings-kontot! Ska också föda i Örebro och kan vara bra och följa hur reglerna är. Har börjat bli orolig över att ja måste föda själv utan min kille, vill verkligen inte det och det är ju ändå vårat första barn och förlossning.
    Hoppas det har lugnat ner sig något till juli.
    Allt är så läskigt och jobbigt med allt. Nej usch.
    Kram ?

stats