Tiingelinn – Linn Andersson

Chèvreost bollar i sallad

Hej finisar!

 

Tänkte dela med mig av en av de absolut godaste sakerna jag vet, nämligen en chèvreost sallad. Det är så otroligt gott, skulle säga 9/10 om man jämför med allt gott som finns. En perfekt lunch verkligen och väldigt simpelt.

Jag varierar alltid lite efter vad jag har hemma men kan skriv vad jag hade i just denna på bilden.

 

Såhär gör du bollarna: 

Du behöver:

Chevreost 150 g
Panko
Ägg
Mjöl
Olja

 

Smula osten och rulla den sedan till små bollar. Därefter doppar du bollarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Därefter häller du i lite olja i en kastrull och friterar dem några minuter tills de blir gyllene. Otroligt gott blir det.

 

Till salladen hade jag:

 

Ugnsrostade rödbetor.

Skär upp färska rödbetor med skalet på och allt, lägg de på en plåt och ringla över lite olja och salt. Sedan in i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter.

 

Romansallad
Päron
granatäpple
Soltorkade tomater
Rinnande honung
Balsamico.

Sedan såklart chèvreost bollarna.

 

Testa och återkom vad ni tycker.

 

 

Puss och kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats