Tiingelinn – Linn Andersson

Utnyttja din rösträtt !

Hej finisar!

Hoppas allt är bra med er!

I veckan var jag till Marieberg Galleria och lämnade en förtidsröst inför valet nu på söndag. Vi ska ha kalas då för Tindra som fyllde 5 år förra söndagen så därför blev det förtidsröstning för mig. Med tre små barn känns det som det enklaste sättet.

Detta är andra gången jag får rösta och jag skulle vilja påstå att jag är lite mer påläst denna gången. Nu vet jag mycket mer om de tre olika valen. Det är helt olika saker som styrs och påverkas i kommun, rikstag tillexempel. Jag röstade inte på samma parti till allt. Mer än så säger jag inte. Det som är så fint, att vi är helt anonyma med vad vi röstar på. Det tycker jag är så bra.

Jag tycker ni alla ska ta er iväg och rösta. Det är något otroligt fint med vårt land att man trots allt kan vara med och påverka. Röstar man inte ska man heller inte gnälla tycker jag, och tycker man alla partier är skit som vissa har som anledning till att inte rösta har jag tre förslag till, 1. Starta ett eget parti, 2. Rösta på det partiet du tycker är ” minst dåligt” för att ge en mindre röst till et absolut sämsta, eller , 3 rösta blankt, då har du iaf visat ditt missnöje samt tagit dig tiden.

Tänk att det bara är 101 år sedan kvinnor fick rösträtt i Sverige. Kvinnor slogs för oss.

Så har ni inte röstat, ge er ut till en vallokal. Ni har både idag och imorgon på er!

 

Puss och kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats