Tiingelinn – Linn Andersson

Varför finns det inga regler?

Hej finisar!

Vissa av er kanske har läst mina inlägg om hur det är att jobba som influenser och får dagligen frågor om det. Har en egen kategori för det här på bloggen som ni gärna får kika in på men skriver lite om det igen.

Jag är så besviken på att så många företag väljer att endast skicka ut produkter till så många som möjligt istället för att satsa på betalade samarbeten och kvalitet. Det handlar inte om vem som har flest följare utan om kvalitet, vem och vilka vill man ska representera sitt varumärke?

Som ni vet nämnde jag tidigare Twist shake, de gjorde samarbeten med hur många som helst mot gratisprodukter och folk som inte jobbar som influenser dagligen förstår nog inte riktigt arbetet bakom det och jag förstår det, har varit där jag med. Man blir super glad för att få en produkt och tänker inte riktigt på att man utför ett jobb, för man kanske har ett annat ” vanligt jobb” . Men det som händer är att företag utnyttjar dig. DU arbetar gratis, inte ens gratis för du ska betala skatt på det du får eftersom det är ett samarbete.

Men tillbaka till Twist shake, dem steppade upp och börjar nu satsa på betalda samarbeten vilket gör mig så glad då de har bra fina produkter för barn och som jag verkligen kan rekommendera, vi använder deras klick-matta och tallrik varje dag. Är så glad att de börjar tänka mer långsiktigt och seriöst!

Nu är det dock andra företag som har backat. Tex gjorde jag tidigare betalt samarbete med Club xprs. Det är ett företag jag gillar, de säljer fina, enkla kläder till billiga priser och för hela familjen, perfekt att rekommendera mina läsare och följare om. När jag skrev till dem och frågade om ni skulle göra ett nytt samarbete nu så ville dem men jag kunde bara få produkter denna gången. Jag har ökat massor i följare sedan sist, även exponeringar och allt så tänkte höja mitt pris lite men nu skulle det sänkas och jag skulle få sämre, det vill säga bara kläder som jag dessutom måste skatta på. Jag blev så besviken.

Är sååå många som gör samarbeten med dem just nu och jag förstår er, det är fina kläder och det är såklart bra då man kanske behöver kläder till familjen, tog ju såklart emot att tacka nej till presentkort på flera tusen för mig med. Ville ha plagg både till mig, Marcus och Tindra men jag tackade nej och jag är så stolt över det.

Man gör sig själv en björntjänst genom att göra sådana samarbeten. Det sprider isf inom branschen och företagen pratar med varandra, tro det eller ej. Man måste stå på sig, våga ta betalt.

Varför finns det inga regler… till rubriken. Jag har tänkt på detta så läge, varför finns det inga regler som på alla andra arbetsplatser. Det finns ju regler för minimum timlön osv. Det borde finnas några regler inom detta med att företagen måste betala en viss summa för samarbeten, att det vore en lag. Tror och hoppas att det kommer i framtiden, allt detta är fortfarande så himla nytt. Jag kommer inte ställa upp på gratis samarbeten, inte ett enda.

Sedan något viktigt, detta är s sjukt billig reklam för företagen så ni förstår inte, de tjänar massor med pengar på detta. Tänk bara reklam i tidningar och Tv, arenor, ja men överallt, det kostar massor med pengar. Några tusen för att nå ut till samma mängd personer via sociala medier är ingeting!

Puss och kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sandrasg

    älskar denna kategirin på din blogg! Tycker det är viktigt att dela med sig av sin erfarenhet till ex. mig som inte kan så jätte mycket men vill förstå och kunna stå på mig vid samarbeten.

    väldigt bra inlägg. Håller med dig i slutet om det här med regler. Jag tycker det överlag finna väldigt lite information om att göra samarbeten och arbeta med sociala medier.

stats