Tiingelinn – Linn Andersson

Akuten, ny bil till barnen och mormor och morfars magiska trädgård

Hej finisar!

Välkomna till ett långt blogginlägg.

Jag ligger nerbäddad i sängen med 38 graders feber och är lite ” barnfri”. Tindra ska sova hos min mamma och hennes sambo och Juvelia är med sin pappa över dagen och kommer hem ikväll. Skönt att kunna vila när man är sjuk faktiskt. Mådde bra igår men på kvällen började jag känna mig risig. La upp en story på Instagram att jag önskade att jag hade fast en partner som skulle säga ” Älskling lägg dig och vila så lagar jag middagen och myser med barnen” ( Tror ni inte killen jag dejtar svarar på storyn och skriver ” Låter som du beskriver mig”. Alltså HALLÅ hur fin! Dröm om det är så ju! Men är så skeptisk, tänker typ ” Sådär kan vem som helst säga ingen är så i verkligheten”. Måste släppa på det.., att typ inte tro på bra saker och tro att allt är tomma ord. Hittills har vi haft det väldigt bra och jag tycker tvärt om att han visar mer än han säger vilket är SÅ brutalt skönt.

Till det jag skulle komma fram till, jag blev sjuk sen efter jag kände mig hängig, så nu ligger jag här.

Igår startade dagen riktigt tråkigt. I början av veckan hände det en olycka här hemma. Min kära dotter var busig och körde med en bobbycar in i sovrummet där hon inte får ha den, hon var superbusig och jag sa till henne flera gånger för hon körde så fort och Juvelia kröp runt. Tillslut så råkade hon köra in i sladden till min locktång och hon fick en varm locktång på låret.

Jag fick panik kasta allt åt sidan och bar in henne i badrummet, satte henne i handfatet och spolade kallvatten på benet i typ 10 minuter. Hon blev så ledsen för hennes trosor blev blöta, gulltjejen. Sedan satt hon med en handduk med isbitar mot brännmärket i 1 timme till. Men när hon vaknade igår kom hon och sa ” Mamma det rinner från benet” och det rann var. Jag ringde till Knodd, min favorit app som är som appen KRY fast för barn. Fick prata med en barnläkare som sa att vi måste åka in till akutmottagningen. Fick sen telefonnummer till akutnumret på våran vårdcentral och fick en bokad tid där vilket var SÅ skönt, så slapp vi sitta kvar på akuten. Hade ju även med mig Juvelia som är snorig så fick ju vara bland de som kan ha Corona.

Väl på vårdcentralen gick det så bra. Tindra var så duktig och sjuksyrrorna var fantastiska, även läkaren som kom in och tittade. Blir så glad när man möter så fin vårdpersonal verkligen. Vilket fantastiskt arbete de gör. Vi går på vårdcentralen och bvc hos OP i Örebro. Kan verkligen rekommendera. De är på andra sidan stan MEN de är så fantastiska ALLTID. Har tidigare gått på Ängen som ligger jättenära men mig där har jag istället mött på personer som jobbar med fel jobb, extremt otrevliga. Min barnmorska där sa åt mig att jag måste amma mer annars skulle inte Juvelia utvecklas… tror helt ärligt det var på grund av hennes jäkla stress som jag fick börja med ersättning. USCH. Men som sagt det gick så bra och Tindra var så duktig. Hon fick en liten nyckelring med en mus och ett timglas som hon är så stolt över.

Efteråt åkte vi till min mormor och morfar och Tindra fick en unicorn glass när vi kom fram. Sedan fick hon köra runt i sin nya bil, hehe. Hon och Juvelia åkte lite tillsammans med och Juvelia blev helt exalterad, Var så fantastiskt kul att se och Tindra är så gullig mot Juvelia så jag får tårar i ögonen. Hos läkaren sa hon ” Det är så kul att jag har en lillasyster, jag ska lära henne många saker”. Mitt hjärta svämmar över.

Förresten så har min mormor och morfar så fantastiskt fin trädgård. Det är min morfar som sköter och tar hand om den. Han är min största inspiration när det kommer till blommor och att jag vill bli florist. Har varit med honom i trädgården och lärt mig om blommor sedan jag var jätteliten,

På kvällen sen när Juvelia sov hade jag och Tindra myskväll. Vi såg på skönheten och odjuret sedan somnade vi båda två, haha.

En dag som började tråkigt men slutade väldigt fint.

 

 

Fina morfar!

Puss och kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evelina

    Tips till om olyckan är framme en annan gång, spola ljummet vatten på brännskadan då för kallt gör att det blir en chock för kroppen 🥰

stats