Tiingelinn – Linn Andersson

Ung ensamstående mamma köper radhus

Hej finisar!

Som många av er vet då jag lagt ut om det på instagram har jag köpt radhus själv. Som rubriken lyser, ung, ensamstående tvåbarnsmamma och jag har köpt det helt själv för enbart mina pengar. ( Ja och lånade från banken då haha). Men jag fick igenom ett lånelöfte helt på egen hand utan någon ” jäkla karl” haha.

Skämt och sido så är jag extremt stolt över mig själv. Har slitit så hårt att jag nästan gått in i väggen. Jobbat massor samtidigt som jag har en liten bebis men nu har jag lugnat ner mig när jag nått detta mål och ska försöka njuta lite av mammaledigheten nu innan Juvelia fyller ett och börjar på förskolan.

Men det känns verkligen helt overkligt om jag ska vara ärlig. Att jag som 23 år köper en så fin och perfekt bostad till mig och mina tjejer jag är så stolt. Min dröm är och har alltid varit hus lite på landet och en kärnfamilj. En kärnfamilj kommer jag aldrig att ha MEN jag har två fantastiska döttrar och nu ett så fint radhus på 140 kvadrat meter till bara oss i Örebro. Huset ligger lite utanför stan men fortfarande centralt för att vara radhus. Området är helt fantastiskt och en av mina närmsta vänner bekräftar det då hon vuxit upp där.

Varit så många som trott att jag skaffat en ny kille som köpt detta men verkligen inte, har inte fått låna en krona av någon utan jag har köpt helt på egen hand. Har som sagt sparat och kämpat själv. Har inte så rika föredrar så de bara kan köpa en bostad till mig och det hade jag inte kunnat ta emot heller. Menar inte att det är fel, utan utgår från mig själv. Har och kommer alltid vara extremt självständig. Vill klara mig själv och det gör jag verkligen nu.

Fick den bästa känslan när jag var ute och tittade på huset första gången. Budade på det först men sedan gav jag mig på hundratusen under det jag tillslut gav. Men sedan åkte jag ut en gång till efteråt med killen jag dejtar för Juvelia sov i bilen och ville att hon skulle sova lite längre innan vi gick in så vi tog en vända ut för skojsskull. När vi åkte in i området hälsade alla på oss. Vinkade, var trevliga och bar bara barnfamiljer som bodde där ute. Helt magiskt. Då kände jag ” Nej men här ska vi bo så är det bara” så jag skickade ett sms till mäklaren och höjde med 50k till och då ringde hon upp och sa att den andra budgivaren gett sig och det var mitt.

Allt gick så så fort. Åkte och skrev papperna samma dag, hade med mig båda barnen haha. Direkt efter åkte vi till Linköping för fotografering men duktiga Hanna under körsbärsträden så hann aldrig förstå knappt. Var helt okontaktbar och killen jag dejtar hade ring mig och skickat sms men jag hade inte svarat på flera timmar, haha. Men han kom till mig på kvällen som en överraskning, så himla fint.

 

Dagen efter så kom min bästis Moa och gratulerade med blommor och tårta. SÅ mysigt. Tindra vart så glad med, hennes gudmor säger hon vilket stämmer. Sedan gick vi ut och var i solen med barnen. Så mysigt,  Vi var på Therese mammas glasscafé och åt glass, sedan var vi i stadsparken och lekte en massa där vi träffa Jossan och Theo som med grattade. På kvällen lagade killen jag träffar jättefint kött till oss efter att barnen somnat. SÅ SÅ mysigt. Dagen efter det blev jag bjuden på lunch på stan av honom och så drack vi alkoholfria drinkar. Nej men asså mitt firande hade inte kunna blivit bättre faktiskt.

Tindra är med så glad och längtar tills vi flyttar in. Har sagt att vi kan ha en liten pool på tomten så hon kan få bada i sommar, så ska vi grilla med såklart och verkligen mysa! Oj vad bra det kommer att bli, längtar massor nu.

Vi flyttar in 4 augusti. Eller ja då får jag nycklarna. Sedan är huset nytt och fräscht, allt är i topp.skick men ska ändå renovera lite först, eller ja, tapetsera och måla om alla rummen till våran stil. Familjen som bor där nu har en helt annan stil än vad jag har, hehe. Men en av mina bästavänner jag känt sedan högstadiet jobbar som just målare och tapetserare så får hjälp av honom. Kommer bli så himla fantastiskt är jag helt säker på.

Lite andra frågor är hur många rum det är och det är 6 rum, varav 4 sovrum, går att göra om till 5 sovrum om man skulle vilja. Det är en bostadsrätt så man ingår i en förening man betalar en liten hyra till utöver amorteringen på sitt lån. Sedan är många nyfikna på vad jag fick ge för huset. Jag fick lånelöfte så jag kunde köpa för 3.2 miljoner kronor och för mitt radhus betalade jag 2.8 miljoner kronor. Är sjukt nöjd det kommer bli helt perfekt för oss.

Här kommer bilder på det utifrån på baksidan. Mer bilder får ni se när vi flyttar in och det är vårat.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ia

  Du är ju jätteduktig, lycka till!
  …..försök bara att klara dej själv, ingen date! Ta det lugnt‼️‼️‼️

 2. judith

  Utlandssvensk som följer goa, starka tjejer och kvinnor från Medelhavet. Kunde varit din mamma:) Så fint och snällt hus för tre tjejer. Kan tro att din mamma är stolt över dig:) Kram från Barcelona

 3. Maria

  Vad roligt att du uppnår dina husdrömmar (och mer därtill).. Jag tror personligen att det inspirerar andra att uppnå sina drömmar också. Vore roligt att se hur du lägger upp dina mål. Har du kortsiktiga o långsiktiga mål? En plan för hur du nådde dem osv.

  Åter grattis till ert hus, Och tänk alla blommor du skulle kunna plantera där.

  Kram maria

 4. Julia

  Kommenterar ALDRIG bloggar elr läser men gick in på ditt vidarelänkat inlägg på insta.
  Säger bara WOW! Så impad av dig och stort grattis till att ditt hårda arbete lönat sig och att du nu äger ett radhus, som 23åring?!!!!!!!!! Så j*kla bra!
  All lycka till dig å tjejerna!

 5. Matilda Berglund

  Stort GRATTIS! För den summan hade du fått typ en nurenoverat hus i Norrbotten 😄 Kontrasterna är stora 😄 Grattis! Du är så värd detta ❤️

 6. Sarah

  Följt dig ett tag nu och brukar inte skriva men kände att nu ville jag göra det.
  Stort grattis till ditt husköp! Wow! Tråkigt man ska bli dömd/ få kommentarer för man kanske har bättre möjlighetern någon annan. Rätt gjort att göra detta för dig själv och dina små barn när du har möjlighet till det. Lycka till med allt!

 7. Therese Odelius

  Du är så cool! Powerkvinna! Att vid din ålder kunna köpa ett radhus helt själv är så häftigt. Det kommer bli så fint för dig och dina tjejer.

 8. Isabella

  Det ser verkligen helt magiskt ut 🥰 & du ska vara så, så stolt över dig själv! Grymt jobbat 🥂 Sån inspiration!

 9. E

  HEJA DIG! ❤️ Hoppas du och tjejerna kommer trivas 😍

  Ni som spekulerar. Lägg ner! Ni har ingen aning om vad Linn tjänar, men skulle ni vara så extremt intresserade är det publika uppgifter. Det är inte alls omöjligt att få bolån bara för att man är ung?

  1. Sia

   Nej inte omöjligt att få lån som ung.
   Däremot behövs en inkomst på 50.000 i månaden (utöver 500,000 i kontantinsats) för att kunna få köpa för 3,2 miljoner som Linn fick löfte om.

   Kan inte vara många 23-åringar som kommit så långt i sitt liv.
   Så mycket bra kämpat av Linn att komma upp i sådana inkomster som så ung och egenföretagare.

 10. Jessica

  Stort grattis till huset! Jag är så imponerad av dig, du har åstadkommit så mycket trots unga ålder, det ska bli kul att se vad mer du hittar på framöver. Du verkar vara en väldigt bra mamma till dina barn!

 11. Madeleine

  Så underbart ! Stort stort grattis till er ! Så grymt fantastisk mamma du är och som du kämpar. 💗💗💗👏🏻 Så roligt att få följa er och all lycka till er det förtjänar du verkligen

 12. Lena

  Wow! Detta förtjänar du till 1000 %, grattis! Hoppas du fvågar ge dig själv lite vila och återhämtning nu efter en sådan intensiv period! Lycka till med allt! Mvh Lena (en av dina läsare)

 13. Lena

  Wow! Detta förtjänar du till 1000 %, grattis! Hoppas du fvågar ge dig själv lite vila och återhämtning nu efter en sådan intensiv åeriod! Lycka till med allt! Mvh Lena (en av dina läsare)

stats