Tiingelinn – Linn Andersson

Läkarbesök 37+3

Hej finisar!

Tusen tack för all pepp ni ger mig! Betyder så mycket! Blir glad av alla DM, kommentarer osv. Är så glad att jag har er och ert stöd!

 

I morse var jag på mitt läkarbesök och skulle prata om mitt mående. Började med att jag fick komma in senare än min bokade tid för var väl tryck på förlossningen och min läkare jobbade på förlossningen med.

Jag berätta om hur dåligt jag sover, hur ont jag har osv. Hon gjorde då en undersökning och förklarade att tappen inte var tillräckligt öppen än för tex en hinnesvepning. Hon sa att när de riktiga värkarna kommer igång kommer du ha mycket mer ont. Där bröt jag ihop. Jag bara grät och sa att så ont som jag redan har är fruktansvärt och att jag aldrig kommer klara av en förlossning. Att jag vill få planerat kejsarsnitt och gör vad som helst frö att slippa ha ont.

 

Läkaren var riktigt snäll. Jag bara grät och grät, hon förklarade en massa saker för mig, peppade mig att jag visst kommer klara en förlossning och att jag lika gärna kan gå från 0 öppen till 8 cm öppen över en natt. Kände verkligen hur allt hopp rann ur mig. Ville verkligen höra att det var nära. Men det kan gå en månad till men det kan även gå en dag, det vet man inte.

Jag fick med mig tabletter för en natts sömn hem i alla fall. De kan inte skriva ut recept för flera nätter pga att det nästan klassas som droger typ. Men hon var så snäll och jag fick en ny tid på måndag där vi ska göra en ny undersökning och se hur man går vidare.

 

Hon skrev även in i min journal att när jag kommer in och ska föda ska jag få komma in direkt och inte bli hemskickad, att jag behöver en erfaren barnmorska och lite om smärtlindring. Är jättenöjd med bemötande den om jag hade velat bli igångsatt typ idag!

Är fruktansvärt att på så dåligt så man spyr av smärta varje natt. Mina hormoner sitter verkligen utanpå kroppen nu mera! Bara gråter och gråter och kämpar på i värmen.

Efter mitt besök blev jag i alla fall bjuden på glass av Gabbes mamma på Glass Cafeét i stadsparken med Tindris och kunde prata av mig lite om allt jag känner. Så trevligt. Efter så åkte vi till min mormor och morfar där Tindra kunde bada lite, jag låg i skuggan och försökte vila och så åt vi lunch där. Så mysigt trots värmen såklart.

Nu ikväll har jag bara gråtit och gråtit och känner mig så uppgiven. Ska försöka samla Mya krafter och bara acceptera att jag kommer ha ont en månad till Försöka utgå från det värsta och allt annat är en bonus.

 

Är verkligen en så positiv person men nu känner jag inte igen mig själv. Är så ledsen och nedstämd. Är väl hormoner och sömnbrist samt smärtan såklart.

Åter igen tack för allt stöd ni ger mig! Hoppas mer än allt att hon vill ut snart eller att jag lyckas tjata till mig en igångsättning. Har varit så taggad på vaginal förlossning men just nu känner jag bara för kejsarsnitt som jag ” kan” .

Innan besöket!Mammas cooling!Efter besöket … Grät floder i bilen. Glas mys med Annelie och TindraSå svettig. Ikväl fick hon göra det hon hatar mest, nämligen duscha!

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Jag förstår dig! Fick havandeskapsförgiftning under min graviditet och mådde verkligen så sjukt dåligt. Till slut blev jag så sjuk att de satte igång mig i vecka 36+1. Min kropp var inte redo för fem öre och det blev en sjuuuukt långdragen förlossning på fem dygn som slutade med att både jag och bebis var riktigt dåliga. Tro mig att det är bättre att vänta tills kroppen är redo, du vill inte gå igenom en sån förlossning, även om det känns värt det nu! Nära nu, håll ut!

 2. Jossan

  Låg instängd i sovrummet och grät sista månaden när jag väntade dottern. Hade inte alls samma hormonpåslag med sönerna… å ont.. Ja, fy. Lider med dig. Tjurade mig till en hinnsvepning 19/4 Och hon föddes 22/4, BF var 24/4. Sönerna kom 14 respektive 8 dagar tidigt… varje dag över 37+6 var övertid för mig!

 3. Andrea

  Förstår inte varför dom säger sådär om värkar. Det är inte alls säkert att det kommer göra mycket mer ont sen när det startar på riktigt! Jag vart igångsatt med min 1a och det var inte roligt! Så med min 2a förväntade jag mig samma värkar, trodde att alla känns likadant. Men asså det gjorde knappt ont förens vid krystvärkarna. Alla värkar är sååå olika så känn dig inte rädd att du inte kommer orka, det gör man 🙂

 4. Wicthoria

  Jag förstår dig ❤️
  Jag mådde dåligt sen v7 när jag va gravid, v36 och fram försökte jag få bli igångsatt men tappen va inte mogen och då sa överläkaren att det finns så stora risker med en igångsättning. V39+5 började tappen bli mjukare men inte tillräckligt så jag gick någon medicin som skulle göra att den mognade på sig snabbare och sen efter den medicinen dygnet efter jag tagit den var 3e timme i 24h satte man ballong och sen tog hinnorna. Dom kopplade på värkstimulerande och det va ingen skön upplevelse, men hade ingen värkvila på flera timmar.
  Hoppas prinsessan kommer naturligt snarast ❤️

 5. Mooa

  Förstår inte varför en del inte hinnsveper om man inte är öppen 🤔
  Båda mina garviditeter har jag blivit hinnsvept 2ggr/graviditet. Då har jag inte varit öppen alls och haft omogen tapp?
  Sen har det tagit fart efter hinnsvepningarna. Båda grabbarna har kommit 1 dygn efter sista hinnsvepning.
  Be din bm hinnsvepa dig istället!
  Stå på dig. Tyvärr måste man göra det 🥱

 6. Malin

  Jag vet precis vad du går igenom. Hade grymt ont med min tredje. Det va en grym smärta. Jag har testat igång sättning och icke igångsättning. Och kan säga att igångsättning är inget jag gör om om jag slipper men med den smärtan jag hade så ville jag bara att ungen skulle ut om så det krävdes att jag sattes igång. Hade lite drygt tio dagar kvar till BF och hon kom den helgen jag hade bett om igång sättning. Jag hoppas att det verkligen går bra för dig. Tips är att kanske använda typ riskudde eller vete kudde och ev Alvedon om det skulle va alldeles för tufft. Jag kunde inte komma upp ur sängen så ont hade jag, mina äldre barn kom nästan aldrig iväg till dagis heller för det klarade jag inte det heller. Så tro mig jag vet precis vad du går igenom. Lycka till med allt 😊😊😊

 7. Mammaoxå

  Alla som väntat barn förstår dej Linn. Sista tiden är sååå fruktansvärd.
  Att utöver ”vanligt gravid” ha så ont är ju mycket värre.
  På finska pratar man om det 3 s man skall göra för att försöka få förlossningen att starta.
  Dvs sauna=bastu
  Sexi=sex
  Och siivous =städa.
  Om det hjälper eller inte vet jag inte, men vet dom som prövat.
  Försök att inte se en månad framåt, utan ta en dag i taget och så gör du det bästa av den.
  Håller tummarna för dej, för du skall veta att vi är många som puffar på när du tappar hoppet. När väl lillasyster vill ut kommer du klara det galant. Andas ❤
  Kram fina Linn

 8. Madde

  Vill skicka massa pepp till dig! Jag har själv inte haft så kraftiga förvärkar, men jag förstår att det du upplever är riktigt tufft. Det känns så frustrerande och lite provocerande att inte bli tagen på allvar i en sådan situation. Även att det inte gick helt som du önskat hos läkaren är jag glad att hon tog ditt mående på allvar med vidare uppföljning. Och kanske blir det som hon sa, att det går från 2-8 cm på en natt. Har själv haft mycket snabba förlossningar och med fjärde barnet hade jag värkar (trodde jag) i ett dygn, stod inte ut längre och är på förlossningen öppen knappt 2 cm och omogen tapp… Men 3 h senare är hon född efter ett mycket intensivt förlopp, så nog går det snabbt ibland.
  Mitt tredje barn var akut snitt, men det kändes så häftigt att få föda vaginalt igen efter snittet. Det är en så (givetvis tuff, smärtsam, jobbig, stundvis outhärdlig känsla), men allra mest helt fantastisk känsla.
  Men oavsett hur våra små väljer att göra sin entré, så är vi galet fantastiska, för vi har gjort vårt yttersta för att ge det nya lilla livet den bästa starten efter förmåga och förutsättningar.
  Vi är grymma, du är grym, och oavsett när er Juvelia kommer så vet jag att du kommer klara vad än som väntar och att er dotter kommer till en fantastiskt kärleksfull familj. Håller tummarna att det inte är allt för lång väntan kvar för er, men oavsett, snart är hon faktiskt hos er!
  Skickar mina varmaste lyckönskningar! ❤️

 9. Tima

  Det blir bra ska du se! Tänk på att du är biologiskt skapad för att kunna föda barn vaginalt. Jag önskar dig all lycka till & pepp nu sista dagarna innan bebis tittar ut 🙂

 10. Jessie

  Fy fan vad jag lider med dig…förstår verkligen vad du går igenom, och hur varje minut känns som ett år när man har så jävla ont. Jag önskar jag kunde ge dig en stor varm kram.

  Lite tröst gällande vaginal förlossning. Jag har fött två barn (senaste för sex månader sen) vaginalt, och det utan någon smärtlindring. Båda mina förlossningar har startat med spontan vattenavgång och gått snabbt; min senaste startade med att vattnet gick 03.30 och 06.26 låg han på bröstet. Och när det går så fort så är värkarna mer smärtsamma; jag hade i princip inget uppehåll i värkarna från att allt började tills Tristan föddes. Och ändå, trots enormt starka värkar och ingen smärtlindring, så är det fan det häftigaste jag varit med om, och jag hade gjort det igen och igen. Det GÖR sjukt ont, men man klarar det, det gör man verkligen, och det kommer du också att göra ❤️ Sen är jag absolut ingen sån som ”föda vaginalt är det enda rätta och bla bla bla”, för hur man än föder är det så jäkla grymt och häftigt, och man är lika ”duktig” hur än nu ungen kommer ut.

  Så kämpa på, du klarar det här, även om det fan är SKIT just nu. Du är så fantastisk och det kommer gå bra. Stor kram och jag hoppas er dotter kommer så fort hon kan nu ❤️

   1. Daniella

    Med min senaste gick vattnet kl 18. Kl 19 var vi inskrivna på förlossningen och kl 20 låg han på bröstet. Normal vikt och längd, ca 3 kg, ca 50 cm. Enbart lustgas, ingen vidare smärta eller andra komplikationer så snabb förlossning kan gå superbra!
    Den första tog timmar och fick till slut dras ut med sugklocka. Då hade jag också bett om igångsättning då jag hade så ont innan att jag inte ens kunde gå och kissa.

 11. Simone

  Hejsan har följt din blogg ett tag. Förstår din känsla till fullo! Jag har själv 7 st barn och är lite erfaren. 5 st barn har jag fått vaginalt. 6 kom med akut kejsarsnitt. 7an då gick jag med värkar i 3 veckor, hade så ont och trodde jag var så nära att jag skulle krysta ut bebis när jag kom in på förlossningen .( hade ju fött 5 barn innan så känner igen smärtan) men jag var öppen 1,5 cm och inte mogen. Jag trodde de var ett skämt! Smärtan jag hade var ändå ondare efter ett tidigare kejsarsnitt. Var som att kroppen inte kopplade att de ska öppna sig vid värkarna tror de beror på tidigare ks att nerverna är avskurna. Så efter en hel natt med värkar och inte öppna mig så mkt mer. Blev de akut kejsarsnitt igen. Säger inte att de kmr bli så för dig. Men om du inte klarar smärtan måste du stå på dig o begära ett kejsarsnitt.

 12. Simon

  Hejsan har följt din blogg ett tag. Förstår din känsla till fullo! Jag har själv 7 st barn och är lite erfaren. 5 st barn har jag fått vaginalt. 6 kom med akut kejsarsnitt. 7an då gick jag med värkar i 3 veckor, hade så ont och trodde jag var så nära att jag skulle krysta ut bebis när jag kom in på förlossningen .( hade ju fött 5 barn innan så känner igen smärtan) men jag var öppen 1,5 cm och inte mogen. Jag trodde de var ett skämt! Smärtan jag hade var ändå ondare efter ett tidigare kejsarsnitt. Var som att kroppen inte kopplade att de ska öppna sig vid värkarna tror de beror på tidigare ks att nerverna är avskurna. Så efter en hel natt med värkar och inte öppna mig så mkt mer. Blev de akut kejsarsnitt igen. Säger inte att de kmr bli så för dig. Men om du inte klarar smärtan måste du stå på dig o begära ett kejsarsnitt.

 13. Stina

  Jag hade en vän som var gravid och gick långa promenad dagen där efter så född hon sin son ❤️ Lycka till med allt

 14. Anna

  Det löser sig! Snart kommer hon och även om du troligtvis alltid kommer minnas att den här graviditeten var riktigt jobbig, kommer det bli bra i slutänden och det kommer förhoppningsvis att kännas lättare igen. Pepp till dig!

 15. Frida

  Men gumman ❤️ Allt kommer gå så bra ska du se! Snart är denna jobbiga sluttamp förbi och ni ha lillasyster hemma. Skickar en stor styrkekram ❤️

 16. Emma

  Hej, min första dotter föddes med planerat kejsarsnitt. Dotter nummer två föddes vaginalt efter totalt 52 minuter. Så mycket lättare med vaginal. Sonen föddes också vaginalt 4 år senare, tog 7 timmar.
  Vi kvinnor är gjorda för att födda barn
  Detta klarar du lätt
  Massa lycka till

 17. Ellen Schutz

  Jag lider verkligen med dig, jag känner igen mig i allt du skriver ! Jag trodde aldrig att jag skulle klara det heller men man gör det tillslut ändå! Jag håller alla tummar jag kan för att dom ska kunna ge dig en hinnsvepning på Måndag om inte att dom lägger upp en plan med dig som gör att du känner dig trygg! Har du fått prata med en aurora barnmorska ?

 18. Carro

  Du kommer fixa det du är så stark. Du är vacker också och go. Det kan gå fortare än en månad 😎😎😎. Skönt att du fick en bra läkare som förde in bra saker i journalen inför förlossningen. Du är stark fast jag förstår att det är jobbigt i värmen. Och jag förstår verkligen att det är jobbigt med sömnen och värken och hormoner fina du. Hoppas du får sova inatt 🌺🌺🌺. Goa du . Du kommer fixa detta.

 19. C

  Du kommer fixa det du är så stark. Du är vacker också och go. Det kan gå fortare än en månad 😎😎😎. Skönt att du fick en bra läkare som förde in bra saker i journalen inför förlossningen. Du är stark fast jag förstår att det är jobbigt i värmen. Och jag förstår verkligen att det är jobbigt med sömnen och värken och hormoner fina du. Hoppas du får sova inatt 🌺🌺🌺. Goa du . Du kommer fixa detta.

 20. J

  Du måste på ngt sätt försöka att förstå att du födde ovanligt tidigt med Tindra och att du inte ens beräknas vara fullgången än. (38+0 är fullgången). Sjukvården kommer högst troligt aldrig sätta igång dig innan du ens är fullgången och det du går igenom är fullt normalt. Jag har fött 3 barn och alla gånger varit som du har de. Vissa har sjuka förvärvar, andra inte. Det går inte att jämföra alla graviditeter, varenda en är individuell.
  Jag gick över 18 dagar med min första, så att du sitter och gråter att du inte fött innan du ens är fullgången känns bara lite överdrivet.
  Andas, njut av din sista tid som gravid (minns hur du tjatade och gnällde och grät över hur myyyyyycket du saknade att vara gravid och hur hemskt gärna du ville bli gravid igen och nu klagar du när du väl är gravid.

  Ta de lugnt och njut istället. Om några veckor kommer du sakna vara gravid istället.

  1. Linn Andersson

   Alltså stör mig på sådana som dig alltså! Låt mig känna precis hur jag vill! Klart jag har rätt att jämföra mina graviditeter, klart mina tanker inte är fel! Blir sjukt irriterad när du säger åt mig att njuta! Det går inte ska jag tala om för dig! jag är en väldigt positiv person och jag försöker men blir bara nertryckt när du kommer och är präktig och ber mig njuta! Brukar du njuta när du har ont och när du spyr eller?

   1. Lively

    Lika som att graviditeter inte kan jämföras, kanske inte din smärta kan jämföras med hennes? Kanske era upplevelser inte kan jämföras? Du skriver som du vet precis hur hon mår.

    Och tror hon hade valt graviditet även om hon skulle veta om smärtan, för hon vill absolut ha barn. Betyder inte att hon inte kan dela med sig vilket helvete hon går igenom precis nu? En blogg om hennes liv handlar precis om det, om du tänker hon inte förtjänar berätta om det och få stöd kanske bättre att inte läsa vad hon skriver. Hennes personlighet lyser igenom och då handlar det om att längta efter barn men också berätta när hon mår illa.

    1. Linn Andersson

     Tusen tack lively för din uppbackning! Jag går igenom vad som helst för mina barn såklart! Kan jag dö för dem kan jag vara gravid för dem. Tycker det är viktigt att jag som offentlig person inte ” målar allt som en dans på rosor” utan visar verkliga livet och hur jag känner liksom. Hade gått igenom detta alla dagar om. Njuter ju som sagt inte nu som vissa tycker jag borde men kommer njuta dubbelt när hon kommer hehe! Kram och TACK!

  2. Lively

   Lika som att graviditeter inte kan jämföras, kanske inte din smärta kan jämföras med hennes? Kanske era upplevelser inte kan jämföras? Du skriver som du vet precis hur hon mår.

   Och tror hon hade valt graviditet även om hon skulle veta om smärtan, för hon vill absolut ha barn. Betyder inte att hon inte kan dela med sig vilket helvete hon går igenom precis nu? En blogg om hennes liv handlar precis om det, om du tänker hon inte förtjänar berätta om det och få stöd kanske bättre att inte läsa vad hon skriver. Hennes personlighet lyser igenom och då handlar det om att längta efter barn men också berätta när hon mår illa.

  3. Lively

   Lika som graviditeter inte kan jämföras, kanske inte din smärta kan jämföras med hennes? Kanske era upplevelser inte kan jämföras? Du skriver som du vet precis hur hon mår.

   Tror hon absolut hade valt graviditet även om hon vetat om smärtan, för hon vill ju ha barn. Det betyder inte att hon inte kan dela med sig vilket helvete hon går igenom precis nu? En blogg om hennes liv handlar precis om det, om du tänker att hon inte förtjänar berätta om smärtan och få stöd kanske bättre att inte läsa bloggen. Hennes personlighet lyser igenom i allt hon skriver och då handlar det om att längta efter barn men också berätta när hon mår illa.

 21. Stina

  Mitt första barn är akut snittad i vecka 36 och mitt andra född vaginalt i vecka 42 och jag kan bara säga som så att jag föder 100 vaginalt hellre än ett snitt.så detta fixar du och med mitt andra hade jag svåra verkar 2 månader innan

 22. Sara

  Du har ju i alla fall världens finaste gravidkropp!
  Om Tindra kom för tidigt så är det ju ganska troligt att denna tjejen också gör det. På många blir det ju ”moget” där nere först när förlossningen börjar så det betyder ju inte så mycket att det är omoget…
  Jag tycker du ska försöka att slappna av och inte försöka få igång det med en massa aktiviteter som gör att du får ont. Kroppen startar nog förlossningen lättare när man är avslappnad och lugn.
  Förstår att du pinas i denna värmen dessutom 💗

 23. Alexandra

  Vet som sagt att örebro känner sig stolta till att de har minst kejsarsnitt i sverige typ😓 väldigt bra att om det är vad du vill ha pushar på om det. Även attdu läser på sjukt mycket om komplikationer osv 75-80 av alla stora komplikationer vid kejsarsnitt sker när det är akut ikke planerat snitt när någon försöktföda vaginalt i timmar till dagar. Det är dock inget de nämner utan de försöker lägga dessa komplikationer som vanliga vid planerat snitt.

  Men som sagt tänk att man inte sovit,ätit och försökt föddabarn i timmar hur slutkörd kroppen är och då få göra ett snitt då är det inte konstigt att det är svårt för kroppen att återhämta sig. Har själv gjort snitt har vänninor som fått gjort akutt snitt efter 2dagar i förlossning… det är jobbig återhämtning men den är typ kontrollerad och funkar.

  Rekomenderade en dula såg hon kan va alut dola. Om jag var dig och du har råd skulle jag försöka kontakta henne för att komma till dig från åkersberga och ge massagen. Den hjälper mot många smärtor och hjälper barnet att naturligt plasera sig bättre i livmodern.

  Lycka till tänker å lider lite med dig va stark ❤️❤️❤️❤️

 24. Malin

  Du kommer klara det galant.
  Nu har jag själv aldrig haft dom smärtorna du har men jag kräktes hela mina graviditeter. Har tre barn mellan 5 år och 7 månader. När jag kommit in med alla så har det gått fort, har förlöst alla tre barnen på enbart lustgas. Så det behöver inte ta jättelång tid när det är dags.
  Hoppas hon kommer snart så du slipper lida mer:)

 25. Jennifer

  Du klarar det! Vi kvinnor är superwomens. Tänk vad vi klarar! Bära och föda barn. Jag förstår din frustration, verkar som att du kommit in i latensfasen, så allt kan hända, att det brakar igång ordentligt snart, kroppen håller på att bli redo. Nästa vecka kanske tappen är tillräckligt mogen? Ha hoppet uppe ❤️ kramar

 26. Malin

  Hej!
  Det känns lite som att du bestämt dig för att föda tidigare än beräknad förlossning för att du gjorde det med ditt första barn. Försök att vara stark och njuta av de sista av graviditeten även om det känns svårt. Förlossningsvärkarna är ju betydligt intensivare än vad du förmodligen känner nu MEN man klarar det och när allting sen är klart och man har sitt barn på brösten glömmer man bort all smärta och allting är värt det! Kämpa på snart är beräknat datum här🥰

  1. Linn Andersson

   Förstår att du menar väl med din kommentar men jag måste få känna mina känslor. Att säga att jag ska njuta gör mig typ galen då jag har så ont och spyr aldrig mått så dåligt så det är inte läge att njuta! Kommer njuta när min dotter kommer! Kram

 27. Madeleine

  Förlossningen kommer gå superbra! Förstår att det är tufft nu är själv i vecka 37+4 mår dock rätt bra så lider med dig för förra graviditetens slut var hemsk. Sov ingenting och hade mycket sammandragningar. men när ut väl sattes igång (en vecka efter bf) gick allt superbra! Trots en lång förlossning klarade jag av det och vilka superkrafter vi kvinnor har ! Så hejar på dig och skickar massa styrka och kärlek! Känslan efter att ha fött vaginalt var helt magisk ! Och återhämtningen gick så mycket fortare än jag trodde (jag var uppe och studsade på en gång medan jag upplevde att många som gjort kejsarsnitt hade väldigt ont). Oavsett hur det blir för dig så har vi båda en otrolig resa framför oss och snart verkligen snart kommer bebisarna ♥️♥️♥️

 28. Anna

  Jag förstår att det är superjobbigt, men att bli igångsatt när du är omogen är inte alltid en dans på rosor. Jag blev det pga medicinska skäl och har en väldigt hög smärttröskel men fick stå ut med 10 timmar etablerade värkar med 1 minuts mellanrum och skulle dom nästa gång säga att jag skulle bli igångsatt skulle jag begära kejsarsnitt.
  Hoppas du klarar av att stå ut, jag hade så önskat att mitt egna värkarbete hade fått sättas igång istället för att det blir ett onaturligt med igångsättning. Sen finns det vissa som varit supernöjd med det med.

  All lycka till!! Du fixar det

stats