Tiingelinn – Linn Andersson

Gravid med covid-19 , Juvelias tal

Godförmiddag.

Hoppas att allt är bra med er!

Här hemma ligger jag i  sängen lite små tröttsam vanligt. Har ju mitt låga järnvärde så är nog pga det. Kan även vara lite efter covid fattar jag det som. Att man kan vara trött en period efter. Eller så är det helt enkelt pga att jag är gravid.

Fick lite frågor och önskemål att jag skulle skriva om hur det var att ha covid-19 under graviditeten.

Vi har nu blivit ” fria” från karantän vilket är så skönt.

Både jag, Simon och barnen hamnade i karantän men det var bara jag som blev sjuk. Barnen testas ju inte men Simon testade sig flera gånger och var negativ alla gångerna. Vi gissar att det är pga att han haft covid tidigare. Både han och jag är vaccinerade men jag blev ju sjuk ändå. Troligen av min syster som med fick covid. Var dock samma där. Min mamma och hennes sambo har haft det tidigare och blev inte sjuka trots att de bor ihop. Och alla de är med vaccinerade.

Jag blev uppringd och fick prata med någon expert eftersom jag är gravid. Vecka 21- 22 befann jag mig i. De meddelade mitt närmsta sjukhus om att det finns en gravid med covid ifall att jag skulle behöva åka in. Det verkar vara en rutin. MEN jag har absolut inte behövt det. Jag hade lite feber 2 dagar. Hosta, ont i halsen men inte överdrivet. Var väldigt trött och sov mycket. Det var väl typ det.

Fick inte minsta svårt att andas. Eller ja , kan vara tungt som gravid om jag ligger på rygg men inte mer än samma jag brukar ha.

Så ja, vi var hemma, myste på som vanligt och har läst massor med böcker för Juvelia. Kan ha varit en tillfällighet just i hennes utveckling hon är i men hon har lärt sig MASSOR med nya ord. Det kommer ord varje dag nu vilket är SÅ kul. Hon blir så glad själv med när hon lär sig att prata.

Ord hon kan nu är” Mamma, pappa, Bebisen, Titta, lampa, ” uttis” som betyder ” snuttis” , katt, blöja, bajs, maj, ” inna” som är Tindra, ”namnam” , ja, nej, hej, upp, gosa. Kan ha glömt något, eller några för kommer nya hela tiden.

Sedan kan hon massor med djurläten vilket är SÅÅÅ gulligt när hon gör det.

 

Annars har vi väl mest tagit det lugnt, tittat på film, rensat i skafferier, städat bort julen, ja med det är väl det vi har gjort.

 

Är otroligt taggad på nya året.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kate

    Oj vad många ni är som haft covid19! Ingen i min familj eller släkt har haft det men vi är bara på jobbet, handlar en dag i veckan och annars håller vi oss hemma, träffar dem som är utanför familjen utomhus på lekplatser och så.

    Skönt att du mår bättre ❤

stats