Tiingelinn – Linn Andersson

Hade vi vetat hade vi väntat med att skaffa barn nu

Hej finisar!
Här kommer ett ganska känsligt inlägg.
Har enda sedan dagen jag fick Tindra fått frågan om jag aldrig ångrat mig att jag inte väntat med barn. Mitt svar har alltid varit och kommer alltid vara nej på den frågan. Barn är det bästa som finns, mammalivet är det enda livet jag vill leva! Varje dag sedan Tindra kom har varit bättre än alla dagar innan hon kom.
Jag har aldrig ångrat att jag skaffade henne när jag var ung, har aldrig lockats av något jag inte kan göra som mamma. Har aldrig ångrat att jag skaffade henne med en man jag inte längre lever med, Tindra är lika älskade för det. Det finaste jag har, skulle inte byta henne mot något. Exakt samma har jag känt gällande lillasyster i magen!
Jag och Gabriel skaffade henne ” med flit” eller vad man ska säga, haha. Vi båda ville det, vi tyckte det var så spännande att vänta och se om det skulle komma ett plus. Vet att många har massor med synpunkter och åsikter om att det var förtidigt i vårt förhållande men det är ju upp till oss. Vi båda ville, det var absolut tidigt men ibland så känns det rätt. Alla som ifrågasätter kanske aldrig har känt dedär känslorna som vi 2 kände redan då för varandra. Det tar olika lång tid att bygga upp vissa känslor med olika personer.
MEN både jag och Gabbe är eniga om att vi hade väntat med att skaffa syskon om vi hade vetat om denna kris som är i hela världen nu. Hade vi att en aning om att corona skulle komma nu några månader innan lillasyster är beräknad hade vi väntat. Det är inget vi kunde veta, det är självklart inget vi ångrar, vi vill ju ha just den lilla flicka som ligger inne i min mage just nu!
Är mest med tanke och rädsla för hur allt är och ska bli pga viruset. Blir alla sjuka samtidigt finns det ju inte resurser för att hjälpa alla. Även om inte jag blir dödssjuk i corona kan det ju hända andra saker. Tex när jag ska föda, tänk om vi skulle föda förtidigt och behöver intensivvård med lillasyster, komplikationer vid förlossning, om jag måste snittas igen, allt sådant. Det skrämmer mig.
Sedan känns det jättejobbigt OM jag nu kommer behöva föda ensam. Just nu ser det inte ut så. Örebro är ett av de snällaste länen där pappan får vara med både under förlossning och på bb om han är frisk. MEN det kan ju ändras, kommer nya riktlinjer hela hela tiden. Hade även planerat att en av mina nära vänner skulle vara med under förlossningen och fota. Det var verkligen en dröm jag hade. Så känns jättetråkigt faktiskt.
Känner oro och rädsla för att vara gravid och veta att man kommer behöva sjukhus vård på ett eller annat sätt i sommar när lillasyster ska komma.
Vi ångrar inte att jag blev gravid men vi hade väntat om vi visste vilken kris som skulle komma.
Hoppas mest av allt just nu att detta hinner lägga sig tills lillasyster ska ut! Stanna kvar i magen mammas prinsessa. 
Puss och kram
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. maria

    Vi försöker med barn 1 (fick missfall i februari). Vi resonerar så att vi verkligen vill ha barn oavsett corona eller inte. Efter missfallet blev det tydligt för mig att man inte bara kan få barn när man vill, att det blev som det blev krossade mig fullständigt, likaså min man. Vi kommer försöka till det går och jag känner att jag hoppas innerligt att corona lugnat sig till sommaren och att vi blivit gravida då och jag kan behålla barnet.

  2. Helene

    Jag har fortfarande inte gått ut mes graviditeten (v 8+5) men är rädd att behöva ligga inne på bb själv! Vår lilla bebis kommer i november o vi ska få titta på bebis första gången imorgon ? Förhoppningsvis ser allt bra ut ?

  3. N

    Jag har fortfarande inte gått ut mes graviditeten (v 8+5) men är rädd att behöva ligga inne på bb själv! Vår lilla bebis kommer i november o vi ska få titta på bebis första gången imorgon ? Förhoppningsvis ser allt bra ut ?

  4. Helena

    Förstår verkligen din känsla och din oro! Lycka till, tror allt kommer bli bra! Själv fick jag en liten flicka för två månader sedan, har en 5-årig pojke också. Vi längtar så efter att få träffa mor-och farföräldrar ”som vanligt” igen utan denna oro och rädslan att smitta dem.

    Ta hand om dig och din fina familj.

    1. Linn Andersson

      Åh förstår det! Så tråkigt nu när de utvecklas så mycket, då vill man ju träffas! Kram ta hand om er

  5. Marie

    Förstår dig.
    Vissa människor borde lära sig att va tysta, folk har så jäkla mycket åsikter… Jag blev gravid efter knappt 3månader tillsammans… I juni har vi varit tillsammans i 6år och har tre barn – de är 5år (i maj), 3år och 6månader gamla.
    Känns det rätt så gör det. Och ingen annan har nåt att säga till om…

    1. Linn Andersson

      Åh vad underbart! Blir så glad av att läsa din kommentar! Tack för att du tog dig tiden och grattis till er fina familj!

  6. Fanny

    Förstår dig, hade inte heller viljat ha barn nu, pga corona. Vill ju att min sambo ska kunna vara med på BB. Har två kompisar som ska ha sin första nu i maj. Får han symtom på förkylning, så får han inte vara med alls (förståeligt såklart), men tänkt så lämnad man blir som kvinna, och första gången också. Jag hoppas och tror att det värsta är över till sommaren, och att gabbe kan vara med hela tiden ♥️

    1. Linn Andersson

      Känner precis samma sak! Så missar ju den ena föräldern världens upplevelse liksom. Usch hoppas med allt hinner lägga sig. Kram

  7. Johanna

    Väntar mitt första barn som kommer när som. Min sambo kommer inte få vara med på BB. Känns tufft och ingen kunde ju förutse detta…

    1. Linn Andersson

      Åh jag förstår dig! Du kommer vara en riktig kämpe! Super mamma. Nej man kunde verkligen inte veta detta.

  8. Evelina

    Förstår dig till 100, gravid med första som är beräknad 26 maj. Livrädd hur allt ska påverka förlossningen och chansen att inte få ha med min partner….

  9. Tanita

    Vissa människor har så många åsikter om vad som är rätt och fel.
    Jag och min sambo var tillsammans i max 5 eller 6 månader så plusade vi.
    Idag är min son 3år, han är född i februari och vi är lika lyckliga idag som då.
    Hade så många som också bara men gud ska ni skaffa barn redan, jag svarade bara finns de någon regel om när man ska skaffa och hur.
    Vi älskar varandra och det känns så rätt de är det viktigaste.

    Tycker du gör rädd iaf =)

    Kram

  10. Prematurmamma

    Har precis fött barn mitt i denna kris! Tvillingar som kom 8 veckor för tidigt så vi vårdas på neo för tillfället. Är supersträngt besöksförbud överallt. På förlossningen hade dom gjort en isoleringssal, ifall någon med förkylningssymtom skulle föda (eller partner) just för att ingen ska behöva föda ensam! Så himla bra. Partner får vara med vid förlossning och på bb oavsett om han är frisk eller har symtom. Nu har vi turen att vara friska, annars skulle han inte få vara med på neonatal avd. Vi har 2 syskon hrmma som vi pusslar och trixar med, vilket tyvärr också innebär att jag tar mkt själv på sjukhuset med tvillingarna. Får ej ta hit någon annan som kan avlasta när sambon måste vara hemma med dom andra barnen, pga Corona viruset då. Och antalet barnvakter är mkt begränsat då många i vår omgivning är förkylda och man inte vill riskera något.. så helt klart, inte den mest optimala tiden att föda barn i

    1. Linn Andersson

      Men gud vad bra! Vilket landsting bor ni i? Lät så bra att partnern fick vara med! Åh förstår verkligen er situation! Jättejobbigt att vara begränsad med barnvakt med för att de inte ska vara smittade och ni ska dra med det till nyfödda tvillingarna. Åh Önskar er alla lycka verkligen! Hoppas ni kommer kunna få njuta av första bebistiden.

  11. M

    Jag förstår dig så väl!

    Vi väntar bebis i juli, dock har jag antikroppar i blodet så springer på kontroller varannan vecka för att ha uppsikt så bebis inte får blodbrist och ligger i riskzon för att föda för tidigt, kanske redan från v 30-32. Att få en prematur nu med outvecklade lungor känns inte alls så spännande och vetskapen att kanske bli isolerad på sjukhuset tillsammans med den då får mig att grina då vi har en ettåring hemma idag, tänk att få träffa honom under sjukhus tiden ???

    Jag håller mina tummar och tår för er, och oss! Att allting går så bra det kan utifrån dom förutsättningar som är just nu. Kram

    1. Linn Andersson

      Åh förstår verkligen din oro! Håller alla mina tummar och tår för att bebisen stannar inne ett tag till, tills det är dags för er med! Men en stark oro har man ju självklart. Hemskt som du säger när man redan har ett barn innan man vill vara med och absolut inte vill bli isolerad ifrån. Lider med dig, hoppas hoppas hoppas att allt går bra och att bebisen vill stanna tills krisen är över.

      Kram på dig,

  12. Anni

    Känner likadant är beräknad i augusti, ett tag kvar men är förstföderska det är ganska mycket tankar som går runt i huvudet. som du säger tänk om man behöver intensivvård, man får hoppas att det lägger sig snart! Ha en fin dag!

    1. Linn Andersson

      Gud förstår dig! Känner med dig! Önskar verkligen verkligen att vi kunde få njuta av graviditet. Kram på dig❤️

    2. Linn Andersson

      Ja så jag tänker med, om man behöver intensivvård och den inte finns liksom. Håller tummarna för oss! Kram

stats