Tiingelinn – Linn Andersson

Myskväll med mina flickor

Hej finisar! Igår kväll skulle Gabbe gå ut och äta middag och ta några öl med sin kompis Hannes. Då valde jag att ha myskväll med tjejerna här hemma. Jag och Tindra läste först 3 stycken böcker medan Juvelia ammade. Sedan beställde jag sushi till mig och Tindra och medan vi väntade på den så pusslade Tindra sitt nya frost pussel hon fick igår av Gabbes gammelfarmor Ulla. Sushi Yama har en barn.box som jag tog till Tindra med Hello kitty. Hon gillade sushi! Lax blev en stor favorit. Vi hade så mysigt och medan vi åt sov Juvelia i sin vagn med oss i köket. Efter maten gjorde jag iordning ett stort fruktfat till oss två. Tindra älskar frukt lika mycket som mig. Hon fick så fina mimmi-skålar av mamma som storasyster present med så vi invigde dem med frukter i. Mango skålen blev tom fort. Sedan såg vi på Frost 2 filmen tillsammans. Juvelia låg på mig nästan hela tiden och Tindra klappade henne och stoppade in nappen varje gång den ramlade ut ur hennes mun. Hon älskar frost. Hennes favorit är Anna. Hon säger att Juvelia är Elsa och hon är Anna, jag är snögubben och Gabbe är renen, haha. En riktig myskväll. Juvelia har dock krångel med magen så blev inte mycket sömn för mig inatt och hon behöver jättemycket närhet hela tiden. Hade så ont i huvudet hela natten och kvällen igår men nu har jag fått sova mellan 6-9 på morgonen så känner mig verkligen utvilad. Juvelia sover just nu på Gabbes bröst, Tindra sover och jag är uppe och jobbar och ska ta en dusch! Självklart var forst pyjamasen på! Kommer nog bli mycket frost och bamse saker när hon fyller 3 år.Blev så himla imponerad att hon pusslade ihop ett 25 bitars pussel helt själv. Alltså grät av skratt när Tindra började leka spöke mitt i filmen, haha.Vår fina fruktfat och 2 av mina palettblads sticklingar!  Många frågade vart vi såg frost filmen! Vi såg 1:an gratis på Netflix och 2:an fick vi hyra på viaplay för 49 kr.   Puss och kram!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sia

  Försöker nå fram igen. Har ni övervägt att sova med henne på er? Kan kanske vara ett alternativ för er om det fungerar för Juvelia att sova då. Troligtvis farligare med en slutkörd förälder än att sova med barnet på sig.

  Hoppas det löser sig med sömnen för er

  1. Linn Andersson

   Hej! Åh hon gör det ibland när vi är vakna men vågar typ inte. Gabbe har börjat sova med henne tätt intill sig. Väldigt sant att det nog är farligare med en slutkörd för trött som fattar dåliga beslut av sömnbrist! Tack kram❤️

   1. Sia

    Förstår att det kan verka läskigt. Kanske kan ni testa på dagen någon gång när gabbe är hemma? Alltså att hon sover på dig och han sitter och har koll? Så ser han ju om du ligger still?
    Har ni bedsidecrib bredvid sängen? Isf hindrar ju det att hon kan ramla ur sängen?
    Jag har sovit med mitt barn på mig från första dag till 8 månaders ålder. Jag som rör mig mycket i normala fall har vaknat med händerna i exakt samma position som jag somnade.

    Kolla gärna in gruppen säker samOvninh på Facebook.

    Jag förstår verkligen att man inte vågar. Men ha med i tanken att vi ursprungligen sov med barnen på oss, kanske är det också därför barnen så gärna vill det.

    Fungerar det med att Gabbe sover med henne tätt intill går ju naturligtvis lika bra.

    Vårat barn var som sagt klistrat på mig, även dagtid upp till ett års ålder. Så att inte få sömnen att fungera var inget alternativ.

    Hoppas ni hittar bästa lösningen för er

stats