Tiingelinn – Linn Andersson

Att vara en ung mamma är så självklart för mig

Hej finisar!

Tanken kom just över mig att jag valt ett annorlunda liv mot många andra i min egen ålder. För mig rullar livet hela tiden på och allt i mitt liv känns så himla självklart.

Tänker faktiskt aldrig på att folk kanske tycker det är lite udda och annorlunda att jag valde att bli gravid när jag var 18 år. Känner mig verkligen inte ” ung” på det sättet. Nu när jag är 22 år och ska få mitt andra barn känner jag mig inte ung alls. Det känns så självklart att vara mamma!

Bara tanken av att inte ha barn skrämmer mig nästan. Det är ju dehär som är livet. Tindra är ju mitt allt. Det är ju hon som fyller upp mitt liv. Utan henne skulle allt vara så tråkigt. ÄLSKAR att vakna av att hon trippar in från sin säng till oss, älskar att lyssna på hennes babblande, busa, leka, göra aktiviteter med henne.

Vad gör man ens för aktiviteter utan barn? Förutom att festa då? ( Som jag ändå aldrig har gillat) .

Har svårt att sätta ord på det jag vill få fram men för mig känns det så himla självklart att vara mamma. Ser mig inte som något annat. Känns som jag har varit det hela livet typ. Det är verkligen meningen med livet för mig!

Känns helt overkligt att det snart kommer komma en till liten tjej. Hon ligger och sparkar och påminner mig om sin existens när jag skriver. Så himla mysigt.

Blir ofta ifrågasatt varför jag valt att skaffa barn så tidigt. Är så svårt att svara på det. Min största dröm i livet var att bli mamma. Det är dehär som är livet för mig. För mig ser jag inte vad jag skulle väntat på. Kan inte ens föreställa mig vad jag hade gjort i 10 år till utan barn liksom.

Jag har sagt att innan 30 ska jag i alla fall vara klar med barn, det är då de flesta börjar skaffa, haha. Men eftersom jag fick Tindra när jag var 19 så är det nog inte så konstigt att känna så. Sen fr ju alltid tiden utvisa, man kan ju aldrig veta hur vi känner vid 30.

Just nu är i alla fall tanken att få ett barn till efter Juvelia. Kanske om 2 år ungefär, men ja det får man ju se i framtiden. Nu ligger alla tankar på att vi ska bli en 2 barnfamilj och min fantastiska Tindra ska bli storasyster!

 

Här nedan kommer några bilder på min älskade dotter i och utanför magen tillsammans med mig som Anna Sundheden tog på oss.

 

 

Puss och kram på er !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Vad härligt att allt känns så rätt för er❤️ Åren går så fort, fyll dem med mycket kärlek

 2. Matilda

  Å jag reagerar inte så mycket om en person blir förälder vid 19-års ålder. Tycker att det är många som skaffat barn då.
  Jag var 16 år när jag fick mina tvillingar och det är ungt, är kanske därför jag inte tycker att man är ung-ung då man är 19 år.
  Alltså ung förstås, men inget konstigt med det om du förstår hur jag menar 😃

 3. Katie

  Jag önskar också att jag blev en ung mamma för det trodde jag att jag skulle bli, trodde verkligen det! Alla trodde det! Men jag fick anorexia när jag var 18 år och har varit riktigt riktigt dålig i 12 år. Nu är jag 31, fyller 32 i november och i oktober föder jag mitt första barn 😍 H*n är så otroligt välkommen och även om jag råkar vara strax över 30 så ser jag mig inte som en gammal mamma. Jag är bara så glad för att jag äntligen ska få bli mamma 🙏🏻

  Kram på dig fina du! 🙏🏻

  1. Linn Andersson

   Men åh man är inte sämre för man inte blev en ung mamma! Din längtan efter att bli mamma genom åren och nu ska du få bli det! Stort stort grattis! Hoppas allt går superba för er! Hemskt med anorexia men hoppas du mår bra nu och tagit dig igenom det! Massor med kramar 😍❤️

   1. Katie

    Jag ser mig dock fortfarande som hyfsat ung 😅 Genom mitt jobb möter jag ofta kvinnor som är närmare 40 eller strax över 40 som ska få barn så i jämförelse med där så är jag ung. Barn är en gåva oavsett när de kommer 🙏🏻

    Jag har det bra idag 😊 Och längtar så otroligt mycket efter min lilla Mini 😍
    Vecka 22 imorgon är det 😍 Känns underbart! Ha en fin dag! Var rädd om er! Kramar 💞

 4. Elli

  Önskar och vill så gärna ha barn nu, tycker barn är meningen med livet . (är 22) men har tyvärr inget jobb och min kille vill gärna vänta till vi är runt 30 :/

  1. Linn Andersson

   Åh jag förstår! Jobb är ju en väldigt bra förutsättning. Mycket som ska falla på plats för att allt ska kännas rätt. Du kommer säkerligen bli en superbra fin mamma en dag. Frågan är om det blir om ett år , 3 år eller 8 . Kram

 5. Fanny

  Förstår nog hur du känner då jag själv också har barn och tycker att det är exakt det här som livet är! MEN jag vet också att fastän jag inte hade haft barn och kansle varit singel så skulle jag inte heller suttit på en stol och stirrat in i en vägg och tänkt att jag inte har något liv. Då hade jag bara levt annorlunda och gjort andra saker (inte festat kanske, men fortfarande levt livet liksom). Men man lever ju sitt liv som det ser ut och man vet ju bara det livet man har liksom. Som nu är det ju självklart att du lever livet i väntan på att bli tvåbarnsmamma, men tänk om ni inte hade kunnat bli gravida t.ex.? Då hade du nog fortsatt leva ert mysiga liv med bara Tindra utan att tänka på att ni ”inte har något liv”. Vet inte om jag är tydlig med hur jag uttrycker mig, men de flesta som valt sina liv så känner ju just så att det är ”det enda liv som finns” för man vet inget annat 🙂

  1. Gunilla

   Ja exakt så tänker jag ochså! Fick barn när jag var 29 och det var rätt för mig. Utbildade mig och jobbade några år så tiden var rätt att skaffa barn då. Hade en meningsfullt liv innan ochså.

   1. Linn Andersson

    Gunilla, menar inte att det är fel att skaffa barn senare! Är väl mer normen, menar bara att för mig är det så självklart att skaffa det tidigt. Kram

  2. Linn Andersson

   Menar ju nu att Tindra förändrade mitt liv. Jag förstår absolut men för mig känns det så overkligt att tänka ett liv utan barn. Hade inte velat leva det. Alla gör ju som de själva vill såklart. Sedan är det olyckligt att alla inte har samma förutsättningar eller chanser att få barn när man faktiskt vill. Skriver utifrån mig själv.

 6. Fanny

  Jag känner precis som du men vi har inte den ekonomiska möjligheten då sambon pluggar fortfarande

  1. Emmelie

   Jag blev också gravid när jag var 18 år, fyllde 19 en månad innan sonen kom. Jag ville ha barn tidigt, sen ville jag att han skulle få ett syskon efter 2-3 år. Men jag var singel länge och hittade inte ’den där’ killen. Hade två förhållanden men de va inte rätt person att skaffa barn med. 2017 träffade jag min sambo och vi kände båda två att vi ville skaffa barn ihop, och tidigt. Så på nyårsdagen 2018 slutade jag ta ppiller, blev gravid i september. 5 Juli 2019 kom Liam och det skiljer nästan 14 år på syskonen, och jag är 33 år 😊❤️👶🧒 Vill gärna vara gravid igen om ca 1-2 år 😊 Hoppas på tjej isåfall blir det en Tindra

   1. Linn Andersson

    Åh vilken fin historia! Det ska ju verkligen kännas rätt när man skaffar barn! Hoppas du och familjen mår bra och att ni får en till liten om något år! Kram på dig❤️

stats