Tiingelinn – Linn Andersson

P-piller

Hej finisar!

Hoppas allt är bra med er!

Nu har jag en fråga till er tjejer! 96% av mina följare är nämligen kvinnor så därför tänker jag att någon av er kanske har erfarenhet.

Har nästan aldrig tagit p piller i hela mitt liv men efter rådgivning från läkare började jag med det förra sommaren. Har sedan dess testat lite olika sorter och fått massor med biverkningar främst på mitt psykiska mående.

Nu har jag kört dessa som heter Rosal i en månad ungefär och märker inte någon negativ påverkan på mitt psykiska mående vilket känns toppen. Inte fått massa acne eller så heller. Eventuellt att jag känt mig något uppblåst i magen men vet inte om det är pga mina p piller då jag har IBS mage.

Däremot har jag vid två tillfällen fått migrän ( tror jag) men när jag googlat mina symtom sås tår det migrän. Har aldrig haft det tidigare i mitt liv. Kan få ont i huvudet ibland när jag är stressad men inte på det viset.

Nu undrar jag om någon av mina kära följare tagit just dessa P piller, vad har ni för erfarenheter? Något tips på några andra? Tänker att jag ska ge dessa en chans nu över sommaren i alla fall för att inte byta runt hela tiden.

Vill inte köra någon annan metod som jag känner nu heller.

 

 

Puss och kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. H.r

    Jag äter rosal 28 och har gjort i många år, med uppehåll för barn, och sedan fortsatt igen. Har aldrig haft något problem alls!

  2. Jenni

    Jag hade cerazette i flera år och tyckte väl de var bra under tiden, men när jag slutade med dem var hormonerna i kroppen helt fel och behövde ta andra p-piller i 3 månader för att få rätt på det. Har däremot hormonspiral nu och tycker det är bättre. Lägre dos hormon som kroppen får samt koncentrerat på ett ställe så oftast mindre biverkningar än p-piller. Man slipper även komma ihåg pillerna eller tänka på att skyddet kan vara minskat vid tex diarré eller annan magåkomma,
    Sen kanske det finns en anledningar till att inte ha spiral, men jag skulle rekommendera det framför p-piller (provade även kopparspiral men det fungerade inte för mig då jag hade blödningar konstant de 3 månaderna jag hade den).

  3. Susann

    Vet att du skrev ingen annan metod men alltså p-ring 👍🏻 Funkar som piller men behöver inte komma ihåg att ta varje dag. Byt var 3e vecka så slipper du mens också. Fråga din bm om det om dessa inte funkar.

stats