Hej finisar!
Här kommer receptet på fisksoppan även såhär i text form på bloggen vilket jag vet att många av er uppskattar väldigt mycket.
Ingredienser:
2 laxfiléer
2 torskfiléer
3 morötter
Saft från en halv pressad citron
1 gul lök
1 burk handskalade räkor (ca 400 g)
1 liter vatten
3 dl grädde
Salt och peppar (efter smak)
1 hackad färsk röd chili
1 hackad vitlöksklyfta
2 tärningar fiskbuljong
Hackad dill (efter smak)
Hackad persilja (efter smak)
Gör så här:
1. Skala och skiva morötterna i tunna skivor. Hacka löken, chilin och vitlöksklyftan.
2. Hetta upp lite olja eller smör i en stor kastrull. Stek morötter, lök, chili och vitlök i ca 3 minuter tills de börjar mjukna och få färg.
3. Häll i 1 liter vatten och lägg i fiskbuljongtärningarna. Koka upp och låt sjuda i 30 minuter tills morötterna är mjuka.
4. Häll i citronsaft, hackad dill och hackad persilja. Rör om.
5. Skär lax- och torskfiléerna i bitar. Lägg dem i kastrullen och krydda med salt och peppar. Tillsätt grädden. Koka tills fisken är genomkokt, ca 5-7 minuter beroende på bitarnas storlek.
6. Tillsätt de handskalade räkorna och rör om försiktigt. Stäng av plattan och låt räkorna värmas upp i den heta soppan.
7. Smaka av soppan och justera kryddningen om det behövs, ibland kan jag behöva ha i lite extra vatten, gå på känsla här. Servera varm, gärna med ett gott bröd vid sidan av. Njut av din härliga fisksoppa!
Puss och kram