Tiingelinn – Linn Andersson

Tindras 1 års kontroll.

Hej finisar!

Gud så inaktiv jag har varit mot er. Jag har känt en så otrolig stress och press med mina sociala medier så har bara pausat upp lite, det behöver vi alla ibland.

I fredags var vi i alla fall iväg på Tindras 1 års kontroll, äntligen! Vi har fått en såååå gullig bcc sköterska nu och läkaren va lite sådär små rolig och skämtsam.

Tindras fick 2 sprutor, en i varje lår samtidigt. Hon var så duktig tjej. Sköterskan blåste såpbubblor inne i rummet och allt var glömt på en sekund igen, så skönt för henne, och får mig och Marcus.

Hon vägde nu precis 9 kg och var 75 cm lång. Huvud omfång kommer jag inte ihåg. Men hon ligger precis på medellängden på sin längdkurva, hon följer sin egen men ligger under på viktkurvan och på huvudet ligger hon över kurvan, hihi. Så himla kul, allt är normalt och inget är rätt eller fel. Tindras visar att man kan vara prefekt både på över och under dessa kurvor. Vi är så stolt över henne och allt hon lärt sig på ett år.

Tänk att hon var 46 cm när hon föddes och nu 75 cm, att hon vägde 2880 gram och nu 9045 g. Vilken häftig grej att man kan växa så mycket på ett år och framförallt, växa som människa.

När hon föddes var hon den minsta sötaste lilla skapelse jag och Marcus hade varit med om, nu är hon Tindra Malm som vi verkligen lärt känna, hon kan massor med saker, hon har personlighet och är en egen människa, inte bara en söt hjälplös liten pyttebebis. Min lilla, stora tjej!

Från igår kväll, älskar att matcha, hihi.

En sötnos i vagnen.

En liten selfie.

Ni ser bilden under med hjärtat, jag gick in ca 10 min efter den bilden var tagen och då låg hon såhär istället, så jag hann precis i tid, haha.Goa söta tjejen!

​Puss och kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. M

    Min dotter är också en ”liten” tjej. Dock är hon nog mindre än Tindra. Får ofta höra att hon är en liten tjej ? hon är 1,5 år nu och på 18 mån kontrollen var hon 79 cm Och 9,8 kg ?

  2. Signe

    Vill bara säga att jag har också små barn. jag fick en son 2016 och en nu för en månad sen. De vägde båda strax under 4000g (vilket är ”normal”vikt) när de föddes och sen tappade båda för mycket och tar lång tid på sig att gå upp. Min äldsta vägde 6kg när han var 6 mån Vilket jag hör många väga när de är 3mån. Han vägde strax under 10kg vid ett år. vet Inte hur det kommer bli med lillebror men just nu följer han storebrors fotspår. De ligger båda under kurvan på vikt, över kurvan på längd och på medelkurvan på huvudet. Som sagt viktiga är inte vad dem väger utan att de äter och växer efter sin kurva!
    Du är en fantastisk mamma med en underbar dotter!

stats