Tiingelinn – Linn Andersson

Påsk pyssel med toarullar för förskolebarn

Hej finisar!
Här kommer ett till pyssel jag och Tindra har gjort!
Toarullsharar och en kyckling, hehe! Så gulliga. Tindra kan pyssla i timmar om hon får!
Tanken är att vi skulle ge till Mormor, morfar, gammelmormor och gammelfarmor men kommer nog inte kunna träffa alla i påsk pga viruset. Så ledsen. Kunde inte ens besöka farmor när hon fyllde år! Hoppas Corona går över tills lillasyster kommer så min farmor och farfar samt mormor och morfar får träffa lillasyster när hon är bebis! Vi kan inte träffa våra äldre släktingar. Saknar dem men vi är rädda om dem!
Ska kolla med min pappa och mamma och de kan överlämna en liten påsk kanin utanför deras dörrar kanske om de levererar mat åt dem.
Sååå tråkigt med denhär situationen verkligen! Vi ska vara hemma i påsk och bara träffa några få av våra absolut närmsta, min mamma och Gabbes mamma.
Detta behöver du till pysslet:
 • toarullar
 • Färg
 • lim
 • fjädrar
 • färgat papper
 • ögon
 • piprensare
 • bollar ( De följer med om man köper piprensare på flying tiger eller panduro)
 • Penna
  Det första man gör är att man låter barnet ,måla toarullen. När den torkat klipper man ut öron/ fötter till kaninen/ kycklingen. Sedan lät jag Tindra limma öronen! Hon älskar att limma! Efter det limmade hon på ögon, morrhåren av piprensare/ fjädrarna och sist en liten näbb/ boll som nos. Efter det en stor boll som svans på kaninernas ” rumpa” haha. Så himla fina faktikt. Billigt och enkelt pyssel!
Puss och kram !
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie

  Sån nostalgi på kycklingar av toarullar ? Kan du inte skriva lite om vad du hade med dig i bb-väskan när Tindra föddes och om det var något som du saknade/kunde struntat i? Har bf en vecka innan dig och är så nyfiken vad du har för erfarenheter ?

stats