Tiingelinn – Linn Andersson

Värk vid ägglossning

Hej finisar!

 

Hoppas allt är jättebra med er!

 

Nu ska jag skriva något så konstigt jag undrar om fler av er har erfarenhet om. Igår och idag har jag haft som värsta molande värken i magen. Typ som mensvärk men ändå inte.

 

Har inte mens så gjorde åter igen ett graviditetstest fast jag visste att jag inte borde kunna vara gravid och det var negativt som jag trodde.

 

Sedan fick jag bara frö mig att göra ett ägglossningstest för hade kvar massor hemma sedan vi försökte bli gravida med Juvelia. Gjorde ett test och det är så positivt det bara kan bli. Blev Såå chockad för trodde inte ens jag hade ägglossning eftersom jag ammar men jo det hade jag!

 

Så tydligen har jag jätteont vid ägglossning i magen. Läst lite om det och den lilla infon jag hittar är att vissa tydligen får såhär efter de fått barn. Det är kroppens sätt att säga ” Skaffa ett till” för man är som mest fertil eller något.

 

Är det fler här som har erfarenheter inom detta?

 

Perfekt sen när vi vill ha en 3:a då vet man precis… men inte kul om jag ska ha såhär ont en gång i månaden, och så mensvärk också… Kommer ha ont lika många veckor som jag inte har ont liksom.

Puss och kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanne

    Hej! Jag blev mamma till en fin liten pojke 15 juni i år och har därefter ammat var tredje timme dygnet runt, i början ännu tätare. Trots detta hade jag min första mens för en månad sen nu o gissa om jag blev chockad! Trodde det skulle dröja pga den täta amningen. Ont vid ägglossning har jag också haft sen puberteten, men smärtan brukar vara som värst en dag, inte en vecka som mensvärken… Men jag kan trösta dig med att smärtan är olika från gång till gång. Vissa gånger gör det superont medan andra gånger är det bara som ett svagt molande, så bara för att du har ont denna gången behöver det inte bli så nästa.
    En teori är också att det är din första ägglossning sedan du blev gravid med Juvelia, kanske till och med flera ägg som lossnat, vilket skulle kunna göra smärtan kraftig men att du inte kommer känna någonting nästa gång. Bara till att vänta och se och hoppas på det bästa.

  2. Lina

    Kolla vulverinekoos (Jenny koos) på insta. Hon har massor med bra och viktigt info om pms ägglossning osv. Har förändrat mitt liv att läsa hennes texter

  3. Susanne

    Hej! Jag blev mamma till en fin liten pojke 15 juni i år och har därefter ammat var tredje timme dygnet runt, i början ännu tätare. Trots detta hade jag min första mens för en månad sen nu o gissa om jag blev chockad! Trodde det skulle dröja pga den täta amningen. Ont vid ägglossning har jag också haft sen puberteten, men smärtan brukar vara som värst en dag, inte en vecka som mensvärken… Men jag kan trösta dig med att smärtan är olika från gång till gång. Vissa gånger gör det superont medan andra gånger är det bara som ett svagt molande, så bara för att du har ont denna gången behöver det inte bli så nästa.
    En teori är också att det är din första ägglossning sedan du blev gravid med Juvelia, kanske till och med flera ägg som lossnat, vilket skulle kunna göra smärtan kraftig men att du inte kommer känna någonting nästa gång. Bara till att vänta och se och hoppas på det bästa. Kram

  4. Caroline

    Jag har 13 månader mellan mina första barn. Dem är 12 år repsektive 13 år idag. Det tog sig vid vårt första samlag ihop efter 1:ans förlossning. ?

  5. Linda

    Samma här efter barnen. Nästan värre än mensvärken ibland trots hormonspiral.
    O vi ska inte ha fler barn, så ja… Det är väl bara att står ut.

  6. Emmelie

    Jag fick med samma smärta när jag skulle ha ägglossning efter jag fått barn. Men för mig var de inte lika jobbig smärta varje gång. Men absolut kroppen reagerar så olikt efter man fått barn.

  7. Stephanie

    Jo. Jag har värk vid ägglossning. Min mens är regelbunden så när jag får ont kollar jag vad de är för datum. Då stämmer de alltid.

  8. Sofia

    Jag har fått exakt lika dant fast redan efter första barnet. Kände rätt tydligt på mig även innan när jag hade ägglossning, men nu efter graviditeten gör det ont som vid mensvärk och magen knyter sig lite och kan bli hård när man känner på den.

  9. Evelina

    Precis så för mig också. Gick från att alltid ha så jävla ont när jag hade mens. Kunde inte gå och spydde. Hade så från 13 år till ja, 23 år gammal. Efter att Jag fick första barnet när var 24 (blev gravid när jag var 23 år) så har jag bara molvärk i äggstockarna.. Sjukt obekvämt är det ?. Men hellre det än som jag hade det med smärta. Känner noll och ingenting när jag har mens nu i stället ??

  10. Sara

    Jag har haft precis likadant… smärtorna ökad för varje månad och det visade sig vara cystor på äggstockrna som var helt ofarliga och försvann efter ca 6 mån… men har ofta ont vid ägglossning men nu sällan värk vid eller innan mens längre som jag hade förut . Har 3 barn.

  11. Elise

    Jag får jätteont vid ägglossning, värre nu efter andra barnet. Har dock aldrig mensvärk. Nu senast åkte jag tillimed in till Gyn för att kolla varför det gjorde så ont och hon sa efter ultraljud att jag har full ägglossning och det är det som gör ont…

  12. Anna-Lena

    Efter att jag fick mitt andra barn började jag få ont vid ägglossningen.

    Om man inte helammar är risken stor att ägglossningen kommer igång, eller om det går mer än 6 timmar emellan amningarna.

  13. Angelika*

    Kroppen funkar ju som så att man kan ha ägglossning även om man ammar. Amning är absolut inget skydd mot graviditet vilket är en skröna som fortfarande finns, ingen aning om varför. Redan innan mensen är tillbaka efter förlossningen så har man(troligtvis) redan haft en ägglossning, annars är det liksom ingen vits att släppa ut den där överblivna slemhinnan??‍♀️ Så vill man inte bli gravid igen så får man skydda sig på något sätt, annars blir det fler bäbisar?

  14. Nadine

    Jag har alltid haft små värkar vid ägglossningen sen jag fick min första mens. Den har blivit extremt mycket värre nu efter första barnet, men som sagt så har jag alltid haft små värkar. Ibland har dem varit så milda så de knappt känns och ibland har de varit så illa så jag trott att det varit mensen. Vad jag fick av min gynekolog som tonåring var att jag hade ett överskott av hormoner och att de va därför jag hade så ont. Min menstruation har även varit så illa att jag oftast spyr dem 2 första dagarna, detta av överskottet av hormoner. Nu är ju detta något jag fick berättat för mig för cirka 10 år sen så vet inte om det finns andra studier idag. Men de är tydligen extremt vanligt och de förstärks även när man fått barn då de flesta kvinnor får ett hormon överskott har jag fått höra?

  15. Emelie

    Jag fick så nu efter andra barnet 🙂
    Efter första visste jag ingenting, men blev gravid igen när våran son var 4 månader.. kom som en chock ? hade inte ens fått tillbaka mensen ?

  16. Therese

    Jag har extrem smärta vid ägglossning. Och vid mens. Har nästan ont 6 dagar i månaden. Orättvist.. smärtan vid ägglossning kom efter andra barnet. Typ som att livmodern krampar. Ät mycket gotta och vila framför en mysig film.

  17. ulrika

    födde mitt andra barn för lite drygt 1.5år sedan o nu har jag sån fruktansvärd värk vid ägglossning att jag knappt står upp

  18. Emelie

    Jag har fått så efter andra barnet. Trodde för några veckor sedan att mensen var på väg flr jag hade ont i magen. Men tog ett äl-test som var lika starkt som ditt. Har aldrig känt av ägglossning tidigare men nu har jag molande värk i några dagar kring ägglossning.

  19. Fanny

    Hade alltid ont vid ägglossning innan barn! Och i brösten, höll alltid i sig tills första mensdagen. Men efter dottern känner jag ingenting längre 😛

  20. Andrea

    Ganska vanligt skulle jag säga 🙂 jag har haft så ända sedan jag fick mens första gången. Ibland har jag så ont att jag inte kan skratta, cykla eller nånting, det är vidrigt. La upp på facebook för många är sedan och undrade om fler hade så och det var det många som har! Praktiskt både om man vill eller inte vill ha barn, men jobbigt att ha ont då och sen två veckor senare mensvärk också :,(

  21. Maria

    Har du mens har du oftast även ägglossning, självklart finns undantag PCO eller annat kan då vara en orsak.

    Först ägglossning sen mens ca 14 dagar efter 🙂 men äter du p piller eller annat som hindrar ägglossning är det ”pillermens” hinnan stöts ut som byggds upp men föregås ju inte av ägglossning.

  22. Katie

    Jag har alltid ont vid ägglossning. Haft det sedan jag fick min mens. Hoppas inte att det kommer bli värre när jag får tillbaka min mens efter graviditeten ?

  23. Louise

    Jag fick värre smärta vid ägglossning än vid mens så nu äter jag p-piller för att inte ha något. Har inhamrande än men undrar hur det blir när jag slutar med allt…

  24. Lisa

    Har också fått ont vid ägglossning som senaste åren, har två barn sen innan och vill inte ha fler. Känns som du säger lite som mensvärk fast ändå inte. Blandning av mensvärk och att vara bajsnödig typ haha!

stats