Tiingelinn – Linn Andersson

Läkarbesök imorgon

Hej finisar!

Hoppas allt är bra med er! Idag stod jag på mig och ringde in till specialistmödrarvården och berättade om mitt mående!

Jag sa att jag fått testa tens via min barnmorska som inte hjälpt alls. Att jag får så sjuka förvärkar som kan vara regelbundna flera timmar och sedan avta, att jag har så ont så jag spyr inte kan sova och gråter massor på dagen för jag är så trött.

Hon sa till mig att det är vanligt och att man inte gör något såhär ” tidigt ” är dock fullgången men ja…

Att jag kan sova på dagen men det är omöjligt med en 3 åring hemma ju.

Fick i alla fall sen en tid till en läkare för bedömning imorgon! Är så nervös! Ni är så bra på att stötta och få mig att stå på mig!

Det jag tänker säga imorgon är dehär:

Jag har så ont så jag spyr!

Jag är rädd att inte ha någon energi kvar till förlossningen för jag blir helt utmattad av dessa värkar!

Jag har testat Alvedon och tens inget hjälper!

Börjar må psykiskt dåligt då jag har så ont och är så trött på dagarna av värkarna på natten!

Det jag vill är att få en igångsättning eller i alla fall en hinnesvepning!

Borde som minst få en undersökning av tappen imorgon och är den öppen så man kan göra en svepning så hoppas jag verkligen de kan ställa upp!

Orkar inte lida mer! Vill kunna njuta och se förlossningen som något positivt! Varit så taggad på vaginal förlossning men nu känner jag nästan att det hade varit bättre med ett till kejsarsnitt! Känner mig rädd, är inte taggad längre, har bara ont och är orolig.

Kom med er pepp! Ska dit imorgon 10:00! Dela gärna erfarenheter! De verkar vara mycket ” snällare” i typ Skåne och Dalarna !

Puss och kram på er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Jag hade precis likadant. Fick en igångsättning på samma datum som lillgumman var beräknad, dock slutade det med ett snitt..

  2. Lina

    Helt sjukt att det ska vara så svårt. Senaste graviditeten konstaterade man att jag fått graviditets depression. Sov inget alls om nätterna, hade fruktansvärda bäcken och höftsmärtor, kände noll glädje, var helt likgiltig till allt. Jag plöjde På riktigt igenom alla sex gynläkare på vårt sjukhus. Ingen ville hjälpa. Det enda jag fick höra var ”har du kontaktat psykiatrin” åkte in och ut på sovdoser på BB i en månad.
    Sista läkarmötet jag hade 5 juli 2019, då hann jag inte ens sätta mig i stilen innan läkaren säger ”på måndag 8 juli sätter jag igång dig. Då är du 37 veckor gången och där med är det ingen fara” har aldrig gråtit så mycket av lättnad. Hela jag slappnade av för första gången på 6 månader. Läkaren som jag träffade menade på att barnet är ändå fullgången och det är inte bara barnet man måste tänka på utan även patintenten, i det här fallet jag, den gravida. Hon sa också att jag måste orka och få återhämta mig både före och efter. Så söndagen den 7 juli lades jag inpå sovdos kl 20.00 sov helt ostört fram till 07. 30 för att sedan sättas igång 08.00 ?. 55 minuter senare var dottern född ❤️ så jag förstår Förstår verkligen hur du känner och mår. Det är hemskt att man ska behöva kriga som man gör ?

  3. Moa b

    Vet att min bm sa ”säg till förlossningläkaren att du inte kan sova alls varken på dagen eller natten. Personer som inte kan sova alls av smärta och psykisk ohälsa går före i kön till igångsättning.
    Lycka till!

  4. Sara

    14 dagar efter bf fick jag igångsättning på usö. Från v 32 var jag mer eller mindre sängliggande pga foglossning men de gjorde inget mer ändå.., Hade också en 3-åring hemma men den tyckte de jag kunde lämna till mormor/farmor eller att pappan skulle ta ut föräldraledighet. Det va inte kul alls och i andra landsting hjälpte de mycket mer.

  5. Alexandra

    Håller tummarna, försök att pusha mycket på dåligt mående och att du är säker att du inte klarar av en förlossning om detta fortsätter.

    Vet att de är sjukt hårda i örebro, jag hade planerat snitt med tvillingar i sthlm men var hos minna föräldrar veckan innan och då drog förlossningen igång de ville först inte ge mig ett snitt i örebro och då sa jag att då får de skicka mig i ambulans till sthlm eller så kör min pappa mig efter att de gett spruta för att lugna värkarna 3h tog det innan de gick med på snitt å då fick jag prata med läkare och barnmoskor för att övertala dem….

    Hoppas att du går hjälp annars kan jag starkt rekomendera den massagen hon gör vet den hjälpt sjukt många vänner till mig. Lycka till❤️❤️
    https://www.beyousweden.com/aktiv-baby/

  6. Jenny

    Håller tummarna för dig idag ❤️ En koll av tappen är väl det minsta man kan begära! Det kommer gå bra, stå på dig! Kram ❤️

  7. C

    Du är stark som stod på dig. Du fixar mycket fina du. Jag håller alla tummar och tår för att det går bra imorgon. Och att du får någon typ av hjälp. Kommer tänka på dig.????

  8. Birgitta Pettersson

    Toppen att du stod på dig! Säg att du vill ha en backup plan som du kan lita på. Det är deras jobb att fixa en.
    Kan du inte få hjälp med Tindra en liten stund på dagen så att du kan vila/sova. Har du nån nära som kan ställa upp nån dag. Bo några dagar hos mamma eller svärmor, dom skulle nog mer än gärna ställa upp.

  9. Angelica

    Hej skrev till dig förut och jag tycker att du ska stå på dig och säga att du mår psykiskt dåligt av situationen.
    Jag sa att jag ville bli igångsatt, annars ville jag göra kejsarsnitt, så dom satte igång mig dagen efter.. Detta var oxå på Usö specialist mödravård.
    Jag sa iallafall att det är min kropp och jag orkar inte mer nu får ni hjälpa mig och jag gick inte där ifrån förrän dom hade en plan för mig.
    Sen hade jag ju med mig min man som kunde hjälpa mig och argumentera, men det får väll du inte ha nu med COVID…..
    Massa styrke kramar ❤️❤️❤️

  10. Lina gustafsson

    Åå jag lider med dig! Är i precis samma sits som du gällande måendet, är dock i vecka 37+6 ? har en liten hemma på 1,5 år så ingen vila här heller ?
    Hoppas iaf att det går bra för dig imorgon och att dem lyssnar och tar det på allvar! Håller tummarna för din skull. Lycka till Linn! ??

  11. Sandra

    Håller båda tummarna för dig ❤️ ibland kan man få lite extra välbehövd ilska när man blir desperat så hoppas du kan använda det till din fördel ❤️ försök att inte gå förens du är nöjd med deras beslut!

  12. Gunilla

    Bra att du fått en tid så de kan undersöka tappen om det har öppnat sig något!

    Håller tummarna! När har du BF?

  13. Amanda

    Stå på dig! Jag fick en igångsättning (dock dagen innan bf) pga att jag mådde som du beskriver att du mår. Kunde inte sova, mådde konstant illa och började känna av det psykiskt. Överdriv lite hur du känner om det verkligen inte går, men jag hopppad att du slipper kämpa för hårt över din sak. Lycka till ?

  14. Jessica

    Hoppas du får hjälp imorgon! Måste vara hemskt att må så här och gå med förvärkar så länge. Kämpa! Du fixar detta och kommer snart ha ditt andra barn hos dig ❤️

  15. Caroline

    Gjorde inte din barnmorska en undersökning av tappen när du var där sist?
    Det borde hon verkligen gjort tycker jag 🙂 De får man iallafall göra där jag bor. Hos sin vanliga bm alltså 🙂

stats