Tiingelinn – Linn Andersson

Alla är perfekta hur de än ser ut

Hej på er!
Kommer ett inlägg som kanske inte är i stil med de jag brukar skriva om men hoppas ni läser och tar del av det.

Är så trött på allt hat mot människor. Onödigt.
Från att man står i ett omklädningsrum och viskar och kollar på en person som är "tjock" "äckligt smal" eller något annat. Varför är det så? Tjejer är experter på nått som är så onödigt. Vi är ju bäst innerst inne.

När man är 5 år så leker man med vem som helt och tänker inte på vad han eller hon har på sig, har för ursprung, utseende, kläder, inredning i sitt hem osv.

När man blir äldre blir det värre. Massa tjat om att folk är äckliga för de fått mens. Men efter några år är det tvärt om, då är det någon som är konstig för att den inte fått mens än fast alla andra har det. Är det nått fel? Nej!! Det värsta av allt är bland annat utseendet. Vilka konstiga ideal det finns. Vem har bestämt att det ska vara så? Massa tjat om att " hon är tjock" " hon är smal" "hon har stora fötter" " hon har fult hår" osv. Alla är fina precis som de är. Det finna ingen som är ful. Alla är vackra precis för den de är. Är det normalt att alla ser ut på samma sätt? Nej det är det inte. Vi alla är olika med olika kroppsideal. Vem vill att alla ska vara lik än själv? Helst ska man vara riktigt smal med stora bröst och en snygg stor rumpa. Hur lätt är ser att uppnå dessa krav? De som är så kallade "smala" har oftast mindre bröst eftersom kroppen är mindre. Helt naturligt liksom. Men vart går gränsen till att vara "för smal"?

När jag själv var mindre fick jag ofta höra saker som:
– Gillar inte du mat?
– Du behöver ju inte tänka på vad du äter du är ju smal som en sticka.
– Du har ju typ anorexia.
– Du behöver iaf inte vara rädd för att bli tjock.
Osv.
– Anorexia barn.
– Om du inte hade fötter skulle du inte använda skor så varför använder du bh?

Jag visste knappt vad anorexia var i början..
Men jag har verkligen Aldrig lidit av sjukdomen så det är något som fortfarande sitter kvar där i hjärtat.

De som däremot blir drabbade av sjukdomen är oftast dem som får kritik om sin kropp och då svälter sig själva för att bli "fina".
Det är så fel.

Sluta bara klaga på andra och va nöjd över hur du själv ser ut och över att anda vågar vara sig själva.

Molly sanden har startat en kampanj som jag tycker är helt underbar. Man lägger upp en bild på instagram på sin kropp och skriver #överminstoltakropp . Hon har även en underbar musikvideo till sin nya låt freek som ni borde ta en titt på. Fantastiskt att en så framgångsrik tjej vågar säga stopp.
Som hon säger alla är vackra ingen är tjock, smal eller normal alla är perfekta.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats