Tiingelinn – Linn Andersson

Sista BVC besöket , Frida, Holly och Ebba på besök. onsdag 10/1-23

Hej finisar!

 

2,5 års kontrollen och 5 års kontrollen

Nej men alltså jag förstår detta knappt men i onsdags hade Tindra sitt allra sista besök hos BVC. Jag fick skriva på en lapp att SKOLsköterskan sedan tar över. Min lilla, lilla bebis har blivit en så stor flicka, är otroligt stolt över henne.

Jag var helt förvirrad för när jag skulle logga in och dubbelkolla tiden såg jag att Juvelia och Tindra var bokade samma tid men det var meningen. Juvelia hade sitt 2,5 års besök och Tindra sitt 5-6 års besök.

Det gick så himla bra. Tjejerna var jättetaggade och Juvelia gick runt och sa ” åka bebis C” som hon trodde BVC hette. Det är ju Belle som brukar gå för det mesta men nu var det Juvelia och Tindra.

Vår sköterska hade hunnit checka av flera saker redan i väntrummet och på väg in. Det handlade mycket om språket vilket både Juvelia och Tindra är väldigt framåt i. Sedan lite finmotorik, tjejerna fick rita, leka, ja, de hade jättekul och vi har verkligen den bästa BVC sköterskan.

Mina tjejer går på OP då vi bodde där när vi flyttade in från Frövi när Tindra var liten och eftersom hennes besök varit så glesa med år som mellanrum på senaste så fick hon stå kvar där. Juvelia bytte jag dit vid 3-4 månader då jag inte var alls nöjd med ängen som hon tillhörde då vi bodde i Sörbyängen. Belle går vi med på Adolfberg. Är supernöjda där med och det är närmast för oss. Rekommenderar verkligen OP till er som bor i Örebro om ni inte är nöjda med där ni går.

Det gick så otroligt bra, när Tindra skulle väga sig kastade Juvelia med av sig kläderna och ville vägas, när Tindra skulle mötas var det samma sak där. Tindra var lika lång som giraffen ( 114 cm)  och Juvelia som lejonet ( 86 cm). Båda hade vuxit sedan sist som var ungefär ett år sedan med båda två.

På slutet skulle Tindra få en spruta vilket inte kändes så kul men Juvelia lättade upp stämningen med att tjata och tjata om en spruta. Så hon fick med en ” spruta” ( själva plasthöljet utan nålen i). Hon var så nöjd och påpekade att hon behöver med plåster och under dagen hade hon lite ont då och då, gullhöna!

Tjejerna fick en varsin bok med sig hem också efter besöket och en ring efter deras sprutor..Nu blir det läsning här hemma, det har jag två tjejer som älskar.

 

Tjejerna fick vara hemma resten av dagen

Vi åkte och handlade och det gick faktiskt otroligt bra trots att jag var ensam med alla tre barn, något jag kanske brukar undvika, men nej, inga som helst problem.

Sedan kom en gammal kompis till mig som heter Frida som jag umgicks massor med för några år sedan och hennes två barn. Hennes stora tjej Holly och Tindra lekte så bra, man såg inte röken av dem. Lilla Belle och Ebba skiljer det bara 1 dag mellan! Har sjukt är inte det. Vi låg alltså på BB samtidigt. Detta var verkligen våran dröm för några år sedan, så sjukt.

 

När barnen lagt sig sedan började jag med vårt tvättberg. Jag skojar inte det har jag haft att göra med i tre dagar men nu är det äntligen borta, tack och lov. Simon hade match och kom hem sent så det var en trött liten mamma som la sig, haha.

 

Tindra är så stor att hon har den gamla BVC boken! Samma som jag hade som liten, hihi!

Boken Tindra fick,

Och Juvelias

Barnen fick välja nog i affären efter BVC för de var så duktiga. De valde äpple och morot! Fick en chock, haha.

Belle har börjat ställa sig upp mot ALLT nu. Det började i onsdags 10/1 ! Hon gör det nu mera HELA tiden.

Lilla Belle och Ebba !

Holly och Tindra i samma ålder. 

Holly och Tindra!

Jag, Frida, Holly och Tindra!

Tvätten! Bjuder på den!

 

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats