Tiingelinn – Linn Andersson

Mammalivet för en egenföretagare

Hej fina ni!

Som säkert de flesta av er vet så jobbar jag heltid som influenser vilket innebär att jag får betalt för att lägga upp samarbeten på mina sociala medier. Det är ett jobb som bara kom till mig efter min medverkan i unga marmor som jag nu sliter hårt med.

Jag visste inte ens att det kunde vara ett arbete men det kan det och ett både roligt men även slitsamt jobb fysiskt.

 

Sociala medier har ju de flesta i dagens samhälle. Finns ju tusentals mammor som lägger ut bilder på sig själv och sina barn på Instagram på sin fritid. Många tror nog att det är lite det jag får betalt för men så är inte fallet.

 

Det jag tjänar pengar på är ju mina samarbeten. Det vill säga, att jag marknadsför produkter/ tjänster osv åt företag. De betalar för en reklam plats kan man säga. Precis som i en tidning/ tv program osv.

 

Dessa samarbeten ska man först filma/ fota utkast för. Du får en breif som det kallas där det står vad företaget vill att du ska ta upp och ibland lite önskemål om hur bilden ska vara. Tex ” Halloween tema” eller ” kreativ” ”naturlig ” osv.

Sedan ska du filma och fota inför ett speciellt datum då du har deadline och skicka in ditt material för det datumet. Efter det kan du behöva göra o allt, eller lägga till/ ta bort saker. Sedan ska ett nytt utkast skickas in och bli godkänt. Det är verkligen många steg.

 

Ut över det är det fakturor som ska skickas, vanliga genuina inlägg som gör att ni vill följa oss som ska fixas, bokföring och utbetalningar som ska skötas. Det är en massa jobb.

 

,Till det inlägget skulle handla om att vara mamma till 2 fina tjejer mitt i detta arbete är en utmaning. Det jag nog älskar mest med mitt jobb är att jag får sådan frihet och kan anpassa mig efter mina barn. Sedan älskar jag det kreativa, kontakten med följare och att sprida budskap på min plattform.

Men som ” influenser” som det så fint heter kan man inte ta en paus. Man kan inte vara mammaledig ett år från instagram för då dör all trafik hos än. Tråkigt men tyvärr sant.

Ibland är det en riktigt utmaning att jobba samtidigt som man har en bebis. Nästan alla andra yrken är man ju mammaledig ifrån men det går inte helt för mig. Jag tar ut mammadagar några dagar i veckan och oftast aldrig fullt för jag jobbar hemifrån. Jag har tillåtit mig själv att göra det. Jag behöver det.

 

Jag gör så mycket förre samarbeten nu. Handplockar verkligen. Är så glad över det. Stora seriösa kunder jag verkligen står bakom till 110% . Men det är tufft.

 

Särskilt när sambon jobbar skift. De dåliga arbetstiderna är dessutom på ” Tindra veckorna” de veckor Tindra är hos oss. Det innebär att jag blir själv med barnen och Gabbe kommer hem på natten när vi alla sover. Jag får laga mat, natta och göra allt sånt själv.

Brukar sluta med att jag jobbar på natten/ sen kväll, som nu. Det ör verkligen en utmaning men även en stor möjlighet. Men ibland önskar jag att jag hade ett vanligt jobb och kunde trycka på paus ett år. Att vara mamma är mer än ett heltidsjobb bara det.

Tror inte det bara gäller influenser utan egenföretagare över lag.

 

 

 

Här kommer ännu en underbar bild tagen av Katherine.

 

Puss och kram på er

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sia

    Ett tips kan också Vara att den ene av er städar och lagar mat till middag innan Gabbe åker till jobbet. Då slipper du de bitarna på kvällen

  2. Sia

    Förstår att det är tufft!
    Men på de veckor där gabbe jobbar eftermiddag måste du ju kunna arbeta på förmiddagen? Om han kommer hem vid 12 kan ju han ta barnen, eller bara juvelia och Tindra är på förskolan, från klockan 8 på morgonen tills han ska åka?

    Förstår att det är mycket jobb! Skönt att gabbe ska vara föräldraledig snart!

stats