Tiingelinn – Linn Andersson

Frågor och svar om min graviditet

Hej finisar!

Gjorde en frågeruta på Instagram och tänker att jag svarar på de första vanligaste frågorna här så kan man gå tillbaka och läsa om man vill det.

 

Först och främst, tack till alla fina gratulationer! Vi är så glada verkligen! Simon har längtat och tjatat med att gå ut med graviditeten men jag har varit så nervös och mått så dåligt helt ärligt över folks åsikter. Tycker det är rent utsagt VIDRIGT att uttrycka sig negativt om någons graviditet. Så gör man inte. Har man inget snällt att säga så är man tyst, så är jag uppfostrad i alla fall. Är ytterst få som sagt något dåligt och personer som skrivit det är personer som tidigare skrivit vidriga saker om mina döttrars namn som alltså äv vuxna mobbare. Alla har rätt till en åsikt men bara för att jag tex inte skulle vilja skaffa 10 barn säger vi skulle jag inte skriva ” Hur kan du skaffa 10 barn” till någon som gjort det. Hade blivit så glad i hela mig och skrivit grattis, för deras skull för det gör deras familj lyckliga.

Alla har rätt till sina åsikter om hur man själv vill ha det, men ingen vet ju heller bakgrunden till saker. En graviditet är något som man ska vara lycklig för andras skull över. Oavsett hur ung/ gammal/ tätt man skaffar barnen, hur många barn man skaffar, eller något sådant.

Men åter igen är knappt några alls som skrivit något och då är det fake konton, så pinsamt!

Till frågorna : 

 

Vilken vecka är du i? 

Jag är gravid i ca vecka 12 nu. Får se mer exakt på nästa ultraljud. Blir en liten maj bebis.

Hur reagerade du och Simon när ni fick veta att du var gravid?

Jag kände mig lite osäker om jag såg fel, haha. Var inte jättestor sannolikhet att jag skulle vara gravid Dock hade Simon en magkänsla så gjorde ett negativt test, sedan gick det några dagar och jag gjorde ett nytt sånt ” Testa tidigt” som är på bilden i detta inlägg. Kände mig så osäker men såg ändå ett svagt ljust blått streck så insåg att ja det blir en liten bebis. Jag blev nervös som jag skrev tidigare. Var jätteglad direkt men påverkas så lätt av andras åsikter så tänkte jättemycket på det i början.

Simon sa jag åt att blunda och la stickan i hans hand. Han började gråta direkt av lycka och blev verkligen SÅ himla glad. Fantastiskt ögonblick.

Han har stöttat mig så mycket och flera vänner i rädslan jag haft för andras åsikter. Hade vi. fått barn om ett år hade folk tyckt saker då med. Simon och hans familj blev så glada, Tindra blev glad, fått gratulationer av alla som betyder något för oss. Även från tex Tindras pappa. Det om något betyder mycket för oss.

Nu kan jag med glädjas åt den lilla människan som ska komma.

Kommer ni kolla kön?

Hehe, lite o ense där egentligen. Jag vill egentligen inte medan Simon näsan skulle kunna betala 4000 kr för att göra nipt och få veta redan NU. haha. Så ja…, men det är trots allt Simons första barn så känner att jag får bestämma. Är ändå kul att få veta och eftersom Simon inte kan känna graviditeten på samma sätt som mig som påminns varje sekund eftersom hela min kropp och jag påverkas så känns det ännu mer viktigt att allt som får han att känna sig mer delaktig och knyta ann är viktigast för mig. Kanske att han kan få veta könet på en lapp men inte jag, haha.

Hur kommer du göra med floristutbildningen nu? 

Jag var redan gravid och visste om det när jag tog den. Jag kommer hinna klart tills bebis kommer är tanken. Annars kan jag ju plugga litegrann när den är här med. Finns ju en pappa med i bilden med , hehe. Var perfekt timing med Simons hockey säsong. Kanske är en liten hockey pojke som till och med anpassar sin ankomst efter pappas hockey, haha. Nej men Simon är ledig när bebis kommer fram till hösten. SÅ skönt.

Hur mår du denna graviditet?

Precis som tidigare haha! Det vill säga INTE så jättebra. Men som mamma klarar man allt. Första veckorna kräktes jag 10-15 gånger per dygn ( utan överdrift) fick läggas in med dropp på Karlskoga sjukhus. HEMSKT men det gav så mycket. Sedan hade jag ny energi igen, haha. Har fått så mycket hjälp av Simon med.

Nu mår jag bättre med illamåendet. Eller asså mår illa varje dag men kräks inte som innan.

Har lågt järnvärde det har jag haft under båda mina tidigare gravidteter med. Det gör at jag får ont i huvudet och blir lite trött. Men det är verkligen så hanterbart. Är så envis av mig. Älskar att göra saker så inget kan stoppa mig haha.

Har du några cravings ännu?

Oh ja, Multivitamin juice precis som med Juvelia. Dricker nog en liter om dagen. Sedan äppelbitar, satsumas, melon, surt och sött godis. Men inte choklad utan mer smågodis.

Kommer ni vara med i Gravid vecka för vecka?

Vi har inte fått förfrågan till just Gravid vecka för vecka men vill ni se oss där får ni skriva till dem på deras insta/ mejla så kanske de hör av sig, haha. Men annars kan vi gärna göra något liknande på vår egen YouTube som står väldigt stilla just nu.

Hoppas ni på något speciellt kön?

Helt ärligt nej. När jag var gravid med Tindra hoppades jag på en flicka. Med Juvelia och denna gången kände/ känner jag att det inte spelar någon roll. Vore såklart kul med en pojke men sjukt mysigt med 3 flickor med.

Min magkänsla säger pojke och Simons säger flicka. Tindra hoppas på en flicka haha.

 

 

 

 

 

Puss och kram på er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Wow så stort grattis❤
    Jag är också gravid med mitt andra barn och är i vecka 17. Så vi kommer få nästan samtidigt. ?
    Det spelar ingen roll hur elak folk är så länge barnet är önskat av både pappan och mamman. Strunta i alla onödiga elaka kommentarer och njut till fullo.

  2. Linnea

    Grattis till er! Jag är så glad att du får uppleva detta! Själv kämpar vi efter ett missfall förra året . Det känns som en evighet mellan ägglossningarna och en besvikelse varje mens. Men vi försöker hålla modet uppe ? tack för fin daglig inspo ?

  3. Jessica

    Stort grattis! Så kul med mer barn. Själv går jag in i vecka 10 på måndag. Vi har inte riktigt gått ut med det än men det är så spännande. Det blir en sladdis och detta blir mitt fjärde barn med fjärde pappan. Alla barn har olika pappor. Folk är hemska när de kommer med sina kommentarer om detta. Stort lycka till med bebis och de stolta storasystrarna.

  4. Jessica

    Stort grattis! Så kul med mer barn. Själv går jag in i vecka 10 på måndag. Vi har inte riktigt gått ut med det än men det är så spännande. Det blir en sladdis och detta blir mitt fjärde barn med fjärde pappan. Alla barn har olika pappor. Folk är hemska när de kommer med sina kommentarer om detta. Stort lycka till med bebis och de stolta storasystrarna ❤️

  5. C *

    Folk är så fula som är så negativa o bittra. Luktar avundsjuka på långt håll. Varför kan folk inte glädjas?! Usch.
    Jag är glad för er skull, stort grattis! ? Hoppas resten av graviditeten blir bättre!

  6. Sus

    Stort grattis? Jag är i vecka 11, hoppas att allt ska gå bra för oss båda så ska det bli superkul att följa din graviditet ?

  7. Jenny

    Hej fina!

    Jag vill börja med att gratulera till er lycka ❤ Sen vill jag tacka dig … För wow vilken inspirerande och stark kvinna du är !

    Rädslan du beskriver kan jag verkligen relatera till , jag var 18 år när jag fick mitt första mirakel och redan där var det blickar och snack bakom ryggen på mig 18 månader efter födde jag mitt andra mirakel och på 8 år var jag 4 barns mamma .
    Alla gånger jag plussa på stickan hade jag sådan oro och ångest över andras tankar och ord. Jag fick höra allt från att nu räcker det väl… till bebis maskin ,,, har du inget annat bättre för dig ,,,, stackars barn att ha så många syskon ,,, du är alldeles för ung .
    Jag hade en dröm om stor familj, och även fast jag hade mina 4 älskade barn kände jag mig inte hel än utan ville så gärna ha ett till .
    Idag är jag 34 års febarnsmamma med äldsta dottern som är 16 år hennes syskon däremellan och yngsta dottern som är 3 år. ?
    Jag får fortfarande kommentarer och jag får blickar när vi kommer ute alla på byn men jag är så lycklig för jag har mina älskade barn !

    Stå på dig själv ! Du är en fantastisk mamma och andra kan tycka vad dem vill för det är ditt liv din kropp och dina beslut ❤

  8. Maria

    Så glad för er! Ett barn är alltid en välsignelse oavsett hur många olika pappor dina barn har är de älskade Och det är det viktigaste. Har du full vårdnad för Juvelia? Jag tror på en till tjej men kanske en pojke. Vår son är nu 6,5 månad och jag ville bara ha en pojke. Nu har vi börjat tänka på syskon och vill gärna ha en pojke igen men denna gång blir vi glada oavsett. Pojke vore smidigt då vår son har otroligt killiga kläder så vore praktiskt att slippa köpa massa nytt. Gillar coola tjejkläder men avskyr spets/tyll etc så kan vara därför jag hellre vill ha söner ?

stats