Tiingelinn – Linn Andersson

Ett stort problem

Hej finisar!

Hoppas allt är bra med er!

Igår var jag först och lämnade Tindra på förskolan eftersom hon ska till Marcus! Sedan var jag hos trafikskolan jag har samarbete med.

Efter det var jag hos Frida och bytte skor, hade nämligen en av hennes och en av mina då hon hade gått hem med en av varje. Förstår inte hur då jag har 36 och hon 39..haha! Vi tog en lunch på stan, sedan åkte jag hem och fixade i lägenheten.

Felicia kom och hjälpte mig lite också på kvällen och vi var på Ikea och köpte galgar och skoställ, kommer bli så bra!

Till något som inte är så bra..

Nu när jag flyttat tar det mig 4 timmar per dag att hämta och lämna Tindra på förskolan.

Får först gå 700 meter som tar ca 15-20 min. Sedan på en buss.. sedan gå 700 meter till för att komma till förskolan.

Idag var Tindra så duktig och glad på bussen och den långa promenaden det var skönt.

Men känns jobbigt att det ska ta en timme dit.. sedan en timme hem för mig igen.

Sedan en timme dit och hämta och en timme tillbaka hem. Kommer bli 4 timmar per dag som bara är krångel på buss med hämtning och lämning på förskolan. Det känns ohållbart.

Sedan måste jag hinna jobba där emellan med. Det kommer ju innebära så mycket längre dagar för Tindra på förskolan då all tid försvinner i vägen dit och hem. Känns så hemskt. Vill vara med henne så mycket jag kan!

Ska försöka ha henne helt hemma när hon är hos mig nu men jag måste ju jobba.. vet inte hur jag ska göra.

Ska ringa och ligga på kommunen om att vi behöver byta förskola. Det är ju för Tindras skull främst. Vill inte att hon ska behöva göra dessa jobbiga resor och absolut inte gå så långa dagar!

Har pratat med handläggarna för Örebro komun och de har inga platser att erbjuda. Jg känner mig så maktlös, vet inte vad jag ska ta mig till riktigt.

4 timmar per dag för att hämta och lämna, det går inte. Hjälp mig!

Puss och kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Moa

    Att ha närmare 1 timme från förskolan till jobbet är. Inget ovanligt. Däremot brukar man ju ha förskolan närmare hemmet. Hoppasni får byta, finns de något läge som passar både din och Marcus boendeläge?

  2. Rebecca

    Bara pratat med kommunen? Du har inte kollat om det finns några privata förskolor? Brukar vara mycket lättare att få platser där. Jag hade min son kommunalt först men bytade till en privat. Det var så sjukt mycket bättre! Lycka till och hoppas det löser sig!

  3. Lena

    Hur långt är det? Skaffa en eldriven lådcykel, det är många som har! ? lycka till med allt, och tack för en bra blogg! Mvh Lena

  4. Johanna

    förstår att det är kämpigt! Hoppas du får ditt körkort strax så ni kan köra istället 🙂
    Fast att gå 700 meter på 15-20 minuter? Då går det nog att öka takten lite och spara lite tid iallafall!

  5. Therese

    Finns det privata förskolor du kan gå till i närheten och höra med? Jag fick plats genom att ta kontakt själv direkt med förskolan då vi inte trivdes på den vi hade stått i kö till. De ordnade så min tjej fick plats efter tre månader. Min kompis fick också plats via den vägen. Hoppas det löser sig. 4 timmar kommer verkligen bli jobbigt för er speciellt när hon blir större och inte kan sitta still så länge.

  6. Emma

    Jag har 1,5h till förskolan o jobb sen 1,5h hem igen.. o då kör jag bil denna vägen. Gjort de nu i 3år… pga jag flyttade till annan kommun o pappan bor kvar. De tråkiga är att pappan åker förbi min kommun för o komma till sitt jobb men vill endå inte byta förskola.

  7. Erika

    Du håller väll på med körkortet? Ligg i intensivt nu så kan du snart köra bil och lämna och hämta så kommer det gå mycket smidigare! Styrkekram

stats