Tiingelinn – Linn Andersson

Juvelia ÄLSKAR tandläkaren

Hej finisar!

Här ser ni världens stoltaste lilla tvååring som varit på sitt första tandläkarbesök i veckan. Gullhöna!

Vi blev kallade till Brickebacken och de var verkligen SÅ gulliga där. Juvelia ÄLSKAR att borsta tänderna och lika bra gick det hos tandläkaren. Hämtade henne från förskolan och åkte iväg med henne och Belle.

Det var ju sådan rutin kontroll för henne, hennes första besök. De går igenom lite om tänder, att man gärna ska sluta med napp runt tre år om det går och lite annat om antal mål per dag och så.

Juvelias tänder var så fina, inte undra på när damen gärna hade borstat dem 10 gånger per dygn, om inte mer.

De räknade även hennes tänder. Hon hoppade upp själv i stolen och behövde inte sitta i knät. När tandläkaren räknat klart så säger Juvelia att hon ska göra det igen.

När vi var klara fick hon välja en tandborste. Hon valde en gul och var så stolt. Hon visade den på FaceTime för sin mormor och berättade att hon fått den. Men hon skulle leka med den så fick koka den när vi kom hem, haha.

Så skönt att allt såg bra ut.

Fick förresten en tankeställare i väntrummet när man såg hur mycket socker olika saker innehöll. Lägger in några bilder.

 

Att yoghurt innehåller så mycket socker tex..

Som tur är brukar jag köpa små barn yoghurt till barnen utan tillsatt socker mer än från frukten. Jag sälja äter inte yoghurt så jätteofta.

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats