Tiingelinn – Linn Andersson

Gravid vecka 14 KUB Ultraljud och NUB teorin

Hej finisar!

Veckorna går fort och idag gick jag in i vecka 15 så tänkte blogga om vecka 14 passande nog.

Förra veckan fick vi göra ett nytt KUB ultraljud där allting såg jättebra ut. Vi fick minsta sannolikhet på avvikelser vilket såklart är en lättnad då man alltid önskar sig ett frisk barn mer än allt annat.

Med bilden från sitt KUB ultraljud kan vissa experter titta på något som kallas ” NUB teorin” . Vad är NUB teorin tänker ni…

Jo det är att experterna ser på några streck om de pekar uppåt eller frakt fram. Jag själv förstår ingeting av detta.. Men de har gissat rätt på både Tindra och Juvelia. Denna gånger gissar majoriteten på flicka. Så kan det vara en tredje liten flicka ? Min magkänsla är dock så stark på pojke samt att experterna säger att denna bilden inte är jättetydlig så vissa säger att det kan bli en pojke med, hehe. Med tjejerna har de varit jättetydligt tydligen, haha. Vi får se. Vad tror ni?

 

Gillar inte att vissa hoppas åt oss typ. Folk som vi inte ens känner som skriver saker som ” Tror tjej men hoppas på kille” jag menar varför hoppas andra att vi ska få ett visst kön? Jag själv hoppas inte på någonting. Tycker det är helt okej som blivande förälder att hoppas på ett kön till sitt barn, sedan blir man såklart glad vad man än får, men andra ska väl inte hoppas åt oss?

Många tänker väl att vi så gärna vill ha en pojke eftersom jag har två flickor men kön är bara ett kön. Är ingen skillnad mer än att man kanske har lite olika klädval. Men blir ju mer och mer genus också. Jag själv ville inte ens kika könet först men Simon vill gärna och han får bestämma.

 

Mående :

Jag mår fortfarande illa ibland men mycket bättre och kräks inte längre alls. Lite trött och så bara.

Bebisen : 

Bebisen är i vecka 14 ca 6.5 cm lång. Man kan nu börja lyssna på hjärtljuden med en sådan simulator man kan köpa/ som barnmorskor har. Så himla sjukt ändå! Barnet får all sin näring från moderkakan nu.

Cravings : 

Samma som förra veckan, frukt, sallad, lätt mat, inget kött, dricker massor med vanligt stilla vattens ååå gott. Juice. Ja men typ det. Lite mindre sugen på surt godis än innan.  Men väldigt sugen på allt sött, som fika, godis som är sött osv. Glass, sorbet, sådant går ner lätt hehe.

 

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. SandraS

  Hej Linn! Jag kan verkligen relatera. Vi väntar tredje barnet, en sladdis (har två söner på 6 & 8år). Sedan vi berättade om graviditeten var det kommentarer som ”nu måste det ju bli en flicka, du önskar väl en flicka, tredje gången gillt nu då?” Herregud vilket tjat. Och när vi fick reda på att det ligger en liten pojke i magen (är i v. 35 nu) så ville jag knappt berätta det.. För kommentarerna fortsatte exakt likadant! Nu får man höra” Oj! Ja men då blir det väl ett fjärde barn sen då? Men du ville väl ha en flicka egentligen? ”. Jag blir såå arg!! Som om mina söner inte är lika mycket värda, precis så känns det. Jag älskar dem över allt annat och det ska bli jättemysigt med en liten lillebror! Jäkla människor säger jag bara.

 2. Angelica

  När jag var gravid trodde min svärmor att vi väntade en tjej. Min sambos syster trodde snarare att min svärmor önskade att det var en flicka eftersom sambons syster har två söner. Rätt säker på att svärmor vill ha ett flick-barnbarn så att hon får köpa lite rosa och klänningar (eftersom barn med snopp inte kan ha det enligt henne)

 3. Sarah

  Nej håller med om det där med kön. Väntade vårt tredje barn och alla sa att: ”hoppas det blir en pojke nu. Och:” nu måste det ju bli en pojke”. Fick avbryta den graviditeten i vecka 19 efter att rutinultraljudet inte var normalt. Vi fick en tredje liten flicka. Spelade verkligen ingen roll vilket kön hon hade, hade bara önskat att hon hade fått leva.

 4. Ella

  Jag har en son på 2år och under graviditeten med andra barnet som f.ö också är en pojk fick jag hela tiden höra ”nu vill du väl ha en flicka?” När min andra son föddes för tre månader sen började folk med att gratta för att sedan säga att ”Du ville väl ha en flicka?” Jag är så tacksam över mina söner och är så glad att jag har kunnat bli gravid två ggr då detta inte har varit självklart. Jag brukar mest svara människor som är så korkade att jag skiter i könet bara mina barn är friska. Oavsett om du/ni får en flicka till eller inte så älskar man ju alla sina barn lika mycket iaf. Ta hand om dig ❤

  1. Linn Andersson

   Ja men exakt så är det ju… grattis till dina söner! Jag vill gärna ha en står familj med 4 barn. Om de får snopp eller snippa spelar mindre roll. Borde spela ännu mindre roll för folk som inte ens känner oss ❤️

 5. Jenny

  Stort grattis till er och fantastisk med en ny liten familjemedlem. Jag har själv två döttrar och fick nu mitt tredje barn, en son och har blivit så provocerad av att folk (oftast kvinnor) gratulerat mig till äntligen en pojke och tredje gången gillt och liknande. Kan oftast inte ens hålla tyst utan svarat att jag då inte skaffar barn för könets skull och att jag minsann hade blivit precis lika lycklig med tre döttrar. Det viktigaste är väl ändå att ett barn har fötts och att alla mår bra. Önskar dig och din familj stort lycka till nu på vägen till detta illa mirakel ❤

  1. Linn Andersson

   Stort grattis till dian tjejer och din son! <3 Tack snälla! Jag vill ha en stor familj. Vad mina barn får för kön kunde inte spela mindre roll. KRAM <3

 6. Jenny

  Jag relaterar. När jag väntade 3e och dom sa på ul att det var en 3e flicka så sa nästan alla: nej de kan va fel. Bara för alla hoppades pojke. Men världens lyckligaste e jag med 3 döttrar och sist men oxå minst en pojke. Du är fantastisk! Fortsätt va dig själv. Du är unik, helt ärligt finns inte många så ärliga och godhjärtade människor som du ! Lycka till med allt.

  1. Linn Andersson

   Blev väldigt rörd av din underbar kommentar! Du känns som en så varm härlig person i sättet du skriver. Och stort grattis till dina döttrar och lilla son! Folk ska inte kväva ens lycka . <3

 7. Johanna

  Kunde inte hålla med dig mer! Jag väntar just nu min andra son. Är överlycklig. Tyvärr har den lyckan grusats en del av att andra hoppades på en flicka åt mig. Vågar knappt tänka mig hur nästa graviditet ska bli. Jag är ju så glad om jag får friska barn! Självklart hade en liten lillasyster som sista barn varit jättekul, men det är väl för fan inte därför man skaffar barn!?!
  Skit i andras kommentarer. Om du får triss i flickor är du lyckligt lottad ❤️

  1. Linn Andersson

   Åh gud så tråkigt att andra ska sitta och bestämma åt än… Är det värsta jag vet helt ärligt! Stort grattis till två söner! Lycka till med bebis nummer tre när det är dags! Oavsett vad det blir önskar jag er inget annat än ett friskt barn till familjen. Varma kramar

stats