Tiingelinn – Linn Andersson

Sensory play – Is värld

Hej finisar!

 

Här kommer ett perfekt tips på ett enkelt sensory play ni kan göra med era barn. Väldigt mycket vabbande just nu, perfekt även på lov, lediga dagar eller bara för att kunna laga mat i vardagen.

Denna gången har jag gjort en liten isvärld i vår taco-bricka, haha. Det tog mig mindre än 5 minuter att fixa med min Juvelia 2,5 år tyckte det var roligt att leka och kladda med i 45 minuter. Sedan skulle vi äta och då blev hon arg när jag fick tvätta av henne.

Lite kladd blir det men det hör väl ändå till lite?

 

Passar: 2.5 år och uppåt. Tindra är 5 år och tycker sånt här är jättekul, hon leker på ett annat sätt än Juvelia men underhålls med. Men från barn som inte stoppar smådelar i munnen så egentligen från 3 år då men min Juvelia stoppar inte saker i munnen längre samt jag var ju med hela tiden.

 

Du behöver : 

Ta det du har hemma, byt ut grejer du inte har av det jag hade till lite annat kul du har hemma. 

Taco-snurra ( Går ju även med små skålar/ en bricka etc, men kul att man kan snurra). Länkar snurran jag har här, då är det både snurran och själva plattan på med skålarna. Den är så bra till plockmat och tacos med. ( adink)

Raklödder – Jag hade parfymfritt jag brukar ha när jag rakar mina ben.

Potatismjöl 

Socker

Sockerbitar- Gjorde även en liten iglo av dessa genom att limma dem på varandra.

Vatten

Karamellfärg 

Glitter

Isbitar

Leksakdjur till temat. 

 

Lycka till, berätta vad ni tycker, vill ni har fler sådana tips?

 

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats