Tiingelinn – Linn Andersson

Lösa ett mord onsdag 11 januari 2023

Hej finisar!

Hoppas allt är bra med er!

Igår var en mycket förvirrad dag. Dagen började med att vi försov oss för att barnen inte vaknade tidigt som de ALLTID gör och väckte oss. Har inte ställt larm på ÅR. Belle eller Juvelias vaknar alltid tidigt och väcker oss men inte igår. Skönt att få sova någon timme längre men stressigt såklart.

När jag lämnat barnen på förskolan åkte jag och Belle till moster Fanny för att planera dagen i väntan på BVC som ligger ganska nära. Ett litet mellan-stopp. Så mysigt, hon och Oskar börjar verkligen få fint i lägenheten och komma iordning. Blev bjuden på värsta frukosten med, så gott, gjorde hela min morgon.

Sedan åkte vi till BVC där vi satt i väntrummet och väntade. Det var en liten flicka där med sin pappa så satt och pratade med dem en stund. Sedan kommer vår BVC sköterska och säger att vi är där fel tid. Alltså så pinsamt. Jag hade tagit fel på dag, var väl helt förvirrad. Hur som helst, ingen skada skedd. Vi åkte då till Marieberg och Ikea där vi åt lunch med Fanny och även köpte in lite saker jag behöver till lite jobb här hemma. Dels till mitt kontor men även till lite pyssel och ” Life hack”.

Efter Ikea hämtade jag barnen och vi fikade en snabbis med min vän Lia och hennes lilla familj.

Sedan hemma höll vi vår kvällsrutin med mat till barnen, lite lek, nattning och så.

När barnen somnat kom en vän till Simon och vi spelade ett spel eller vad man ska kalla det för som går ut på att man ska lösa ett mord. Det var SÅÅ spännande och vi gick verkligen All in. Man får hemskickat ett riktigt mord. Vårat var från 1994. Då får man med bevismaterial som gamla kvitton, tidningsartiklar, karta över området, polisförhör osv. Sedan får man en lapp med tips på hur man ska tänka, typ motiv, teknisk bevisning, alibi etc. Därefter ska man läsa igenom allt, och lista ut vem som begått mordet.

Det tog oss ca tre timmar och vi hade rätt! Verkligen så annorlunda och givande! Måste köra det igen helt klart! Får beställa ett nytt fall. Det är alltså riktiga, gamla mord man får utreda med materialet. Hade varit kul att göra detta med en polis och se om han/hon hade löst det snabbt och dragit ihop pusselbitarna fort.  Det finns att beställa på denna hemsida. ( EJ samarbete eller adlink) men tänker att ni kanske med vill prova. Berätta vad ni tycker i sådana fall. Hidden reality games.

 

Önskar er en fin torsdag.

Men hur mysigt att bli bjuden på såhär god frukost!

Lill-tjejen som alltid är med mamma!Trivdes hos moster!

En sådan lunch!

En godare fika! Årets första semla för mig

Lite kvällsgotte för Tindra.

Och för de vuxna!

Mums!

 

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Linn Andersson

      Hahaha! Jag blir med väldigt förvirrad och vet inte hur jag kunnat skriva oktober. Tror jag behöver sova haha.! Kram

      1. sanna

        Haha ja jag vet hur det är, Har en snart 1 åring här hemma som just nu har massor med vattkoppor. På det hade han virus, 40,6 graders feber, hosta och dubbelsidig öroninflammation. Sömnen har varit sådär 😅 och jag ser att det blivit dubbla kommentarer från mig 😂🙈

stats