Tiingelinn – Linn Andersson

Höstens godaste morotssoppa

Hej finisar!

Hoppas allt är fantastiskt bra med er!

Jag lagade i förra veckan en morotssoppa och det blev stort intresse för den! Tänkte därför att jag delar recept här. Morotssoppa kan ju låta lite ”läskigt”. Första gången jag skulle äta det var jag så skeptisk. Tänkte på morotsjuice och min tanke var ” Nej dedär kan inte vara gott” men oj så fel jag hade. Detta är egentligen från ett recept min mamma fått av en kock som är för 100 personer. Jag tänkte förenkla receptet lite åt er så mitt recept är för ca 10 portioner. Blir en stor gryta. Jag äskar när det blir mat över till flera dagar.

En till bra grej med denna soppa är att den är så otroligt billig. Kanske har ni inte alla kryddor hemma men efter man köpt in kryddorna har man ju dem till alla andra gånger sedan. Tror denna soppa kostar kanske 10 kr per portion. Jag brukar ju toppa med lite räkor och då blir det lite dyrare men räkorna är egentligen inte ens med i receptet. Nog skrivet och upp till bevis tänker jag om ni tycker den är så god som jag skryter om här, haha.

 

Här kommer recept på morotssoppa.

Du behöver :

10 morötter
1 l vatten
3dl matlagningsgrädde
1 gullök
2 grönsaksbuljong tärningar.
Spiskummin
Cayennepeppar
Salt
Peppar

Gör såhär :

  1. Skala 10 morötter, skär 8 av dem i bitar och koka i en kastrull tills de blivit mjuka.
  2. Riv de andra två morötterna samt löken och ställ åt sidan.
  3. Ta en stavmixer och mixa morötterna och vattnet till en slät soppa. Alternativ är att hälla i vattnet och morötterna i en mixer, mixa och hälla tillbaka i kastrullen.
  4. Tillsätt kryddorna, buljongen, matlagningsgrädde och de rivna morötterna och löken i soppan. Låt koka kanske 10 minuter.
  5. Servera med bröd och en klick creme fraiche i och vill man kan man toppa med lite räkor och tex persilja.

Riktigt god smakrik soppa med lite hetta , det beror på hur mycket cayennepeppar man tar men jag gillar när den hettar till litegrann.

Så hem och laga morotssoppa nu till familjen.

 

Vitlöksbröden gjorde jag såhär :

Tog vanligt rostbröd som jag skar på mitten. Blandade vanligt smör och vitlök i en skål och bredde på bröden ett tjockt lager. Sedan toppade med lite flingsalt och in i ugnen ca 10 minuter i 200 grader. Enkelt och gott!

 

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats