Tiingelinn – Linn Andersson

Lyfta varandra!

Hej finisar!

Detta inlägg är till alla oss mammor, som kämpar med att vara de perfekta mammorna som vi alla redan är, eller inte är hur man väljer att se på det.

Ingen människa är perfekt och ingen är heller en perfekt mamma hur mycket man än vill och önskar. Eller så är det just det som gör oss så perfekta. Alla mammor är int bra mammor, så är det tyvärr och jag lider så hemskt mycket av bara tanken av hur barn tar stryk ute i samhället. MEN som tur är så är de flesta av oss bra mammor som lakar våra barn och skulle göra vad som helst för våra små älsklingar. Det är en perfekt mamma i mina ögon, en mamma som älskar ett barn mest i hela världen och skulle göra allt och lite till för sitt barn.

Jag tycker det är sådan hets ute i samhället, och har väl alltid varit bland mammor. Man ska jämföra sig och jämföra barnens utveckling istället för att bara njuta av att vara mamma till sitt barn.

Sluta jämför er, för man är inte en bättre mamma för man lagat all barnmat helt själv, eller om man ammar, eller om man ger ersättning, hur man klär sina barn, om man låter dem kolla iPad eller inte, om de får äta godis eller inte, det är inte sådana saker som spelar roll.

Kärleken man ger till sitt barn är vad som spelar roll. Barn kommer alltid att utvecklas i sin egen takt så pressa inte era barn, låt dem få vara sig själva.

Min Tindra är det bästa jag har, hon är meningen med livet för mig. Jag kommer alltid att göra allt för henne och älska henne precis som hon är.

Jag får så konstiga frågor ibland som

” Vad kommer du göra om Tindra inte blir som du” Ja då kommer jag bli lyckligast i världen för jag ser att hon är en egen individ som gör som hon själv vill.

” Vad kommer du göra om Tindra blir kär i en tjej ”  Ja, också bli lyckligast i världen för hon har träffat en människa hon älskar, oavsett kön på hennes partner/ vänner.  Det känns så löjligt att ens tänka på vem hon kommer bli kär i och vilket kön när hon är ett år gammal.

” Vad kommer du göra om Tindra vill gå bygg på gymnasiet”  Ja, jag kommer stötta henne genom skolan vad hon än väljer för gymnasieprogram. Skolan kommer vara något jag kämpar hårt med. Så hon får betyg och tar sig igenom skolan. Bygg vore super bra för mig och Marcus som är så icke händiga.

Jag kommer bli lika glad om Tindra väljer de ” Typiskt tjejiga” grejerna med, tex frisör i skolan eller vård som domineras av tjejer idag, eller vill vara prinsessa på kalasen, älska rosa eller liknade, blir tillsammans me den kille, ja ni fattar. Hon ska vara fri att välja precis vad hon vill i livet, jag älskar henne från djupet av mitt hjärta.

 

Det är samma sak med allt, hade hon lärt sig på sent hade jag varit lika stolt som när hon lärde sig gå ganska tidigt, tror jag att det var vid 9 månader. Jag är lika stolt för varje nytt ord trots att andra barn kan många fler som jag får höra ibland, jag kommer int lägga min vikt på sådant.

Tindra kommer alltid vara mammas lilla skatt och jag älskar henne av hela mitt hjärta!

Mammor, våga vara stolta utan att skryta och trycka ner, det är en perfekt mamma, eller ja näst intill.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats