Tiingelinn – Linn Andersson

Hemmadag med Tindra

Hej finisar!

Vilken mysig dag! Tindra och jag har tagit det lugnt hemma. Har varit mammaledig idag! Vi började morgonen med att läsa böcker i en timme! Tindra älskar det och böcker hon hört många gånger ska hon ” läsa” för mig, haha! Utgår från bilderna, så söt! Sedan åt vi frukost tillsammans i soffan.

Vi har en beige soffa och så många frågar hur vi håller den ren, den är inte ren, haha. Blir lite små fläckar då och då men den är från Ikea så det är bara att ta av överdragen och köra i tvättmaskinen. Dessutom kan man köpa nya överdrag. att äta frukost i soffan kanske är lite väl för många, det kan jag fatta, men allt annat, om vi har fredagsmys eller liknande vill jag att Tindra ska kunna vara med. Äter jag frukt i soffan får hon med göra det. Sedan kanske jag undviker granatäpple och blåbär! Men lite yoghurtfläckar går bort så lätt. Älskar vår soffa!

Efter det klädde vi på oss. Rensade ut lite mer kläder i garderoben. Vissa plagg i 86 börjar faktiskt bli små medan vissa är stora, då fick Tindra syn på en balettdräkt som hon pront skulle ha på sig! Hon har vissa plagg som hon älskar, som hennes bruna pepparkaksklänning, balettkjolen, en klänning med bamse som är alldeles för stor men hon ska ha den, plaggen från Me and I med popcorn och ficka, babblarna osv, ja men hon har sina favoriter. När vi ska gå ut vill hon alltid ha ” tigerjackan” Det är en pälsjacka i leopard från hm som hon älskar, haha. Nu har hon fått nya vårkläder och skor med ” tiger mönster” med. ( Leopard)

Börjar märkas på så många sätt att hon är stor nu, vill bestämma kläder osv. Idag skulle hon iaf ha balettkjolen! Sedan gick hon till fönstret där alla rosetter hänger och skulle lyftas upp och välja. Hon vill nästan alltid ha tofsar! Många frågar hur jag får henne att ha de på sig men hon tycker om det själv, hon säger ofta till mig att göra tofsar. På tal om det så behöver hon klippas. Snart har henens lugg kommit ut sedan hon klippte sig själv , äntligen, men är en bit kvar. Men hennes hår på sidorna alltså längden måste med klippas. Börjar bli lite slitet nertill. Kanske ska uppsöka frisör.

Hur som helst, efter vi klätt på oss dansade Tindra runt i klänningen och sedan pälade vi! I nästan 2 timmar! Så koncentrerad! Hon gjorde halsband till mamma, mormor, Tindra och till och med kaninis! Hon ville aldrig sluta, haha. Är så kul att se när hon grejar och är så koncentrerad!  Till en fråga massor av er ställde efter min bild på storyn pärlorna är köpta på Panduro.

Men nu till min fråga till er! Vart köper man billigt pyssel till barn? Typ pärlor, kritor, pärlplattor och annat! Kommentera gärna! Bruken jag köpte hette XL och hon har snart pärlat upp allt, haha. Tycker ändå det är kul att hon gör kreativa saker!

Efter pärlandet åt vi lunch och sedan sa Tindra åt mig att hon ville kissa så vi gick till pottan och sedan sa hon själv ” Mamma nu måste jag sova middag” Tror hon blev helt slut av att vara så koncentrerad på pärlorna. Är ju nytt för henne.

När hon sov middag passade jag på att ta ett bad! Behövdes. Gör alltid to do listor varje morgon och på dagens så stod det ” Duscha” haha! Snacka om hektiskt liv! Tror många mammor känner igen sig!

 

HÄR KOMMER LITE BILDER PÅ GULLUNGEN ! Detta är fotot när jag säger ” Får mamma ta ett kort på dig” alltid denna min, haha!Nöjd tjej som pärlat 2 många halsband och ett mini till kaninis!

När man visar henne ett färdigt halsband som mamma fick knyta ihop! Så stolt!

 

Puss och kram på er !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Michaela

    Det finns super billiga pärlor på TGR, hett tips. Dollarstore har billiga kritor, målarböcker, Canvastavlor, målarpapper, oljefärger etc.

  2. Erica

    Jag köpte pyssellådor på rusta. Där fanns allt möjligt roligt pyssel. Det är olika saker i lådorna. Kolla om det kanske är nått för henne? Våra tjejer är ungefär lika gamla! 😀

  3. Susann

    Kolla efter pärlor på biltema, tror jag köpt träpärlor där. O smått pyssel på flying tiger, tro klistermärken och sånt, eller dollaratore.

  4. Jenny

    Mysigt ? Kollade just på din vlogg och reagerade lite över att du sa att du blev besviken på Tindra för att hon kissade på golvet. Du sa det ju så att hon hörde och barn förstår mer än man tror. Bara en fundering hur du tänkte där, hon är ju så liten än och att hon kissar på pottan alls är ju grymt! Håller på att träna min 2-åring nu, inte lätt..
    Kan du inte skriva lite mer om Tindras sovrutiner? Hon verkar sova så himla bra både på dagen och natten! Min unge hatar att sova själv och vaknar fortfarande flera gånger per natt och sover bara i famnen under dagen och max en timme. Intressant att höra hur andra har det. Grattis till bebisen i magen ❤️ Kram och tack för en bra blogg

stats