Tiingelinn – Linn Andersson

Jag fick en hinnesvepning

Hej finisar!

Alltså vilken morgon! Åkte och lämnade Tindra hos sin pappa. Grinade i bilen direkt och åkte till sjukhuset.

Hade en tid med en läkare kl 10:00. Vid 10:50 kommer det en kvinna och säger att min läkare är sjuk. De hade glömt att informera mig. Jag brister ut i tårar igen och jag ska då få träffa en annan läkare istället.

Får en äldre kvinna som verkligen verkar förstå hur dåligt jag mår! Hon var jättebra! Jag förklarade att jag kräks av medicinen mot förvärkarna, har ont varje natt och kräks varje dag.

Hon förklarar att de helst inte vill sätta igång eftersom jag har ett kejsarsnitt sedan innan. Jag fråga om en hinnesvepning och hon säger ” Ja men absolut det är väl självklart att vi kan göra”

Tydligen var jag öppen 1,5-2 cm. Hon fick först in ett finger men sen sa hon nej men du kan nog få in 2. Hon gjorde en hinnesvepning. Va inte skönt men gjorde inte speciellt ont heller. Tog några sekunder bara. Inte ens en tvekan att hon kunde göra en.

Nu hoppas jag på att lilltjejen vill ut! Vattnet brukar gå inom 1-2 dygn om det gett effekt men hon har bokat en ny tid på fredag ifall det inte hjälpte något.

Hoppas bebisen är ute på fredag dock!

Så glad över att få hjälp! Nu ligger jag och försöker vila lite.

Ni som gjort hinnesvepning hur öppna var ni och funkade det? Kommentera gärna! Älskar att läsa era kommentarer här på bloggen! Lättare än insta då allt blir samlat här.

Puss och kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Jag fick två hinnsvepningar med min son. Fick den första ca 1,5 vecka innan bf om jag inte minns fel. Upplevde att jag fick lite mensvärk ett par timmar efter och delar av slemproppen gick men efter det hände det inte så mycket. Gjorde en ny hinnsvepning 6 dagar innan bf, denna gången hängde värkarna kvar. Vi åkte hem och jag vaknade tidigt på morgonen av dundervärkar. Åkte in och var då 8 cm öppen. 1 timme senare var han ute?. Stort lycka till!

  2. Paulina

    Gjorde tre stycken nu med tvåan. Första precis som du 1,5-2 cm öppen. Två dagar senare gjorde jag en till. Hade inte haft några värkar. Lätt lätt molande bara. Var då 3 cm öppen. Ytterligare två dagar senare gjorde jag den sista. Hade återigen inte känt något nämnvärt. Var redan 5 cm öppen dock vid sista. Sista kändes mycket mer. Gjorde hinnsvepningen ca 12 och värkarna började typ 14. 03:46 dagen efter kom han. V 39+3

  3. Sofie

    När jag skulle göra hinsvepning efter att ha gått 10 dagar över tiden kunde inte min barnmorska genomföra den då jag inte var det minsta lilla öppen. Blev så besviken och ledsen då jag verkligen inte ville bli igångsatt utan att det skulle komma naturligt. Dock rörde hon runt lite utanför och några timmar senare började förverkarna komma, dagen efter kl 10 kom hon. Så kämpa på och håll ut, snart är det över och er lilla tjej är här! ❤️

  4. Ronja

    Gjorde hinnsvepning närbjag gått över bf med 4 dagar. Jag var öppen 3-4cm, Hade som molande mensvärk resten av dagen (gjorde svepning på förmiddagen) k6nde sova som vanligt under natten vaknade på morgonen runt 7. 30 med värkar och dottern kom sen runt 18-tiden 🙂 Mitt vatten gick inne på förlossningen, var ca 8cm öppen när det gick och det gick när dom skulle undersöka hur mkt öppen jag var 🙂

  5. Karro

    Jag kräktes dagligen i 9 mån, hoppade på kryckor pga smärta och kunde mest ligga i sängen.
    V.38+1 så fick jag en hinnsvepning ( barn nr 4 var detta ,Aug 2019 ) .
    Jag var öppen 1,5 cm när jag fick denna.
    Fick ont en stund efteråt, mådde dåligt och låg bara i sängen.
    Fick åka in samma kväll, då var jag öppen 5 cm, men då värkarna inte var täta så skickades jag hem.
    V. 40+1 kom min kille, så för mig tog det 2 veckor.
    Trodde det skulle komma igång samma kväll som svepningen, då jag hade så ont och öppnat mig till 5 cm.
    Lycka till!?

  6. Therese

    Gjorde hinnsvepning sist, med min dotter då jag var rädd i för förlossningen från föregående igångsättning. Min dotter var barn Nr 3 och min Klara BM på förlossningen gjorde sammanlagt 7 hinnsvepningar. Jag var hos henne ca var tredje dag och det skedde endast lite förändringar från var gång.
    Jag tog promenader, städade, shoppade, putsade fönster, försökte med färdknäppen, badade men inget startade förlossningen, trots hinnsvepningarna. När vi gjort Nr 7 var det fredag och jag var öppen 4 cm därefter. På söndagen hade fortfarande inget hänt så då drack jag förlossningsdrinken, tog lång promenad och ett värmt vad på kvällen. När vi ska lägga oss går vattnet och min dotter kom med raketfart efter 2 1/2 timme. Lycka till Linn ♥️

  7. Emma

    Barn 1 fick jag flera hinnsvepningar utan något hände, blev till slut igång satt även då utan resultat (blev ett snitt till slut)
    Barn 2 fick jag 2 st med under pågående förlossningen öppen 1 cm första gången och 3 andra, hjälpte tyvärr inte där heller.

    Hoppas du har bättre tur. Lycka till

  8. Elin

    Åh vad glad jag blir för din skull! Nu hoppas vi att lilltjejen kommer inom kort ? All lycka till! Kram

  9. Amanda

    Hej Linn! Födde min dotter vintern 2018. Jag fick hinnsvepning av min barnmorska på en måndag, promenerade och studsade på gummiboll efter. Natten till torsdag alltså tre dagar efter hinnsvepning fick jag värkar, åkte in till förlossningen på morgonen där de undersökte mig och jag var 9 cm öppen. Vattnet gick när barnmorskan undersökte. Hoppas din förlossning snart sätter igång <3

  10. Nathalie

    Med första så va jag i vecka 37 när jag fick första hinnsvepningen. Va inte öppen något. Fick mer förvärkar. Gjorde 4 st hinnsvepningar och efter fjärde så tog det 1 dygn så började vattnet sippra.
    Med andra så hade jag gått över tiden 3 dagar. Va till bm och gjorde hinnsvepning vid 11.30 och började få molande mensvärk. Vid 18-tiden går mitt vatten och dottern kom 20.26. Dock med akut snitt pga komplikationer. Men va så inställd på att det skulle ta lång tid då också men hon kom samma dag☺️

  11. Sofia

    Med andra barnet fick jag 3 stycken hinnsvepningar, varannan dag. Och vet inte om det var den sista som startade, tror mer att kroppen kom igång Sig själv ? var öppen 2,5 cm.
    Men för vissa fungerar det ju, så lycka till ?

  12. Zandra

    Födde mitt första barn förra året.
    Var i 40+4 och bad om svepning som utfördes 9.30 på förmiddagen. 21.30 samma kväll drog värkar mm igång och dottern föddes 06.47 morgonen efter. Det började dock INTE med att vattnet gick. BM tog hål på hinnorna ca 1 timme innan dottern föddes.

  13. Ivona Andersen

    Gjorde hinnsvepning två av mina grav, vid elva på förmiddagen, öppen 2cm, slemproppen gick 1 timme efter hinnsvepningen, 2 tim efter proppen satte värkarna igång, Lycka till fina, så stark du är❤

  14. Johanna

    Gjorde hinnsvepning typ kl 10 på morgonen , mina värkar kom sen på kvällen och våran dotter kom dagen efter . Var öppen 3 cm och i v 38+6 när den gjordes

  15. Maria

    Hej! Så spännande! Då får du träffa din dotter väldigt snart, ska bli roligt för mig som läsare också. Ja va en av dem som gick till v 42+0 med andra barnet för några år sen, men ja va väldigt sjuk några veckor innan som aldrig ville ge med sig men så va jag lagom frisk när bebisen kom sen. Han va skrynklig o torr som ett russin o världens finaste ❤️

  16. Helena

    Fick hinnsvepning barn 3. 7 dagar före bf. Kraftiga förvärkar längre tid.
    Andra 2 läkare gjort gyn undersökning för starta utan resultat.
    Annat 3an.
    Bm gick med på testa sa är det dax kommer det igång efter detta.
    Öppen 4cm tisdag lunch. Värkar Onsdsf6, torsdag som innan. Vips gick vatten torsdag kväll. Igångsatt fredag, kom lördag 00.17.

  17. Elin

    Var öppen 3 och det blödde efteråt, alltså i flytningar. Bebis var ute 2 dagar efter och det började med värkar. Inget vatten gick fören på förlossningen.

  18. Anna

    Fick hinnsvepning 7/10, var öppen 2cm. Vattnet gick på kvällen 9/10. Hade haft lite förvärkar under lång tid innan, som inte varit speciellt jobbiga. Men när vattnet gick var det som att trycka på en knapp, fick starka värkar/sammandragningar på en gång! Fick undersökas direkt på förlossningen och var då öppen 4cm. Bebis föddes 6,5h efter vattnet gått. Kan tillägga att jag satt MYCKET och studsade på pilatesboll samma dag som vattnet gick. Oklart om det påverkade men?

  19. Lizzy

    Gjorde hinnsvepning 2015 när jag väntade min son. Tog 2 dagar sen så åkte jag in till förlossning. Det gick snabbt. Lycka till nu. Jag åkte och handlade på maxi dagen innan. Drog en full kundvagn i affären. Det drog igång mina värkar. Gå ut och gå en långpromenad. Hoppas nu att detta hjälper dig ????? kram ?

  20. Lizzy

    Gjorde hinnsvepning 2015 när jag väntade min son. Tog 2 dagar sen så åkte jag in till förlossning. Det gick snabbt. Lycka till nu. Jag åkte och handlade på maxi dagen innan. Drog en full kundvagn i affären. Det drog igång mina värkar. Gå ut och gå en långpromenad. Hoppas nu att detta hjälper dig ????? kram

  21. Anna

    Jag fick min andra son nu i maj.
    Jag fick en hinnsvepning, visserligen då på bf, men ungefär ett dygn senare så drog värkarna igång. Några timmar senare var sonen ute! ?

  22. Johanna

    Hej! Vad skönt att du fick hjälp. Det känns alltid bättre när man får ett bra bemötande! Mådde själv piss innan min dotter föddes (hon fyller 12 år den 12 juli). När vi var inne på koll 5 dagar innan hon kom då hon inte rört sig på ett dygn så hade jag regelbundna värkar, men de var inte tillräckligt starka. Blev erbjuden igångsättning, men tackade nej då för att jag var så otroligt trött och kände att jag inte skulle orka med en förlossning då. Men som sagt, 5 dagar senare satte det igång av sig själv! Lycka till med förlossningen, håller tummarna att lilltjejen kommer snart ❤

  23. Petra

    Skrev på insta med men efter hinnsvepningen fick jag sjuuukt mkt molande värk men sen tog det två dagar lr ja 1,5 för gjorde ju hinnsvepningen efter lunch o han är född på morgonen. Men vattnet gick inte denna gången utan det fick de spräcka när jag fick krystvärkarna. Lycka till o hoppas hon kommer snart!

  24. Ramona

    Första gången så var jag fullgången och barnmorskan frågade om jag ville testa att göra en hinnsvepning och det ville jag naturligtvis, jag var dock inte öppen och kroppen var inte ”redo” för en hinnsvepning just då så den gången gick det inte.
    Den andra gången hade jag gått över 9 dagar och var öppen 1,5-2cm precis som du, den gången var kroppen redo och barnmorskan sa till oss att värkarbete kommer nog att sätta igång om ca 2tim och det tog exakt 2 tim efter hinnsvepningen för att värkarna skulle börja och sedan tog det ytterligare 22tim med värkar innan dottern med tvång fick lov att komma ut ☺️

  25. Nathalie

    Skriver här också(svarat på insta)
    Gjorde hinnesvepning fredagen den 13 kl 16, var öppen 3-4cm men inget som tydde på att det var på g enligt barnmorskan.
    Vaknade natten mellan fredag-lördag av värkar mellan 00-06, sen avtog de och jag somnade. Vaknade vid 10 tiden och tänkte” nä de va bara falskt alarm”
    Sedan på natten mellan lördagen-söndagen vaknade jag igen av värkar kl 00-ish denna gång gjorde dom inte så ont utan mer som mensvärk, ringde mamma för säkerhetsskull som skulle ha stora pojken så hon kom till oss. Ringde då förlossningen och pratade med samma barnmorska som förlöste mig med sonen 2år tidigare(hela hans förlossning från första känning tog ca 6h) hon sa att jag fick avgöra sjölv om vi ville komma in för en koll eller avvakta. Valde att åka in för säkerhetsskull, tur var väl det, var inne på förlossningen kl 02, var då öppen 8cm och 1,5h senare var dottern ute☺️ Håller tummarna att det hjälper för dig! Födde i v 38+3

  26. Maria

    Var också öppen 1.5-2 cm när jag fick hinnsvepning. Fick det på måndagen 10.00 och natten mån-tid vid 3 startade det . Men iom att sonen inte var redo tog hela förlossningen 19 h då han behövde ta sig längre ner. Var ändå mitt andra barn. Första förlorade jag i vecka 36 och blev då igångsatt med tabletter.

  27. Veronica

    Fick två hinnsvepningar. De första gav endast mer förvärkar just den dagen och var öppen 2cm. Andra gången var jag öppen 2cm fortfarande och kände inga förvärkar längre. Dottern kom i hemmet 5 timmar senare. Hann inte åka in.

      1. Veronica

        Ja, det gick väldigt fort. 40 min från första värk tills hon var ute, Det var mitt andra barn också. Så att du ”endast” är öppen 2cm betyder inte att det inte kan vara pågång. Hoppas din dotter vill komma snart ?

stats