Tiingelinn – Linn Andersson

Bilder ni missat och svar på frågor

Hej finisar!   Har tagit så mycket bilder i veckorna och inte hunnit uppdatera er med allt på bloggen så här kommer lite eftersläpande kort med! För fina för att inte delas.   Hur som helst, tänkte svara lite på era frågor ni har ställt till mig med! Kommit in sjukt många vilket såklart är kul! Vilka vänner umgås du mest med? Nu för tiden umgås jag inte mycket med någon, haha. Förut har jag haft sådana ” bästisar” man träffar massor flera gånger i veckan men har inte det längre. Har riktigt nära vänner jag uppskattar mest av allt! Är skönt att inte ha en stress på sig att man måste ses jätteofta för att vara ” bästisar”. Både jag och dem har jobb, barn och ja man hinner inte på samma sätt då! Men skulle säga att de jag träffar oftast är Josefin, Moa och Therese. Mina klippor. Vad hette din bästa vän när du var liten? Hm,, har haft flera men mina första riktiga ” BÄSTISAR” hette Jennifer och Amanda. Sedan har alltid jag och Moa ( Tindras gudmor) varit väldigt nära sedan vi var 5 år. Vi har umgåtts mer och mindre i perioder men alltid umgåtts. Elin som jag fortfarande är vän med blev jag bästis med i mellanstadiet och Amanda ( en annan Amanda) som är en av mina närmsta än idag hon med blev jag bästis med i 7:an för snart 10 år sedan. Vilken stad kommer du ifrån?  Jag är uppvuxen i Frövi 3 mil utanför Örebro. Tar du alla nätter själv med Juvelia eller hjälps ni åt? Jag tar alla själv, Gabbe tar ibland på helgen. Det är av 2 enkla anledningar. 1. Jag ammar och ofta vill hon bli ammad då kan han ändå inte göra något. 2 Gabbe jobbar och går upp 04:45 varje morgon så behöver sömn. Jag jobbar med samtidigt som jag är mammaledig men han ska sitta och åka 5 mil till jobbet och vill inte att han ska köra av vägen pga sömnbrist. Hur fick du veta könet på dina barn så tidigt?  Hehe, med Tindra gjorde jag en fuling. Var på vanligt kub i vecka 12 här i Örebro där vi fick se en frisk liten bebis. Sedan i vecka 15 när jag var i Linköping där Tindras pappa bodde fick jag jätteont i magen och fick åka in till akuten. Satt där en hel dag, spydde och mådde skit. När vi väl kom in och såg att bebisen mådde bra så sa jag ” Jag är ju från Örebro och på KUB sa de att det var en flicka, stämmer det? ” ( Sa flicka för det är ju större chans att man säger flicka men det är än pojke än att säga pojke men det är en flicka, om ni fattar..) Hon svarar att de egentligen inte tittar efter sånt på denhär undersökningen men att hon kan ta en titt eftersom jag väntat så länge. Sedan säger hon ” Ja det är en liten flicka i magen”. haha! Fuling, de hade inte sagt kön på kub. Med Juvelia gjorde vi ett privat ultraljud i vecka 16+0. Det gjorde vi på Stortogets gynekolog mottagning och det kostade prick 1000 kr och då ingick foto, Man gjorde ultraljudet på magen som vanligt. Så bra personal. Vad har ni för bilar? Vi har en Renault Clio som är automat och en Volvo v70 som är manuell. Vad är dina största drömmar just nu? Oj, det är nog att köpa hus. När blir bröllopet? Vi får se lite, kommer skriva mer om det. Det hänger mestadels på corona situationen och hur det blir med den. Vill inte att några gäster ska behöva stå utanför kyrkan. Hur mår du efter förlossningen? Jag mår bra! Toppen känns återställt. Slutade blöda efter 3 veckor vilket är sjukt tidigt. Normalt är 6-8 veckor så blödde mindre än normalt. Kan ha varit för jag drack hallonblads te! Själva underlivet känns återställt nu. Var så många som sa att man skulle bli ” slapp” efter man fött vaginalt men skulle snarare säga att det är tvärt om, haha. Hus eller lägenhet? HUS! Längtar och drömmer om det! Vad jobbar Gabbe med? Han jobbar som svetsare 5 mil från Örebro. Han jobbar nu mera även skift igen. Vill ni ha flera barn? Ja, ett barn till tror jag. Kan tänka mig en sladdis med när jag är ca 30 år. ( 22 år nu) .Så kanske 4 totalt. När vi vill ha nästa återstår att se. Kanske börja försöka när Juvelia är ca 1-2 år någonstans där. Tar du p-piller? Nej det gör jag inte. Mår inte bra av det. Ska dock börja ta mini-piller igen är tanken. Men villa tt min kropp ska få återhämta sig lite till först. Så mycket hormoner när man är gravid och efter när man precis fött. Vill inte börja stoppa i mig ännu fler på en gång. Vad är ditt dröm jobb? Skulle vilja säga att det jag jobbar med nu det vill säga influenser är ett dröm jobb för mig. Älskar att vara kreativ, älskar att driva eget och det bästa av allt är tiden med barnen och att vara så flexibel. Men drömmer om att jobba med blommor. Ska plugga till florist är tanken. Tänkte börja när Juvelia börjar förskolan. Saknar du aldrig livet innan barn? Nej! Alltså helt på riktigt, jag har aldrig en enda gång saknat det. Kan vara trött och känna att jag skulle vilja åka ett dygn på spa eller liknade men har aldrig känt att jag skulle vilja leva utan barnen. De är hela min värld. Vet inte vad mitt liv hade bestått av utan barn. Har aldrig ångrat dem. Är så glad att jag fick Tindra så tidigt. Ska du vara med i unga mammor igen?  Nej det ska jag inte. Programmet har lagt ner som jag förstår det. Samma med unga föräldrar. Sedan skulle jag ge platsen till någon riktigt ung i sådana fall. Sista säsongerna var de flesta runt 23-25 år. Klart det är ungt men från början var de flesta 15-20 år. En 22 åring lever ett ganska ” vanligt mamma liv” . Eller jag gör det i alla fall och känner mig väldigt rutinerad som mamma med mina två tjejer.   Här kommer massor med bilder     Busungen som känner på vattnet i gammelmorfars fontän.Leker på sitt rum.En av mina senaste palett blad. Haft den ca en månad. Puss med Theo !LILLAN!En av alla mysiga luncher hos mamma på balkongen. En liten tjej som ammar. Tindras frukost för 2 veckor sedan. Glad tjej på rummet med aktivitets tavlan. Ögonen på henne här! Hon ÄLSKAR sin babybjörn Mamma och Tindra som badade innan det blev åska. Puss och kram på er !
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Haha vi ska också försöka göra en fuling med att få se kön. Vi ska på kub om en dryg vecka men sen är det så långt till rutinultraljudet (8v) så vi ska fråga om vi får boka ett privat i vecka 16 cirka och där och då fråga om det går att se kön. Vi hoppas så innerligt på en pojke men har en känsla av att det är en flicka. Viktigast är självklart att det är ett friskt barn 🙂

stats