Tiingelinn – Linn Andersson

Hur man får sina barn att äta mer frukt

Hej finisar!

Hoppas allt är kanonbra med er!

Här rullar det på, något trött men så mycket piggare än vanligt då jag börjat lägga mig mycket tidigare vare kväll samt börjat träna 20 min per dag. Det lilla gör stor skillnad! SÅ skön känsla. Jag som aldrig tränat i hela mot liv, haha.

Som mamma får jag så mycket skuldkänslor när det gäller min hälsa. Handlar inte om att jag vill träna för att få magrutor ( kommer jag aldrig få för tränar inte så hårt, haha) utan om att jag vill ha energi och orka leka, busa osv med mina barn. Leva hälsosamt helt enkelt.

Sedan är det sockret, äter så mycket godis och onyttiga saker hela tiden som jag måste dra ner på. Men man är ju inte mer än människa. Märker dock hur bra jag mår när jag drar ner på det.

 

Och till det… så är ju frukt ett utmärkt alternativ till godis! Min dotter Tindra på 3,5 år ÄLSKAR frukt. När hon kom hem till mig från sin pappa igår så sa hon ” Mamma kan inte vi mysa och äta fruktfat”. Dehär med fruktfat är verkligen min livsstil, haha. Alla som känner mig har garanterat ätit ett fruktfat med mig.

Ett sätt att få i barnen frukt och lite olika sorter de kanske inte vågar prova annars är detta superenkla. Köp små pepparkaksformar. Jag har köpt mina på Formina.se ( Betalt för dem och tjänar inget på att ni klickar på länken, vill verkligen bara tipsa er ändå). Anledningen att du behöver små är för att du ska kunna stanna ut i frukterna, de flesta frukterna är ju inte så stora precis.  Men finns så många olika söta små djur. Sedan kan ni ju spara de till jul med, haha. Man kan göra så mycket kul med kakformar.

Tindra åt upp alla frukterna, till och med drakfrukten som jag trodde hon skulle vara skeptisk emot. Så smart verkligen!

Sedan gjorde jag små ” godisar” blev ju verkligen som godis fast i form av frukt i skålen på bild två med de minsta mini mini formarna. De är från samma hemsida. MUMS! Gott för en själv med. 

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats