Tiingelinn – Linn Andersson

Göra det bästa av sitationen

Hej finisar! Hoppas allt är bra med er!   Jag har börjat komma in i rutiner i min mammaledighet och den skiljer sig så mycket från när jag var mammaledig till Tindra. Jag var ute och for och flängde hela tiden. Vi gjorde saker som att vara på öppen förskola och träffade andra mammalediga nästan varje dag. Spelade även in unga mammor så var så illa tvungen, haha. Nu med Juvelia så är jag så instängd. Det på grund av corona. Vi vill ändå hålla oss till restriktionerna. Det enda jag gör är att handla mat i fysik butik och det är pga att även om vi beställer på nätet måste jag handla vissa saker utöver som frukt och grönt och mejeriprodukter. Gabriel träffar ju kollegor på jobbet men jag är ju bara bara hemma. Träffar Tindras pappa vid överlämning det är liksom allt. Jag är ändå en positiv person, jag försöker se fördelarna i allt och göra det bästa av situationen. Jag tittar massor på YouTube. Älskar det. Vill ni kika in och se videos på våran familj så kan ni klicka här! Jag har Molly som jag pratar med dagligen. Det är en nyfunnen vän som är tillsammans med Gabriels bästa vän Hannes. De har även 2 barn så vi lever rätt lika liv och våra killar beter sig rätt lika. Blir så tomt när Tindra är hos sin pappa men försöker verkligen har rutiner här hemma och känns på något vis bra att kunna lägga full fokus och ge Juvelia uppmärksamhet. Igår använd jag bärsjal för första gången och hallå jag ÄLSKADE det. Juvelia med, Hon var så trygg och somnade hos mig. Var så så så så mysigt.   På tal om sova. Hon sover i sin säng nu och det är så skönt. Kändes inte helt bra att hon sov i vagnen.   Glögg och pepparkakor med vitlökssmör och ost mums!   Puss och kram på er!    
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sia

    Hej linn. Vet du om att man kan handla online och bara hämta kassarna på många butiker? Med andra ord så skulle du inte behöva handla i butik alls.
    Tycker att det är superkul att du upptäck sjalandet! Det ser dock ut det som att du inte fått till det riktigt.
    1. Juvelias armar skall vara under det undre passet
    2. Du skulle gynnas av att knyta sjalen betydligt hårdare
    3. Man brukar säga att man skall ha barnet i #pusshöjd”. Alltså ska hon sitta så högt att du utan problem kan pussa hennes hjässa. Med andra ord skulle hon behöva sitta lite längre upp.
    4. Det är lämpligt att barnet sitter i grodposition, Du behöver alltså vinkla hennes bäcken mot dig. Man brukar säg att barnet ska ”fisa” en i magen.
    5. Var observant om du bär med plagg med hel fot. Risken är att foten ”stasas” vilket betyder att den hålls fast i samma läge pga att tyget inte räcker till.

    Finns massor av youtubeklipp för att få hjälp med detta! Brukar krävas lite övning innan man får till det. Men när man väl gör det förstår man vikten av det då avlastningen blir så mycket bättre

  2. Isabelle

    Jag är föräldraledig med mitt första barn och hade planerat massor för ledigheten såsom babysim, babyrytmik osv. Aldrig kunde jag föreställa mig att pandemin skulle kvarstå och till och med ta ett värre omtag… Fördelen med pandemin är att jag aldrig har haft ett sånt rent hem som nu och får mycket motion med barnvagnspromenader. Man får se positivt på det lilla liksom! ?

stats