Tiingelinn – Linn Andersson

Vad jag behöver för att vara lycklig.

Hej finisar!

Har känt att jag vuxit så mycket som människa på kort tid. Om man tittar tillbaka 4 år när jag blev mamma till Tindra och på hur trygg och säker jag är i min mammaroll idag går det inta att jämföra. Ändå sa folk till mig redan då ” Du är så trygg och lugn Linn”.

Låter klyschigt men tror verkligen jag är menad att vara en mamma. Kan inte ens tänka mig hur ett annat liv skulle vara. Är 23 år. Majoriteten får inte barn ens i 23 års åldern. Jag har varit mamma i 4 år nu på lördag. Det är inget jag tänker på i vardagen. För mig är just mitt liv så självklart. Jag drar mig till likasinnade människor oavsett åldern. Har ju även träffat en 5 år yngre tjejkompis jag älskar att umgås med. Annars har jag knappt yngre vänner men hon är liksom otroligt mogen, mamma och vi har ändå liknande liv och samma tänk.

 

Det jag skulle komma till är i alla fall att synen på lycka har förändrats så mycket på senaste. Tycker även att jag blir mindre och mindre dömande och för ett större och större hjärta. Har alltid brytt mig om andra. För mycket till och med. Men tycker jag får mer och mer förståelse, är mer och mer förlåtande och ser att människor förtjänar en ny chans,  Har alltid varit sådan som kan glädjas åt andra. Med handen på mig hjärta så blir jag glad när jag ser att det går bra för före detta vänner även om vi inte är vänner idag. Ser att andra är lyckliga och glödas med dem. Kan ha lite svårt med det om det är människor som verkligen är HEMSKA. Då menar jag brutalt. Om man utsätter någon medvetet för att vara elak gång på gång på gång så nej. Självklart heller inte våldtäktsmän osv. Usch! Ingen respekt.

 

Men det jag kommit fram till är nyckeln till lycka för mig är:

 

Familjekär och sällskaplig 

Alltså allvar främst är det mina barn och min familj. Mina äkta vänner och alla närmaste i omgivningen. Har nog alltid varit extremt familjär och familjekär. Är ingen ensam person av mig. Trivs med människor omkring mig.Kan absolut uppskatta en kväll med egentid ibland. När Simon var ute med sina kompisar ( en gång på 3 mån sedan vi träffades, hehe) så var det verkligen bara skönt med lite egentid för bara mig. Men hade inte trivts alls i ett distansförhållande.

Jag älskar att ha min syster här sovandes. Vi ska ju ha gästrum kombinerat med mitt kontor och det är verkligen en dröm för mig. Låter konstigt kanske men jag tror inte ni förstår hur stort det är för mig. Är en sådan person. Vill alltid bjuda in, att folk ska känna sig hemma, älskar att bjuda på mat, fika, dricka. Vill alltid ha galet mycket hemma i frys, kyl, drickväg osv så det alltid finns om vi får gäster spontant. Att kunna sova över hos oss är verkligen en dröm. En vän som bråkar med en partner, eller min syster, Simons familj som bor långt från oss, Simons vänner om de ska ha en grabb-kväll eller vad som helst. Allra bäst, när tjejerna blir äldre kanske de vill sova i gästrummet när de sover över med kompisar tillsammans istället för att kompisen får madrass på golvet i rummet. Det får vi se då helt enkelt, haha. Men åh så mysigt!

 

Struktur och ordning 

Detta är sååå viktigt för mig har jag insett. Mår så otroligt bra av att var sak har sin plats i hemmet. Rensa ut så mycket i flytten och gör än. Tänkte göra en video på YouTube där han rensar ut ytterligare 100 saker ur mitt hem. Stilrent och avskalat med personlig stil, så sjukek jag beskriva hur jag vill ha det.  Rent och fräscht, ordning och reda! Då mår jag som bäst. Planering och listor är jag besatt av. Just nu känns allt lite rörigt i.o.m flytten. Men så fort kontoret är klart då ni, då finns det en bok för allt vill jag lova er.

Likasinnade

Har insett att jag faktiskt passar bäst ihop med personer som är likasinnade. ” Lika barn leka bäst” som man brukar säga. Kanske inte så strikt så men eftersom jag själv är väldigt ”kramig” gosig och klängig av mig passar jag tillexempel att leva med Simon som med är väldigt gosig av sig och gillar mycket närhet och fysisk kontakt.

Samma med saker som städning. Perfekt med personer som förstår och ser samma saker som än själv. Som bara automatiskt gör saker, ser!

Personer som ed har lite driv i sig och är glada, sprudlande och positiva. Sedan mår alla dåligt, då ställer man upp för varandra. Men att man inte är en sådan som ser fel i allt och gnäller på allt.

Vardagslyx och belöningar

Jag älskar verkligen att unna mig, haha. Vardagslyx för mig är typ att äta frukt och dricka pepsi max när barnen har lagt sig. Unna sig små saker. Älskar att äta någon godare mat mitt i veckan. Kan gå och längta efter en onsdag då , haha.

 

Kreativitet och skapande

Är verkligen en kreativt lagd person. Mår jättebra av att komma på idéer och har dunder lilla egenskapen att jag är bra på att slutföra också, haha. Älskar att skapa blombuketter, älskar att pyssla, älskar att ta fina foton, komma på idéer och sedan göra dem till verklighet liksom. Detta får jag ju mycket utlopp för i mitt arbete med vilket verkligen är en otroligt tillgång för mig.

 

Gå på känsla 

Ursäktar mig alltid för detta i olika sammanhang men alltså jag är en känslostorm individ. Går mycket på känsla och kan spontan shoppa saker, komma på idéer som måste ske, nu, nu nu och så vidare. Det är bara sådan jag är. Håller såklart tillbaka i många sammanhang men ibland får man bara släppa lite på det och faktiskt leva. Särskilt när det inte gäller livsavgörande beslut liksom. Så länge man har kontroll och koll på läget så vad gör det om hundra år?

 

Pengar och girighet

Saker som är mindre viktiga för mig är rikedom. Skulle ljuga om jag sa att jag inte bryr mig alls om materiella saker. Jag älskar att köpa fina barnkläder, jag har ju köpt en ganska dyr bil osv. MEN jag drömmer inte om att bli multimiljonär. Det snarare skrämmer mig. Jag tror att många med förryckte pengar blir olyckliga, giriga och det är min största mardröm. Skulle aldrig påstå att jag är mänsklighetens räddning eller så, men för mig är det en självklarhet att hjälpa andra. Har sedan jag flyttade hemifrån donerat pengar till välgörenhet. Även när jag var 19 år, nybliven mamma och inte hade den fetaste inkomsten. ” 100 KR i månaden har jag råd att ge för jag har det faktiskt jättebra” Så resonerade jag då. Nu idag donerar jag till flera olika organisationer som dras per autogiro varje månad. Ska även lägga in att mitt företag bidrar än så länge är det bara privat. Behöver ingen klapp på axeln för det. jag tror på karma och att man ska vara snäll och hjälpa sina medmänniskor i den utsträckning man själv kan.

Hoppas att fler människor än jag kan tänka så. Samma med vaccinet mot covid-19. Jag hatar sprutor, hade klump i magen en hel dag innan både dos ett och två. Men bland får man göra saker som är jobbiga. Kan man hjälpa andra genom att ta den förstår jag inte hur man kan vara så egoistisk att man inte tar den. Det är min åsikt och det står jag faktiskt för. Sedan att folk tror på propaganda och konspirationsteorier är bara synd. Har äldre i min egen omgivning jag tänker på. Jag tänker på alla äldre där ute, alla sjuka, alla med barn som har livshotande sjukdomar, alla som jobbar inom vården och sliter ut sig själva redan som det är och för dubbelt så mycket pga pandemin, på alla som ska föda barn och inte får ha med sig sin partner, på de som fått missfall och får gå igenom själv utan sin partner, kan rabbla hur mycket som helst. Alla dem tänker jag på, framför mig själv.

Spårade ut från ämnet men faktiskt så behöver jag känna att jag på något sätt hjälper andra för att må bra själv. Men tillbaka till rubriken för detta så vill jag kunna ge mig och min familj det vi behöver. Hade även velat ge mina närmsta det med. Men där är jag nöjd. Behöver inte 5 bilar, behöver en, sedan drömmer jag väl om en villa i framtiden även om jag stormtrivs i vårt mysiga radhus och är så stolt. Men drömmar har jag som innefattar pengar men inte att bli rik som i mångmiljonär.

 

 

 

 

 

Lite bilder från senaste dagarna.

Gulligaste nånsin! När jag säger ” Puss ” har Juvelia börjat luta sig fram och ” pussa” ( med öppen mun dock haha) det är så gulligt. Blir så så så glad och varm i min hjärta. 

Köpte mig en frukttork lite spontant på tal om spontan shopping. Blir sååå gott!

Sushi dejt. Överraskade Fanny med lite god sushi efter en jobbig dag igår. Köpte även med till Simon till efter hans träning. 

 

Puss och kram på er

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats