Tiingelinn – Linn Andersson

Hur anpassar vi oss efter Covid-19

Hej finisar!

Har kommit in många frågor kring hur vi lever nu med tanke på Covid-19 ! Tror att allas liv påverkas mer eller mindre! Är mycket som gör oss alla begränsande och det är en rätt dyster tid faktiskt.

 

Som jag skrivit så många gånger tidigare tycker jag vi är lite snabba att döma ut andra och peka ut som svarta får. Alla har inte samma möjligheter och förutsättningar. Vi har olika jobb, ekonomi, relationer, boendeformer, osv. Vi handlar ju tex alltid mat online medan vissa platser inte ens har hemkörning, dessutom kostar det ju en slant extra, iaf här i Örebro.

 

Tänkte iaf skriva lite hur vi gör och hur vi tänker kring detta!

 

Restriktioner för gravida : 

Folkhälsomyndigheten gick ju ut med nya riktlinjer för Gravida. De uppmanar gravida att vara lite extra försiktiga. Dock står det att Gravida inte verkar påverkas hårdare än andra och man inte lider av fetma eller andra bakomliggande sjukdomar vilket jag inte gör.

I slutet av graviditeten ska man vara extra försiktig. Jag är ju gravid i vecka 30 nu och vår tanke är att faktiskt nästintill isolera oss sista veckorna. Sedan är det ju väldigt svårt för oss med tanke på att vår bebis kan välja att smita ut tidigare. MEN min magkänsla säger faktiskt att hon kommer stanna inne lite längre än Tindra till och med. Bara har det på känn.

Såhär lever vi och tänker vi:

Vi är väldigt noga med all typ av hygien och följer helt restriktionerna. Så fort vi bara varit utanför porten så tvättar vi med tvål och vatten. Räcker att vi bara tagit i dörren till porten. Är även noga när folk kommer hem till oss att de tvättar sig direkt de kommer innanför dörren.

Vi tvättar handskarna mycket oftare än innan!

Och till de vi umgås med. Vi har inte isolerat oss helt. Vi träffar våra närmaste men nästan alltid utomhus! Närmaste är Gabbes familj och min familj. Vi har träffat lite vänner med om vi varit bara Jag, Gabbe och ett par till. Ville så gärna få se och träffa Molly och Hannes lilla kille och valde att åka hem till dem. Dock har vi bestämt oss för att från och med nu bara ses utomhus med folk med undantag min syster tex.

Fått lite meddelanden om att det är o ansvarsfullt att vi valt att träffa lite vänner ( fast vi är ute) osv. Alla gör ju som de själva känner och vill men jag och Tindra träffar inga människor annars! Tindra går inte på förskolan, jag träffar inga människor i mitt arbete så känner ändå att om vi träffar någon kompis utomhus med 2 meters avstånd så är det ändå så mycket mindre kontakt än folk som dagligen tvingas utsättas i sina arbeten.

Vi åker inte med kollektivtrafiken. Jag går promenader med Tindra och vi är i lekparker, tvättar oss noga efter men känner ändå att vi måste kunna komma ut!

Handlar mat online. Handlar allt online! Går inte på stan, eller i butiker alls.

Tindra är hemma från förskolan med mig.

Vi umgås INTE med folk från andra städer. Det är ju en sak folkhälsomyndigheten gått ut med och det tar vi på alvar. De vi träffar är alltså bara folk som bor här i Örebro.

 

Min babyshower :

Fick lite skit angående det och det hade jag på känn ändå, TYVÄRR!

Jag blev ju för det första totalt överraskad så var ju inte jag som styrde en fest. Sedan ville jag verkligen ha en babyshower. Blev otroligt glad och tacksam. Tänkte typ att man kunde ju ha en liten mini mini med bara min syster och en vän typ. Nej men vad som helst, hade blivit tacksam oavsett.

Vi var 10 personer på min babyshower och jag är oerhört tacksam att de valde att ordna den. Det får vara ett litet undantag helt enkelt. Kommer ju inte gå på fester, vi handlar online, Tindra går inte på förskolan, vi åker inte buss/tåg, träffar alltid folk ute, tvättar oss, träffar ingen i jobbet osv så att ja, babyshowern fick vara ett litet undantag. Hade inte velat ställa in den om jag hade varit med och påverkat. Är så glad och tacksam över den och mina vänner!

 

Jag är faktiskt väldigt rädd för detta virus! Vi tar det på alvar och hoppas att alla gör så gott de kan på sitt sätt. Vissa tycker säkert vi är strikta och vissa tycker att det är ansvarsfullt att jag inte körde ut alla vänner när de överraskade mig med babyshowern men det får stå för var och än.

Vi är noga och kommer nu att bli ännu mer restriktiva pga min rädsla.

 

Till sist men absolut viktigast , stor stor eloge till alla som jobbar inom vården, på sjukhus, förskolor, skolor osv! Finns inget arbete som är så viktigt som era! Det ni gör, som ni sliter och så underbemannade som ni är! Vill skicka en stor kram till er ( en smittfri kram) !

 

En favorit bild Josefin tog på mig och Tindra vid slottet! SÅ magisk!

Och en bild på mig och lite blommor!

 

Puss och kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therése

    Hallå! 🙂
    Jag är väldigt ny här i bloggvärlden startade min blogg här på Vimedbarn.se för ungeför en vecka sedan, och vill bara säga att gud vilken bra samt intressant blogg du har den kommer jag absolut fortsätta att följa.

    Du har också en jätte fin dotter och det är du med såklart hehe, en toppen mamma verkar du vara helt enkelt! <3

    Jag har en liten pojke på 1 år och du får jätte gärna kika in på min blogg om du vill.

    https://thereseeandersson.vimedbarn.se/

    Grattis till graviditeten och lycka till med förlossningen, kramis. 🙂

    både du och din lilla dotter Tindra är så fina!

    1. Linn Andersson

      Hej tusen tack för så fina ord! Kul att du startat blogg! Ska självklart in och kika! Lycka till med bloggandet!

      Stor kram !<3

    1. Linn Andersson

      Gud det har jag inte tänkt på!

      Får nog se ur jag ställer mig till det när jag behöver uppsöka en.

      Kram <3

  2. Kate

    Jag är precis som du också gravid och önskar av hela mitt hjärta att jag kunde isolera mig som ni gör! Jag jobbar dock inom vården, på operation och jag är oerhört tacksam för att jag som gravid inte behöver gå in på IVA och vårda covidpatienter vilket mer än hälften av mina kollegor fått göra. Men! Om det kommer in ett urakut snitt, ett trauma eller så, en patient som är svårt sjuk/skadad och coronasmittad då har jag med största sannolikhet inget val.. Jag måste vårda den patienten, det är jag rädd för varje dag.

    För första gången under mina tolv år inom vården så tycker jag inte om mitt jobb… Jag som egentligen älskar mitt jobb!

    Men jag jobbar bara, handlar en dag i veckan och träffar inga vänner alls och knappt min familj. Jag är bara hemma och på jobbet… Och önskar att folk kunde hålla sig till restriktioner för vi inom vården lever i en total fruktansvärd mardröm och önskar bara att folk kunde visa respekt…

    Kram på dig ?

  3. maria

    Hur känner du inför förlossningen att vad jag förstår partnern bara får vara med i sista skedet sen lämna tills man kommer hem? det är nog min största rädsla med att bli gravid och behöva gå igenom allt själv utan stöd.

    1. Kate

      Var bor du? ? Jag är genom mitt jobb med på mycket kejsarsnitt. På förlossningen på ”mitt” sjukhus får en person (pappan till bebisen eller någon anhörig/vän) vara med på hela förlossningen så länge personen ifråga är frisk. Men han får inte vara med på BB.

      1. maria

        Stockholm, verkar vara olika mellan olika sjukhus. En kollegas sambo fick va med i sista delen sen gå ut sen sågs de hemma 1 dygn senare. Känns så hemskt. Att börja föräldraskapet själv 🙁

  4. Lizzy

    Tack för en bra blogg! Jag är helt säker på att dom människor som går in och kritiserar och uttrycker sig olämpligt i kommentarerna här på din blogg har ett väldigt stort behov av att trycka ner andra! Dom är fega och gömmer sig bakom sina skärmar så fult gjort! Dom här människorna går aldrig att ändra på för det enda dom är ute efter är att hitta något att klaga på. Jag har en son som är nära i ålder med din dotter och stöter man på denna typen av människor är dom snabba med att ge dömande blickar eller att kommentera. Man hoppas att dessa människor tänker efter en gång extra om dom har egna barn innan dom dömer ut andra människor på detta viset! Förhoppningsvis vill man föregå med gott exempel och lära sina barn att alla människor är olika och att dom flesta gör det bästa efter sin egna förmåga även i denna mycket speciella situation. Till sist har jag en fråga om en tvål som spelar en melodi som du skrev om här. Vart köpte du den? min son börjar tycka det är lite trist att tvätta sina händer så en sån kanske skulle kunna hjälpa?

    1. Linn Andersson

      Hej Lizzy! Tusen tack för fina ord och en kommentar som gjorde mig så glad❤️

      Tråkigt att du får blickar kommentarer när du är med din son! Sjukt verkligen!

      Tvålen är från ” normal” en butik som heter så. Himla smart!!Tindra älskar sin, hehe.

      Kram på dig❤️

stats