Tiingelinn – Linn Andersson

Fjärilar på naturskolan

Hej finisar!

Igår var vi och besökte Naturskolan. Så mysigt, det anordnar aktiviteter som är gratis för barn nu i sommar. Tycker det är otroligt fint och bra. Det var precis utanför naturenshus.

Igår var det tema fjärilar så tjejerna fick en varsin håv att fånga fjärilar i. Både jag, Simon och min mamma som följde med oss fångade fjärilar som vi satte in i en liten fjärilsbur eller vad man ska kalla det. Det var svårare än vad man tror.

Tindra tyckte det var jättekul, hon älskar fjärilar och har läst med min mamma om olika fjärilar och andra kryp. Nyckelpigor har hon med intresserat sig för och det lyckades vi med fånga.

När vi fångat dem så släppte vi ut dem igång och fikade på fikat som min mamma hade med sig. Det tyckte Juvelia var kul.

När vi var påväg tillbaka från ängen och skulle gå till pysslet får Tindra ett glädjetjut, då har hon lyckats fånga en y fjäril själv direkt in i buren, fråga mig inte hur, haha. Så stolt blev hon.

Hon tog med den och fick kika i en bok vilken sort hon fångat, sedan släppte hon stolt ut den och barnen fick måla med vattenfärg och Tindra vek en fjäril som hon målade.

 

Väldigt mysig aktivitet. När vi skulle hem fick vi en bok om fjärilar samt en fin affisch dessutom. Väldigt generöst för en gratisaktivitet.

Tjejerna fick även en varsin pinn där det stod ” fjärilsexpert”.

 

Lilla Belle sov igenom hela aktiviteten haha.

Här kommer lite bilder:

 

Är ni sugna att besöka någon av aktiviteterna så finns det veckan ut samt nästa vecka på vardagar. Gå in oh följ Naturskolan på instagram så hittar ni allt där. Var min mammas granne som tipsade oss, hade faktiskt ingen aning om detta innan.

 

Självklart hade Tindra fjärilsvingar på sig. 

Tjejernas konst,

Puss och kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats