Tiingelinn – Linn Andersson

Belle en månad

Hej finisar!

Igår blev min och Simons lilla dotter en hel månad gammal. Tiden har gått så himla fort sedan hon kom till oss. Lika fort som det gick för henne att komma ut. Jag fullkomligt älskar denna första tiden med en liten liten nyfödd bebis. Hon är så otroligt mysig.

Allt har gått så smidigt med henne hittills. Hon har dock ett mönster nu att hon mest sover på eftermiddagen och är vaken på natten men det funkar ändå ganska bra. Känner mig piggare nu trots dålig sömn är som gravid när jag sov HELA tiden kändes det som. Så skönt.

Hon går upp bra i vikt av amningen hittills. Till och med mer än vad hon behöver. BVC sa ” Jag hade blivit nöjd med hälften”. För mig är det en sådan lättnad då min mjölk inte räckte till på slutet med Juvelia. Hon gick upp i vikt hela tiden men inte så mycket redan från start och vid 5 månader slutade jag helt att amma.

Tindra och Juvelia har haft nästan identisk viktökning men Belle är annorlunda. Samt mitt största barn. Hon föddes vecka 37+2 och vägde 3200 g och var 50 cm. Juvelia föddes 38+5 och vägde 3200 och var 49 cm. Så nästan precis samma 1,5 vecka senare. Tindra föddes 37+3 och vägde 2880 g och var 46 cm. Hade en sådan magkänsla att bebisen skulle vara stor vilket stämde. Kanske därför hon kom lite tidigare.

Tycker man märker en enorm utveckling redan nu med Belle. Tänk att hon började på 3200 gram och nu en månad senare väger hon 3930 gram och började på 50 cm och nu redan 53. På en månad. Dessutom har hon blivit så stark i nacken och redan börja följa oss med blicken. Hon är vaken mycket mer också. Det går undan.

Här kommer lite bilder från gårdagen när hon blev en månad.

Så liten men så perfekt.

 

Vackra pionerna som direkt snaggades av till en etta. 

Juvelia fick hålla Belle själv för första gången. 

Hon gillar redan sin babysitter. Länk till den här

Hennes kläder är från en gammal kollektion av newbie limited edition. Nappen från MAM och hårbandet från Mima vinetage. 

Min snygga karl i sin sommarhat han älskar. 

Min fina Juvelia hemma hos mormor och Sven, spanande på en katt.  En osminkad mamma och bebis. 

Helt helt perfekt.

 

Puss och kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats