Tiingelinn – Linn Andersson

Gravid vecka 6

Hej finisar!

I skrivandes stund ligger jag i sängen och har precis fått i mig lite salta chips. När ni läser detta är jag förmodligen i vecka 12 kanske och har gått ut med graviditeten. Förhoppningsvis mår jag mycket bättre.

Just nu är det FRUKTANSVÄRT!

Precis som under min graviditet med Juvelia har jag fått Hyperemesis gravidarum förkortas ( Hg) . Det är helt fruktansvärt och innebär att man har ett extremt graviditets illamående som är på en helt annan nivå än vad de flesta får.

Jag kräks flera gånger varje dag och har gjort senaste veckan. Det började nu i vecka 5-6. Blir bara värre och värre. I tisdags fick jag läggas in på Karlskoga lasarett med dropp under en hel dag. Var där mellan 09:30- 15:30.

Mina blodkärl var så tunna att det tog 2 timmar ett ens kunna få in en infart och ta blodprover. ( Ni vet sånt man tar i armvecket).Tillslut fick de kalla på narkosen som tillslut fick till det i handen. Var helt uttorkad.

Tänk er känslan att vilja äta men du kan verkligen inte.

Det jag får i mig nu är:

Kräm
Salta chips
Saft
Festis
Äppelbitar
Vatten
Piggelin
Suga på karameller

Trots det kräks jag hela tiden. Bränner i hela halsen på mig ibland.

 

Mår jätteilla av alla lukter, så som matos tex hemskt är det.

MEN man får ju ut något fint av detta förhoppningsvis.

 

Har fått tabletter som heter legrigan Comp jag tar 2-4 gånger om dagen. Hjälper litegrann tror jag. Sedan äter jag folsyra för fostrets skull.

En graviditet är inte en dans på rosor. Så frustrerande när man vill umgås , leka och vara aktiv med barnen samt fokusera på jobbet. Men hälsingar alltid först.

Puss och kram på er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats