Tiingelinn – Linn Andersson

Från ett till två barn

Hej finisar! Har fått många frågor om skillnaden från att gå från ett till två barn och om vad som är störst skillnad 0-1 eller 1-2 så jag gör ett helt inlägg om det.   Nu kommer ni tro att jag är galen men jag tycker att 0-1 är mycket större skillnad än 1-2. När man innehar barn lever man ett annat liv. Även om man som mig inte festat, rökt, rest osv så lever man ett helt annat liv. Man anpassar allt efter sig själv. Att sedan få barn är som att börja ett helt nytt liv. Man behöver lära sig så mycket, man behöver skaffa massor med saker och så vidare. Barnvagn, bilstol, kläder, leksaker, allt ett barn behöver. Man ska lära sig om mat, ersättning, amning, nappar, barns behov osv osv. När man får barn nummer två är man rutinerad. Man vet vad det innebär. Sedan är alla barn olika och olika individer men man har koll på kläder, blöjor, mat närhetsbehov, hud mot hud, ja men allt dedär. Man har även mycket redan och vet vad som var onödigt att köpa och vad som var jättebra.   Sedan just min upplevelse är att det inte alls är så jobbigt med två barn. Tindra är otroligt otroligt lätt måste jag säga. För det första sover Tindra otroligt bra. Hon sover hela nätter oftast 19:30 till 09:30. Hon har inte vaknat en gång av Juvelia trots att hon skriker jättehögt och har kolik. När vi ska någonstans sätter hon på sig skorna själv, hon går själv och är så duktig. Tindra hjälper till med mycket också. Vill gärna hämta saker till mig och till Juvelia. Är otroligt stolt över henne. När Juvelia sover ger jag Tindra lite ” egentid”. Förra veckan tittade vi på frost och det var så mysigt! Tindra älskar att rita och pyssla så behöver jag amma en längre stund tar jag fram kritor, målarbock eller pärlor så kan hon greja med det. Tindra är verkligen inte jobbig alls. Hon är så stor och förståndig. Den ” jobbiga” som är krävande är ju Juvelia. Alla bar är ju krävande men spädbarn är krävande på ett annat sätt. Det är ju Juvelia som är vaken på nätterna och skriker så fort det är något. Så är det ju med bebis och det Ver man ju särskilt när man redan har ett barn sedan innan. Absolut kan det vara krävande och man blir trött men känner mig lika trött när jag bara har henne. Saknar bara min stora tjej massor. när hon är borta.   Det jag kan göra när Tindr sinte är hemma är ju att sova lite på dagen när Juvelia sover. Men känns som jag blir piggare när Tindra är hemma. Hon var så så gullig senast hon kom från sin pappa så sa jag till henne ” Mamma är lite trött men nu blev jag pigg när du kom” och det har hon gått runt och sagt ” Mamma blev pigg när jag kom” Goa unge! Här är 3 av mina favorit foton! Älskar mina tjejer så det gör ont i mig! Puss och kram
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Jag tyckte det var svårt med två just den närvaron jag kunde ha med ett barn utan avbrott att kunna ge 100 procent av min tid. Det hade jag önskat mer av eller ibland kunna klona mig. Något som är bra när åren går är väl livserfarenheten att tackla olika utmaningar, livets upp o nedgångar och man utvecklas med det

 2. Sia

  Lite nyfiken över Tindras sömn. Hur sover hon när hon går på förskola? För jag antar att hon gör det när hon är hos sin pappa även om hon inte gör det hos dig just nu.
  Helt otroligt att hon sover till 9.30’men antar att hon måste upp mycket tidigare än så när hon ska till förskolan? Klarar hon sig på mindre sömn då eller är hon trött när hon väcks tidigare?

 3. Fanny

  Jag tycker exakt lika som du, 1 till 2 barn var inget extra alls, men tråkigt att ni fått kolik! Jag sade alltid att det var enkelt med en bebis till för det var ingen skillnad, kändes typ ändå som att man fortfarande bara hade ett barn för att lillasyster som 22 timmar av dygnet. Men om jag inte hade fått sova så hade jag nog tyckt det var jobbigt att orka med storasyster som nyss blivit 2 år och kräver mycket uppmärksamhet. Nu kunde jag ge henne väldigt mycket för lillan låg ändå bara och sov konstant. Från 0 till 1 var allt nytt och dessutom studerade jag på universitetet då så vi pendlade en timmes väg med tåg 4 dagar i veckan från att hon var 6 veckor gammal. Hann inte vila så mycket och trots att jag är stolt över att jag orkade så tycker jag det var väldigt mycket skönare att bara vara hemma och mammaledig nu med andra barnet.

stats