Tiingelinn – Linn Andersson

Tankar från en mamma kring jul.

Hej finaste följare!

 

Hoppas allt är bra med er!

I tisdags var vi ju och testade oss för covid-19 och i onsdags fick vi spar på att vi båda var negativa! Väldigt skönt då jag själv var frisk. Hade varit tråkigt att behöva isolera sig helt. Vi är nästan helt isolerade ändå förutom att jag handöar i matbutik och så. Vi kan inte enbart handla online. Tex så behöver man köpa frukt, mjölk osv färskt. Blir dåligt annars.

 

Nu när man är hemma massor och så instängd har jag grubblat så mycket på livet. hela tiden. Kommer fram till varje gång att meningen med livet är mina 2 tjejer. Skulle aldrig utsätta mig eller dem för något som skulle kunna göra dem illa på något vis.

 

Är hemskt att de att det finns så mycket föräldrar som prioriterar sig själva framför sina barn. Att man kostar på sig lösnaglar osv men inte rejäla vinterkläder till barnen osv. Gör ont i mitt hjärta.

 

Även alla stackare där ute som har knas med ekonomin. Lider så med de mammor och pappor som får räkna varje krona för blöjor, julmat och en ynka julklapp till sina barn. Och ännu värre de föräldrar med sjuka barn, barn med cancer och annat hemskt. Gör så ont i mig. Kan inte ens föreställa mig men bara tanken gör att jag får ont.  Därför har jag gjort en insamling där jag samlar in pengar för att kunna hjälpa sjuka barn.

Har inte fått in överdrivet mycket hittills men räknar med några bidrag till i alla fall. Bättre än inget. Har gjort denna insamling flera år i rad. Blir 4:e året i år. Brukar få ihop kring 10.000 kr så jag hoppas på samma i år! Räcker ju ändå till lite! 

Massor med pussar och kramar till er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Frukt köper jag inte heller online då det inte alls är bästa frukten som tas med, utan tvärtom det de vill bli av med, inte alls det jag själv skulle välja.

    1. Sia

      Har du handlat frukt direkt från Ica eller liknande då? Eller är det typ mathem och sådana tjänster du syftar på?
      Vi handlar all frukt och grönsaker på Ica Maxi Örebro nu och det är alltid fint och fräscht. Har kommit med något kantstött äpple ibland. Men det kan man lika gärna missa själv i butiken.
      Är kanske helt enkelt olika i olika butiker

        1. Sia

          Då kan man säkert ha tur och otur. Och kanske olika från butik till butik.
          Har du testat att maila dem när du fått dålig frukt? Det har jag gjort från Ica Maxi (inte Örebro) och då har de helt enkelt betalat tillbaka summan för den dåliga frukten. Kanske värt att testa om du skulle råka ut för problemet igen

        2. Linn Andersson

          Har tyvärr upplevt samma :/ att om man köper saker som är STYCK pris på får man en jätteliten och är det kilo pris en jättestor och ofta som du säger bananer som redan är lite bruna osv.

  2. Jenni

    Hej! Nu menar jag inte alls att man inte ska gå i matbutik, för det är en nödvändig grej. Men tänkte bara berätta att jag upplever att ibland när vi handlar online från tex maxi så får vi mycket finare grönsaker osv än det som brukar ligga ute när vi handlar. Jag var med skeptiskt till just sånt i början men blev väldigt positivt överraskad. Jag tror inte de har möjlighet att ge dåliga frukter osv för då får de dåligt rykte om sin onlinehandling. Så tror att oftast är de väldigt noggranna med vad de plockar till online-kunderna. Däremot tror jag att de ibland är lite dyrare på vissa varor online än i butik. Behöver inte vara så heller, men har upplevt det så emellanåt. Men vi brukar köra onlinehandling när vi har ont om tid för det är väldigt smidigt att bara hämta upp varorna.
    Trevlig helg på er! 🙂

    1. Sia

      Frukt och grönt går alldeles utmärkt att beställa online från Ica eller andra butiker. Antingen med hemleverans eller plocka upp påsar.
      De gånger vi fått frukt som ser ful ut har vi mailat och blivit ersatta för det.
      Att behöva handla frukt är inget argument för att vara tvungen att handla i butik.
      Handla i butik om du vill, men det går absolut att handla frukt online

      1. Elin

        Instämmer! Vi handlad enbart online och handlar alltid massor av frukt, grönsaker och mejeriprodukter. Funkar utmärkt. Tar saker slut eller om man inte vill handla så mycket frukt på en och samma gång får man helt enkelt bara handla fler gånger 🙂

stats