Tiingelinn – Linn Andersson

Lyckas med hortensior – Mina bästa knep

Hej finisar!

 

Min inkorg bombades när jag delade bilder på mina hortensior hur de gick från bild 2 till bild 1 över en natt. Tänkte därför dela med mig av mina absolut bästa tips när det kommer till just hortensior.

Först och främst finns det mängder av olika hortensior. Den vanligaste är trädgårdshortensia och det är den jag har i mina urnor. De finns i massor av färger och nyanser. Vita, rosa, lila, blåa från knalliga till ljusa.

Listar några sorter här :

Trädgårdshortensia 

Vipphortensia

Syrenhortensia

Klätterhortensia

 

Finns så många otroligt fina verkligen!

 

Till mina bästa tips på hur man tar hand om Hortensior. 

Vatten, vatten, vatten. Mitt enda knep på hur den gick från bild 2 till bild 3 över en natt var att dränka blomman med vatten. Hortensior är otroligt törstiga, särskilt när de sitter i kruka. Jag har en buske i trädgården med Vipphortensia och den behöver jag inte vattna alls när den är nergrävs i marken och varit där några år, är de nya behöver de lite extra kärlek.

Har du en hortensia i kruka tex inomhus eller ute men att den inte är planterad i jord utan sitter i en sådan liten plast innekruka kan du ställa din hortensia i ett litet bad med vatten och verkligen låta den suga i sig några timmar.

 

När det kommer till plantering i en kruka är det jättebra med lecakulor i botten och att använda rododendrer jord. Har du rosa hortensior kan man använda vanlig planteringsjord men särskilt för blåa och lila där man vill att de ska behålla sin fina färg är det väldigt bra med just jord för rododendrer då den jorden har ett surare PH värde.

 

Några enkla tips angående vilken färg du vill ha på dina hortensior:

Rosa – Vattna som vanligt och använd vanlig blomsternäring.

Vit – Enklast, de behåller färgen utan att man gör någonting.

Blå  – Vattna blomman med alun. Ett annat tips som jag lärt mig från den äldre generationen är att lägga rostiga spikar och skruvar i vatten och vattna med.

Stort lycka till med era hortensior!

Puss och kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats