Tiingelinn – Linn Andersson

Wadköping i Örebro

Hej på er finisar

 

Detta inlägg är i samarbete med Wadköping 

 

Över denna  sommaren har jag jobbat ihop med Wadköping vilket verkligen varit en ära! Jag älskar Wadköping och har varit där redan när jag själv var liten, på lite julmarknader i vuxen ålder och så var jag där med Tindra redan förra sommaren.

 

Wadköping är en plats i Örebro med massor av gamla hus som är bevarade från hur Örebro var för flera hundra år tillbaka. Otroligt fint är det. Man behöver inte oroa sig för biltrafik, det är kullersten som är så vackert ( och perfekt för att få bebisar att somna när man rullar barnvagn, haha) och så får man gå, inte ens cykla utan gå igenom. Så skönt!

 

De har aktivteter för barn. Massor med djur utspridda och en jättefin leklada där man kan leka affär, gå på styltor, fiska, åka häst och vagn, rida, mjölka kossorna osv! Så fina trädjur och allt detta är GRATIS.

Ni har säkert sett att vi varit här massor i sommar. Är perfekt att träffa släkt och vänner där med i Corona pandemin eftersom allt är utomhus.

Det finns även en restaurang som heter Gamla Örebro med sjukt god mat! Även barnportioner finns. Sedan har de stenugns bageri , jättegod hjortkvarn glass man beställer ur en liten lucka och det finns massor av små mysig handelsbodar och till och med en silversmed på plats. Riktigt härligt, mycket att titta på och smaka.

 

Helt perfekt att besöka för alla generationer vilket jag älskar och så otroligt fin miljö! ligger i anslutning till Stadsparken så man kan ta sig en tur där och titta på alla magiskt fina blommor och främst rosor som blommar nu! Har man barn finns en jättestor lekpark precis där med.

 

Här kommer lite bilder från Wadköping !

Detta älskar Tindra. Också gratis. Man får stå på en brygga och fiska. Fiskarna fastnar med magnet. Perfekt för lillan att sova. Här är från stadsparken som ligger precis i anslutning. Gabbe visar Tindra ” Telefon huset” där man ringde förr. Mums!Vackra fjärilar kan man med möta på eftersom det är utomhus och olika fina växter bommar efter säsong. 

Perfekt att träffa äldre släktingar som Tindra och Juvelias Gammelmormor Inger. Finns lite butiker med bland annat gamla barnvagnar. Denhär får man för 350 kr. Har ni barn måste ni såklart gå runt och hitta alla djuren. Här är en ledtråd vart man finner råttan..

Puss och kram på er

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats