Tiingelinn – Linn Andersson

Mina starka känslor kring Tindra

Hej finisar!

Som ni vet är jag och Tindras pappa separerade, som ni vet ska jag få mitt andra barn med Gabriel som jag är så galet kär i och som jag tror hoppas och vill leva resten av mitt liv med. Jag är så lycklig över att min fantastiska dotter ska bli storasyster, jag är så lycklig över att den finaste mannen på jorden ska bli pappa och jag är så lycklig över att få en till dotter ärr älska ovillkorligt.

Sedan slår tankarna mig som får mig att bryta ihop. Min älskade Tindra har jag bara 183 dagar om året medan min dotter i magen kommer bo hos mig 365 dagar om året. Det känns så himla hemskt och orättvist på något sätt. Jag vet ju att Tindra har en pappa som med vill vara med henne och att hon har det bra, men jag känner bara att jag vill ge henne mer än jag kan, vara med henne mer, se henne varje dag!

Har fått så mycket frågor om hur jag klarar av varannan vecka efter separationen och jag har inget svar på det! Jag gråter fortfarande flera gånger i veckan varje gång hon är hos sin pappa. När jag lämnade henne på förskolan i måndags sprang jag ut till bilen för tårarna bara rann på mig.

Det bästa jag vet är att gosa med henne innan vi ska sova, och när hon vaknar på morgonen och ropar mamma! Jag känner en sådan skuld till henne på något sätt. Jag ger henne allt jag kan, all kärlek jag har, jag ska ge henne en syster, hon får uppleva saker med oss och jag verkligen älskar henne mer än allt!

Vet att pengar inte alls har med kärlek att göra men mina prioriteringar går alltid till att köpa fina kläder till Tindra, betala inträden till lekland/ badhus/ babblarna konsert som vi ska gå på osv osv. Har köpt en klänning jag hade på nyår och jul till mig själv, annars har jag inte köpt ett plagg till mig själv sedan jul. Säger inte att detta gör mig till en bra mamma, men mitt intresse ligger hela tiden i Tindra, och att se henne glad och i fina kläder! Sedan hon föddes är mitt störta intresse henne, allt med henne, se henne uppleva, lära, sjunga, dansa, gosa, kramas, få vänner, allt!

Är såklart tacksam över att hon har 2 föräldrar som älskar henne och vill tillbringa tid med henne, vet att alla barn tyvärr inte får det vilket är hemskt, men samtidigt är det så jobbigt att ha det finaste man har i någon annans händer och ansvar, vem är hon med, vilka träffar hon, är hemmen barnsäkrare, har hon kul, ser man till att hon aldrig är ensam i ett kök där det finns spis, att alla balkongdörrar är låsta, att hon aldrig får äta stora godisar man kan sätta i halsen osv osv osv. Sedan tänker ju säkert motparten samma sak.

Nu kommer jag få en till dotter som bor hos mig på heltid men hon kommer ju aldrig ersätta eller ta Tindras plats. jag kommer sakna Tindra likamycket för det! Min älskade dotter, mitt allt!

Hon är så lik mig med så mycket, både med hur bestämd hon är, hur social hon är, hon älskar att sjunga vilket jag med gjorde redan i henens ålder, hon älskar smycken, frukt, smoothies, prinsesskronor osv osv! Så många likheter! Nu har hon även fått min gröna ögonfärg! Titta andra bilden i inlägget, syns så väl!

 

Sedan kommer det tankar om min fantastiska Gabbe, an har klickat med Tindra sedan dag ett, han köper presenter, han gosar, han busar, an leker, han byter blöjor, han tröstar, han har liksom alltid varit där för Tindra, hon tycker verkligen om honom med, allt är så perfekt. Kommer det vara samma när han får en dotter av eget kött och blod? Hur kommer det bli på jul med hans släktingar? Kommer Tindra sitta där helt utfryst medan lillasyster får massor med julklappar, hur kommer allt att bli? SÅ mycket tackar och rädslor just nu mitt uppe i lyckan över lillasyster.

 

Det viktigaste för mig kommer alltid vara mina barn! Vill att de ska bli lika älskade, vill inte att Tindra någonsin ska komma utanför. Så så mycket tankar!

Jag älskar henne från månen och tillbaka! Det finaste som finns i mitt liv är du Tindra!

Älskar denna bilden! Blev så äkta! Tindra vill alltid göra smoothie med mig! Tog denna bilden till ett samarbete med My Blend som är den trådlösa mixern på bilden! ( Koden LINN ger er 15% om ni är sugna) men hur som helst, hon är så söt hon tjatar om smiithie med mamma och fruktfat, är överlycklig eftersom Gabbe inte alls gillar frukt. 

Tindra med sina gröna ögon från mamma, sin favorit jacka och sin kaninis som hon älskar!

Puss och kram på er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tessie - nybliven 3-barnsmamma

    Åh, det måste kännas jättetufft att inte få ha henne hos dig alla dagar om året. Vill inte ens närma mig den tanken själv, får ont i magen på en gång.

    Vet att inget går att säga så det känns lite bättre, men vill skicka dig en stor kram ♡

  2. Victoria

    Jag kommenterar aldrig , Men som ”skildsmässobarn ” måste jag på detta inlägg bara ge mina tankar.
    Du som mamma kommer aldrig bli mindre älskad av ditt barn, eller upplevas missunnad pga att du inte är med henne 24/7 alla dagar i veckan! Det som betyder mest, är att du oavsett vart du än är eller var hon än är alltid finns där för henne! Det kommer göra henne till en trygg och stark individ! Och förhoppningvis kan den tanken hjälpa dig i att må bra även när ni inte kan vara på samma plats.

  3. Linn

    Jag separerade från min man lite innan jul, har 3 fantastiska pojkar mellan 7-11 år. Då vid jul när dom hade lov var dom lite hos mej o lite hos pappan, inget direkt strukturerat. När skolan började igen så började vi med att ha dom varannan vecka – och jag vet helt ärligt inte hur jag ska klara detta. När jag lämnade dom på skolan i måndags och ena pojken sa ”hejdå mamma, vi ses om en vecka!” brast det för mej fullständigt! Jag rusade till bilen o fulgrät en bra stund innan jag åkte. En vecka – hur ska jag kunna vara utan mina barn en vecka??! O detta är så det ska vara alltid framöver… ? Har funderat mkt på om det inte är värt att gå tillbaka till ett kärlekslöst förhållande (vi bråkade aldrig, känslorna tog bara slut) bara för att få vara med mina barn varje dag.
    Fint inlägg om dina känslor kring allt, och igenkänningsfaktorn var hög. ?

  4. Elin

    Visst är det tufft. Man önskar sig barnens bästa och man önskar de en bra far. Men man har en egoistisk sida i sig själv som kanske önskar att pappan inte skulle vilja ha barnet så mycket. Eller alls. Det är egoistisk att tänka så men säkert något de allra flesta separerade gör. En sak du ska vara beredd på är att du troligtvis kommer att må dåligt när barnet är fött. Även i en familj där man har barnen på heltid så får man dåligt samvete för att man inte känner att man räcker till. Det kan vara mot ena eller andra barnet eller kanske både och. Bara att vara medveten om att du kommer att känna så kan få dig att må bättre. Det är okej. Ett tips när du fött nummer 2 är att lämna henne med pappan och bara ge dig ut med storasyster någon timme eller två. Säga det till stora barnet ”nu vill mamma vara med BARA dig, jag älskar ju dig osv X får vara med pappa” det gör underverk på storasyster. I regel så sägs det att om stora barnet börjar slåss med lilla så är det uppmärksamhet som krävs mer av. Inte alltid men ett syskon kan ge mycket avundsjuka hos ett större barn eller tvärt om, bara glädje! Ni kommer att klara det galant

    1. Linn

      Jag separerade från min man lite innan jul, har 3 fantastiska pojkar mellan 7-11 år. Då vid jul när dom hade lov var dom lite hos mej o lite hos pappan, inget direkt strukturerat. När skolan började igen så började vi med att ha dom varannan vecka – och jag vet helt ärligt inte hur jag ska klara detta. När jag lämnade dom på skolan i måndags och ena pojken sa ”hejdå mamma, vi ses om en vecka!” brast det för mej fullständigt! Jag rusade till bilen o fulgrät en bra stund innan jag åkte. En vecka – hur ska jag kunna vara utan mina barn en vecka??! O detta är så det ska vara alltid framöver… ? Har funderat mkt på om det inte är värt att gå tillbaka till ett kärlekslöst förhållande (vi bråkade aldrig, känslorna tog bara slut) bara för att få vara med mina barn varje dag.
      Fint inlägg om dina känslor kring allt, och igenkänningsfaktorn var hög. ?

  5. Klara

    Oj wow, har du inte köpt ett klädesplagg till dig själv sedan jul? Storartat.. En dryg månad. Bra jobbat av dig. Bra för ekonomin och miljön. Din dotter skiter fullständigt i om du köper en tröja till dig själv eller till henne. Varför skriva en så löjlig sak? Vad är det och skryta med liksom?

    1. Linn Andersson

      Hej Klara! jag köpte en klänning till mig själv till jul och nyår! Innan dess hade jag inte köpt eller unnat mig något sedan sommarrean! Då är jag även gravid och växer över magen och bröst! Tänk dig lite för innan du skriver!

      1. Klara

        Vad då tänk mig för? Jag undrar hur du kan mäta kärlek till ett barn i shopping av materiella ting? Att du ens drar upp det som en anledning till att din dotter betyder mycket för dig. Gravid eller ej, att inte shoppa nya kläder På några månader är väl inte direkt någon jättestor bedrift? Dessutom gör du ju miljön en tjänst. Exakt vad är det jag ska tänka mig för om?

        1. Linn Andersson

          Som du kanske läste så skrev jag alltså ” jag vet att saker och resor inte har med kärlek och göra men tycker det är så kul att se Tindra göra roliga saker och ha fina kläder” men kanske så missade du den meningen! Tycker det är väldigt synd att lägga spydiga kommentarer i onödan bara. Man blir ju inte en sämre förälder heller för att man unnar sitt barn badhus besök, skidsemestrar osv som kostar pengar på samma sätt som det inte gör än till en bättre förälder. Jag tycker personligen att inte unna sig själv något på över 6 månader är en ganska så lång tid men alla är olika där. Alla bidrar vi även på olika sätt till miljön! jag flyger tex aldrig flygplan vilket är en av de absolut största bovarna. Ha en fin dag och hoppas du kan tänka till nästa gång att man kan skippa att lägga tiden på att skriva en snäsig kommentar. Kram

          1. Klara

            Min kommentar var väldigt väl genomtänkt och jag menar vartenda ord. Jag var alltså ironisk om du inte förstod det. Jag tycker det är fruktansvärt att du nånstans ändå mäter kärlek till ditt barn i vad du shoppar och inte shoppar och vilka aktiviteter du gör. Så klart det är kul att se sitt barn ha roligt och bära hela, rena, fina kläder. Men att du avstår från shopping till dig själv och på sätt skulle vara en bättre mamma.. Fattar inte hur du ens kan skriva det. Så barnsligt och självupptaget. Man behöver inte handla nya kläder varje månad. Varken till vuxen eller barn. Väx upp och mogna till lite vettja. Å som sagt, jag står för vartenda ord jag skrivit och har tänkt igenom kommentarerna, du kan vara lugn.

  6. Bodil

    Så fint skrivet ? men du behöver inte köpa massa till Tindra utan kärlek o åter kärlek när ni ses är tusen gånger mer värt. Hon älskar sin pappa lika mycket som hon älskar dig o det kan vara så att lillasyster blir avundsjuk på Tindra som har 1 till pappa o hon kanske oxå vilja följa med. Sen hoppas jag att Gabbes fam är så vuxna så dom ger Tindra samma antal julklappar som till lillasyster lycka till med allt o du är en fantastisk mamma ❤️

    1. Linn Andersson

      Som du kanske såg så skrev jag att jag vet att saker till henne inte är viktiga men det är mitt intresse liksom. Älskar att se henne i hela, fina, rena kläder, se henne leka och göra aktiviteter som hon tycker är såååå kul som ibland kostar pengar Vi gör mycket annat med som att baka tex.

      Tack för fina ord och fin kommentar i alla fall. Kram <3

  7. Maria

    Min mans föräldrar skilde sig när han var 7 år och hans pappa träffade en ny ganska direkt. När de fick sina två barn slutade min man existera för delvis hans pappa men också hans sambo var extremt elak mot min man. När han berättat i vuxen ålder att han jättegärna ville ha en tröja på hm för typ 70 spänn, samtidigt köper hans pappas sambo kläder för flera hundra kronor till hennes barn och säger till min man ” jag tänker inte betala för kläder till dig, du är inte mitt barn”. Det är det värsta jag hört och jag blev helt mållös. Efter det hade bara min mans mamma vårdnaden över honom. Allt som gäller bonusbarn och så får man fan ta hand om och älska som sina egna känner jag. Du är en fantastisk mamma till Tindra och Gabriel lär älska Tindra exakt lika mycket när lillasyster föds <3

    1. Linn Andersson

      Usch vad hemskt det var att läsa detta fy f*n rent ut sagt! Usch Tindra kommer alltid vara lika älskad och lika bortskämd av mig som lillasyster. Mina tankar nu innan hon är född är typ ” Går det att älska nästa barn lika mycket” jag vet att man såklart gör det men alla tänker nog så innan de får sitt andra barn för man älskar sin första mer än man någonsin älskat en annan människa. Tusen tack för de fina orden om mig och min familj! Kram <3

  8. Linda

    Så fint skrivet om din dotter. Förstår dina tankar o oro. Det är helt normalt, men tror att allt kommer bli perfekt när lillasyster kommit. Hur som helst är du en underbart fin mamma o dina barn kan vara lyckliga över att ha dig som sin mamma.

  9. L

    Jättefint du skriver om din dotter<3
    Ville bara säga att vi har ett ”bonusbarn” i släkten och vi alla jätte måna om att hon får precis lika mycket som hennes lillebror (då menar jag kärlek och presenter ojulklappar) va väldigt noga med att hon fick “storasysterpresent” när han föddes.
    Hon känner nog inget annat än kärlek från alla släktingarna <3

    1. Linn Andersson

      Åh låter fantastiskt! Hoppas att det kommer vara exakt samma för oss! Min lilla älskade Tindra ska aldrig behöva känna sig utanför, aldrig! Kött och blod är inte allt tycker jag. Åh Tindra ska absolut få en storasyster present så hon känner sig viktig och älskad. Vilken smart greJ! Tack för din kommentar <3

  10. Matilda

    Fina Linn
    Då jag är skilsmässobarn och vet att mina föräldrar kände såhär med. Men som barn iaf i mitt läge tänker har jag aldrig tänkt så. Visst var ens största dröm när man var liten att mamma och pappa skulle va tillsammans, men när jag blev äldre så fick jag så fina bonos föräldrar som älskade mig som jag vore deras. Min bonospappa hade 3 barn sen innan men tog han om min bror som vi vore hans biologiska. Och pappa fick ett till barn med min bonusmamma och rsllationen där var lika fin. Jag har iaf inte känt att min bonusmamma älskade mig mindre bara för hon fick en egen dotter.
    Detta kanske inte tar bort din oro men förhoppningsvis lite av att få höra någon från ”tindras perspektiv”
    Kram Matilda

    1. Linn Andersson

      Åh tack för du skrev! Har med separerade föräldrar sedan jag var 6 år gammal men ingen av de har skaffat barn efter. Det är jag, min bror och min syster. Tindra är första barnbarnet också! Nu kommer lillasyster vara andra barnbarnet och första på Gabbes sida! Tack för du ville dela med mig, det lättar faktiskt min oro! KRAM

  11. Maria

    Hej.

    Kan inte du fråga tindras pappa om du under fl heten med bebis kan ha tindra på dagen så slipper han kostnad för dagis?

    Sen gällande hur gabriell å hans familj tänker å känner tycker ja du ska ta upp med dom. Å säga din oro över att de ska bli skillnad.
    Dock tror ja inte du ska oroa dig för som de verkar som att dom tagit in henne som sin. Å då lär de bli samma.

    Jag är själv bonusförälder å för mig är de våra barn allihopa å mina släktingar behandlar dom som mig.
    Don kallas moster morbror osv
    Min mamma kallas momme å deras ritiga mormor. Så har vi löst de.
    Barnet får ju fler som älskar sig va glad för de.

    Sen tycker ja du ska prata med alla inblandade så du kan njuta av din graviditet. Maila om du vill eller skriv på insta @frujohansson

    1. Linn Andersson

      Åh jo det ska jag verkligen fråga honom!

      Ja jag har pratat med honom och han säger att Tindra alltid kommer att älskas av honom.
      Så himla fint att läsa! Gillar verkligen idéen med momme som bonus mormor! Älskar det!

      Kram och tack för din kommentar!

  12. Karin

    Hejsan!
    Förstår dina tankar och din oro. Jag har en dotter på snart 19 år från ett tidigare förhållande och sen fått två barn till med mannen jag lever med idag. Dessa tankarna du beskriver har jag med mig alltid och är så rädd att hon ska känna dig utanför och att hon får känslan att hon inte ingår i familjen. Tror man bär med sig det hela livet. Tror absolut inte hon känner sig utanför men det är min känsla som ploppar upp i mellan åt

    1. Linn Andersson

      Åh jag förstår dig. Som mamma känner man nog alltid en extra oro över sina barn. Tack för du delar med dig! Kram❤️

  13. Mammatankarmedpedagogerna

    Vilket fint inlägg, förstår att det måste vara jättesvårt att vara ifrån henne❤ tror du ändå får vara lugn i att allt ordnar sig när lillasyster kommer, tror absolut inte Gabbe tycker mindre om Tindra eller att hon kommer bli utfryst, men förstår din oro. Kram❤

    1. Linn Andersson

      Tusen tack! Nej han är ju fantastisk och har ställt han frågan så många gånger. Men man har alltid en liten extra oro för sina barn ❤️ kram

  14. Carolina

    Är så skönt att läsa om detta du skriver då jag just nu är mitt i en separation, ska sälja vårt hus och har en dotter på 4månader. Jag förstår inte hur jag ska klara av varannan vecka livet när den tiden kommer då det är planen. Mitt hjärta går redan nu itu när jag tänker på det. Men att få se och läsa om att allt blivit bra för dig och Tindra ger mig ändå lite hopp ❤️

    1. Linn Andersson

      Åh tusen tack fina du! Du har en svår tid framför dig men allt kommer att bli bra för er Alla! Kärleken till ens barn blir nästan ännu starkare skulle jag vilja påstå. Lycka till med allt och njut varje sekund med dottern. Kram ❤️

  15. Veronika

    Vilka fina ord om din dotter. Jag har fyra barn och de två äldsta har inte träffat sin pappa på 6 år, han bara slutade höra av sig. Det är tungt och jag har nattat barnen som gråtit dig till sömns.

    Så jag har alla mina fyra barn hemma på heltid, lyx för mig men lite sorg för de stora barnen.

    Sen har jag två bonus barn som valt att bo hos sina mammor. Så den ena kommer varannan vecka och den andra inte ens det. Kan komma några timmar någon dag sådär. Men alltid så brott hem.

    Angående julklappar. Ja det kan bli så att tindra kanske inte får lika många hos G’s släkt men om du vänder på det och tänker att den julen Tindra firar hos sin pappa, sen när hon kommer hem och ska öppna alla presenter från er. Ska lillasyster få titta på då när hon öppnar massa paket. ?

    Detta är verkligen så svårt. Tror man får berätta tidigt för barnen att du får juh paket hos din mamma och hos din pappa medans din syster/bror ”bara” får här.

    Hoppas du kan släppa det lite och bara njuta. Snart är ni en familj på fyra. Häftigt.

    Kram på er ??

    1. Linn Andersson

      Åh tack för din kommentar! Riktigt klok och tänkvärd! ❤️ och lycka till med er stora familj. Massor med kramar och tack för du tog dig tiden att skriva

    1. Linn Andersson

      Ja hon är hemma med mig en dag i veckan både på mamma veckor och pappa veckor nu så jobbar jag extra när hon sover. När jag ska va hemma med bebis kommer hon få vara hemma ännu mer? kram

  16. Amanda

    Så länge du ger henne uppmärksamhet, tid och att hon får känna sig involverad i lillasyster så tror jag verkligen inte att hon kommer må dåligt. Sen att köpa saker till henne tror inte jag kommer göra saken bättre. Jag har märkt att min dotter på snart 3 år, hon kommer ihåg de här små sakerna vi gör, som att vi har picknick i vardagsrummet, att vi hoppar tillsammans i vattenpölar osv, små saker för oss men som är stort för de små, Min dotter pratar aldrig om när vi var på Liseberg eller badhuset, hon pratar om när vi tog med oss en boll och sparkade fotboll på stranden precis intill vår lägenhet. Du är en fantastisk mamma och dem tankarna som du har, dem tankarna har de flesta mammorna som ska få sitt andra barn, kommer nästa barn få lika mycket kärlek? Hur ska jag kunna ge lika mycket tid till det första när det andra kommer? Men sen när andra barnet kommer så är allt så självklart! Du får tänka att Tindra får 3 släkter som älskar henne, din släkt, Gabriels släkt och Marcus släkt! ❤️❤️

    1. Linn Andersson

      Åh tack för din kommentar! Vilka mysiga tips! Tindra har pratat om en tiger vi såg i djurparken i början av sommaren typ 10.000 gånger, sedan älskar hon badhuset osv, när vi åkte skidor! Men uppleva saker är nog det viktigaste för barn. Då menar jag inte bara dyra aktiviteter utan ” hemma bio” i soffan, lekparken, som du skrev hoppa i vattenpölar osv osv! ?
      Kram och tack för fina tips och kloka ord❤️

  17. S

    Åh fint att du delar dina tankar om sånt här, mer ärliga inlägg från hjärtat! Hoppas du kommer fortsätta dela med dig om tankar och känslor i graviditet. om framtiden och Tindra/lillasyster<3

    1. Linn Andersson

      Tusen tack! Blir glad för så fin respons från dig när jag öppnar upp mig rak från hjärtat vilken kan vara lite läskigt. Kram❤️

  18. Pernilla

    Förstår precis dina tankar. Jag vänjer mig aldrig att vara utan mina döttrar. Största kärlekarna i livet är ens barn.
    Du är en klok mamma, du ska se att det går bra ❤

    1. Linn Andersson

      Tusen tack Pernilla! Ens barn är ju som du säger den största kärleken man har. Jag och gabbe brukar prata öppet om det har sagt till honom att jag älskar han mest i hela världen men att han aldrig har en chans mot Tindra, hehe. Hans svar är att det vore fel på mig annars. Kram❤️

stats