Tiingelinn – Linn Andersson

Juvelia 6 månader

Hej finisar!

Här har vi henne min lilla Juvelia! Redan hela 6 månader gammal. Igår var det 6 månader sedan jag födde barn! Helt galet är det. Återhämtningen tog längre tid denna gång än första gången. TROTS att jag gjorde kejsarsnitt första gången. Allt är läkt och så men det känns annorlunda på något sett, vet inte riktigt varför eller hur, svårt att beskriva.

Min kropp känns lite mer skör nu efteråt. Som att den inte fått återhämta sig klart. Men jag har hört att det tar minst lika lång tid som en graviditet vilket är nio månader så har väl 3 månader kvar i alla fall.

 

Men tiden har gått så fort. Jag förstår inte att hon redan är 6 månader. Hon känns så liten men det är hon inte heller. Hon var så liten första månaderna men sedan jag började med rättning vid 4,5 månad gick det fort. Jag slutade amma helt helt precis innan jul så jag delammade fram till 5,5 månad och nu har jag inte ammat på 2 veckor. Konstiga är att mina bröst läckte ingeting, spände inte, ingeting verkligen. De var verkligen så konstigt denna gång med amningen. Jag försökte och kämpade på för jag vill så göra men sedan fick jag acceptera att det inte funkade längre för mig eller Juvelia.

 

Är så ledsen över att jag inte kunnat vara på bebis massage, babycafe osv med henne. Nu är hon ju redan ” stor” liksom. Men hon växer och mår bra. Så skönt är det. Ska bli så spännande att se vad hon väger på 6 månaders kontrollen. Köpte hem massor med mat och klämmisar till henne nu. Vi har gett lite smått med smakportioner innan men ska bli så kul att börja på riktigt. Kommer börja väldigt smått och trappa upp. Men hon är riktigt matglad denhär tjejen så ska nog inte vara några problem tror jag inte.

Gröt älskar hon, hehe. Tänkte även börja byta ut ett mål rättning på kvällen mot välling hade jag tänkt, men får se, gröt och välling är ju nästan samma sak. Tänkte fråga lite mer på bcc sen också.

Min lilla tjej har börjat kravla en massa hehe. Innan vi tog bort julgranen hade hon kravlat in under den flera gånger från sitt babygym. Men hon kryper inte än, vet inte hur hon tar sig fram, hehe. Sedan ska hon få öva lite på att sitta själv tänkte jag. Men jag känner ingen stress alls. Mina barn får utvecklas i sin takt helt enkelt.

Storlek 62 har hon på kläderna på bilden. Men tänkte nog gå helt på 68 nu faktikt. Byxorna sitter lite gift om den runda goa magen. Massor med godsaker för en liten tjej. Undrar vad hon kommer gilla mest. Godsaker för oss som vi blev bjudna på henne hos min mamma.

 

Puss och kram på er !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelica

    Jag hade också velat amma mer och få det att funka. Men kunde bara amma i 3.5 månad, sen blev jag inlagd på sjukhus. Och under den tiden (plus 13 dagar med antibiotika) hann mitt barn vänja sig vid flaskan (Antar jag eftersom han efter det ratade brösten). Hittade aldrig tillbaka till amningen och fick heller ingen stöttning eller råd från bvc hur vi skulle göra. Men vi höll på och krånglade med amningsnapp från att barnet blev en månad och fram till jag slutade amma, fick heller där inga råd hur jag skulle sluta med den. Vilket var omöjligt. Nu i efterhand är jag glad att jag i alla fall slapp den. Ocksp första barnet, så hade verkligen noll koll på amning eller tillväxtfaser osv. Om jag föder fler barn hoppas jag amningen fungerar bättre. Mitt barn är nu 10 månader, sjukt vad fort det går. Hans favoriträtt är grön ärtsoppa med kokosmjölk och lite chili. Går fort att göra och är supergod ?

  2. Sia

    Återhämtningen efter graviditet kan ta mellan 1-3 år. Så känn ingen hets om du inte känner dig normal efter 9 månader.
    Om du har problem med inkontinens, eller andra problem med underlivet så vill jag råda dig att söka hjälp.

stats